Partiska, plagierande Pascalidou tillbaka i Ring P1

MEDIA. Sveriges Radio Ring P1 är ett direktsänt debattprogram där du som lyssnare ringer in och bestämmer vad du vill diskutera med programledaren och andra lyssnare.

Under vecka 43 är Alexandra Pascalidou programledare för Ring P1, det kanske inte är så konstigt men inför valet och en månad efter, från och med den 9 juni fram till och med den 7 oktober, var programledarna Täppas Fogelberg, Alexandra Pascalidou och Sverker Olofsson satta i karantän på grund av att de inte sågs som tillräckligt opartiska.

Nu är det alltså fritt fram igen. Varför programledare tillåts att vara partiska nu men inte tidigare övergår mitt förstånd, public service har samma regler att rätta sig efter hela tiden.

Bild från Expressen

Det är som bekant illa beställt med anständighet, trovärdighet och pressetik inom journalistkåren och medievärlden. Till den alltmer negativa bilden har inte minst journalisten och författaren Alexandra Pascalidou starkt bidragit. Pascalidou har under sina uppdrag som krönikör vid flera tillfällen avslöjats med att plagiera och stjäla andras texter utan uppgivande av källa, vilket bland annat resulterat i att nämnde dam fått sparken som krönikör från exempelvis tidningen Metro.

Dock är hon givetvis kvar som programledare i radions P1. Sveriges Radio tillhör ju pk-media och är allmänt känt för att i alla väder hålla sina medarbetare om ryggen, alldeles oavsett journalistiska övertramp.

Nu har pk-eliten i Stockholm dessutom kommit på den fina idén att nominera Pascalidou med fackboken ”Mammorna” till Augustpriset!

Om nomineringen säger författaren Pascalidou själv i SN ( 24/10): ”För mig är detta ett erkännande av mitt författarskap”. Så kan man också se det, Det vore kanske bättre om Alexandra Pascalidou med sin bakgrund som plagiator och texttjuv höll en lägre profil i frågor rörande skribentyrket.

Pascalidou och Täppas är utmärkta företrädare för den berömda vänsterfalangen inom public service, då får trovärdigheten och pressetiken komma i andra hand. Den aktuella duon är starkt ifrågasatt men fick SR svarar att dom även har sina förespråkare bland lyssnarna.

Vad nu det har med saken att göra: huruvida programledarna är populära eller inte. Att vara programledare på public service ska aldrig vara en popularitetstävling däremot bör dessa vara neutrala (så neutrala det nu går). Fröken Pascalidou hade krönikeuppdrag på Metro i hela 15 år, innan hon blev påkommen med plagiat.

Det kan väl misstänkas att hon under dessa 15 år kan ha stulit betydligt fler texten än vad som framkom, men att det inte varit mödan värt att leta fram fler exempel på damens plagiat.

-Pettersson misstänker att public service skulle må bra av ett rejält sparbeting, en 20-30 % i besparing av de 7,1 miljard som Sveriges public service förfogar över skulle inte hota demokratin, lite färre möten och konferens, mindre genustrams, bort med melodifestivalen och mycket annat som inte har ett dugg med folkbildning att göra.

Mångfalden borde också ses över. Nu råder mångfald när det gäller hudfärg och kön, men enfald när det gäller åsikter. Har ni någonsin hört en invandringskritiker eller Sverigedemokrat som sommarpratare???

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

6 thoughts on “Partiska, plagierande Pascalidou tillbaka i Ring P1

 1. Ring P1 var det många många år sedan jag slutade lyssna på. SÅ ogenerat vänstervinklat att man häpnar. Inget jag står ut med att höra på.

  SR:s logik kring de tre programledare som portades inför valet men som nu släppts fria igen säger allt om vilket dårhus SR är.

 2. Eftersom Sverige fortfarande inte har fått en ny regering efter valet den 9:e september 2018 är risken överhängande att ett extraval blir nödvändigt att genomföra inom kort.

  I detta osäkra läge pågår ju fortfarande politisk valpropaganda och det vore därför högst olämpligt att i nuläget häva karantänen för de tre partiska programledarna Alexandra Pascalidou, Täppas Fogelberg och Sverker Olofsson.

  Dessutom hålls det val till Europaparlamentet den 26 maj 2019 och det pågår redan nu utnämningar av de olika partiernas kandidater som succesivt kommer igång med sina respektive valkampanjer.

  Låt därför de tre partiska programledarna Alexandra Pascalidou, Täppas Fogelberg och Sverker Olofsson sitta i karantän hela tiden från nu ända tills efter ett ev. extraval till riksdagen och ända till efter genomfört Europaparlamentsval den 26 maj 2019 … men allra helst borde karantänen inte lyftas alls för de tre partiska programledarna för Ring P1.

 3. Lyssnade på Ring P 1, i morse. Det var riktigt underhållande om man tycker om Bollibompa, nåt så djävla patetiskt var det länge sedan jag hörde. Ok programmet blir ju inte bättre än dom som ringer in. Men en programledare skall väl leda o lyssna. Men Pascalidou är ju väldigt förtjust i sig själv o sin röst, så det blir mest en enfaldig monolog o absolut inga farliga ämnen, då tar debatten snart slut

 4. MAN kan BARA HOPPAS PÅ SVÅRA FRÅGOR!!!!

  1. VARFÖR får våldtäktsmän stanna i Sverige? 2. VARFÖR tillåter man barnäktenskap i Sverige? 3. VARFÖR tillåter man omskärning av flickor i Sverige? 4. VARFÖR måste flickebarn bära niqab? 5. VARFÖR får ekonomiska migranter stanna i Sverige? 6. Varför kallas alla som kommer till Sverige för flyktingar? 7.Är det straffbart att plagiera ANNANS TEXT? 8. Har du skrivit texten själv till Mödrarna?

  • Numera är det inte lätt att komma till tals i Ring P1. Växeln verkar ha reda på folk som inte är pk. Hela programmet går ut på att få vanligt folk att verka dumma och enfaldiga. En del stollar återkommer regelbundet bla en kvinna från Pajala som tycks få vara med hos varje programledare. Skitsaker diskuteras, det finns ingen hejd på petitesserna.

Kommentera