Utvisas till Ukraina – efter 17 år i Sverige

ARBETSMARKNAD. Medan kriminella och bidragstagare, bland annat arabiska kriminella nazister, får stanna i landet, visas skötsamma och arbetsamma människor ut. I 17 år har Tanya Yurchenko från Ukraina bott i Sverige. Nu tvingas hon lämna landet och jobbet på en kristen förskola.

Hur blir man svensk? Kanske genom att lära sig språket, betala skatt och hjälpa andra att integreras. Allt det tycker Tanya Yurchenko att hon gjort. Hon kom till Sverige 2001, tio år efter att Ukraina blivit självständigt från Sovjetunionen. Sedan 2010 har hon jobbat på Brandströmska i Göteborg – en stiftelse som driver kristen skolverksamhet.

Hon är också engagerad i en församling inom Evangeliska frikyrkan.

– Jag såg att Sverige lyckats att utveckla det som Sovjet misslyckats med: ett välfärdssamhälle. Som är byggt på kristna värderingar, jämlikhet och generositet, säger Tanya. Ändå sitter hon med domen framför sig. Den talar sitt tydliga språk. Nu måste hon åka tillbaka.

Orsaken är att hon under 2011 inte tjänade tillräckligt med pengar för att kunna försörja sig. Det gör att hon fått nej till förlängt arbetstillstånd.

– 2010 fick jag en ferieanställning som är vanlig i Sverige. Man börjar jobba timmar och sedan blir det mer när arbetsgivaren ser att man fungerar i verksamheten. Så var det för mig. Sedan 2012 har jag varit heltidsanställd som förskolepedagog, säger hon.

Men Migrationsdomstolen tycker inte att det räcker. ”Det rör sig om en längre period då försörjningskravet inte varit uppfyllt”, skriver man och ger avslag.

Hon har överklagat till högsta instans, men fått nej. Då återstår bara att resa tillbaka. Hon tänker inte stanna kvar olagligt i landet, utan reser på onsdag.

Tanya Yurchenko kommer att få ett heltidsjobb på skolan om hon kommer tillbaka. Arbetsgivaren har betalt hennes advokatkostnader.

Själv hoppas Tanya Yurchenko på att kunna komma tillbaka till Sverige. – Jag ska försöka söka arbetstillstånd på nytt, från Ukraina. Jag ber och hoppas att det ska lösa sig. Och jag är så tacksam till alla som hjälpt mig.

Läs mer på Dagen.se…

-Pettersson undrar vad vi har för gummiryggar till politiker och jurister. De hittar alltid anledningar till att kriminella ska få stanna i landet men arbetsamma slängs ut…

Varför kan inte Tanya få stanna av de humanitära skäl som används så ofta? Men det går bra att ändra lagen för 11000 ljugande afghanska män utan asylskäl…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 

18 thoughts on “Utvisas till Ukraina – efter 17 år i Sverige

 1. Hon tillhor de 7% som ar den vita majolriteten pa jorden enligt 87,an….ALLTSA INTE NEGER ELLER ARAB!!! Hon jobbar och lever inte pa bidrag samt rostar inte pa S eller MP….Ja, ni vet hur det ar, detta ar en av manga kommentarer….pa samma tema, man kan hoppas att det hjalper litet.

 2. Rent och skärt vansinne!
  Hur mycket har detta uppmärksammats i t.ex. SVT och SR? Dessa företag är ju världsmästare i snyftreportage när det gäller fullvuxna afghaner som efter tre avslag skall utvisas.

 3. Har en känsla av att om man avslöjar namnet på beslutsfattaren, så framkommer det nog en del nära kopplingar till islam. Alltfler korrumperade islamister och islamistkramare får ledande och viktiga positioner i det svenska samhället.

 4. ”Orsaken är att hon under 2011 inte tjänade tillräckligt med pengar för att kunna försörja sig. Det gör att hon fått nej till förlängt arbetstillstånd”.
  Men, alla tusentals somalier i vår stad, som aldrig har jobbat eller kommer att jobba, dom får stanna och bli försörjda.
  Vadå, islaminisering av Sverige? Hur kan ni tro det?

 5. I tv4 gick pannorna i djupa veck hos Malou. Svenska män åker till Thailand och köper sex,minsann. Så hemskt tycker om pk feministerna.
  Och nämner inte med ett ord att svenska kvinns åker till Gambia för ”liknande lekar.”
  Om Sveriges regering och (Reinfeldt dessförinnan) inte bestämt sig för att ta hit merparten av mena ländernas manliga befolkning kanske det vart annorlunda?

  Jag har aldrig själv vart i Thailand, men en kompis har vart där.
  Tjejerna i Thailand berättar att de tycker om svenska män,och från andra västländer och de gillar exempelvis vit hy väldigt mycket.
  Däremot är inte män från Afrika och andra islamistiska länder lika välkomna. Deras kvinnosyn är inte populär i Thailand (inte där heller)
  Fundera på varför det är så vänster feminister..

 6. För de verkliga svenska makthavarna är tron på Jesus som Guds son, en avgudadyrkan och en fruktansvärd hädelse mot mot deras ’gud’. Sådan ogudaktighet skall straffas med döden. Det är därför som sant kristna människor inte är välkomna till Sverige.

  Den omfattande slakten av kristna i Syrien och Irak, som bedrivits av USA’s legotrupper ISIS, ses av dessa makthavare därför som ett rättmätigt straff mot dessa ’hedningar’. Det är därför den inte ens nämns i dessa makthavares lögnmedia.

  Svenska Kyrkan – som borde riva ned himmel och jord över denna förföljelse – nämner inte med ett ord denna slakt på kristna, som sker i nästan all muslimska länder idag. Detta säger oss, med all önskvärd tydlighet, att Svenska Kyrkan numera övertagits av dessa satanister.

  Sverige är idag så fullständigt i händerna på dessa makthavare, så myndigheterna gör allt för att köra ut sant kristna från landet och stänga gränserna för kristna flyktingar. Så, tyvärr Tanya Yurchenko, här är du inte välkommen – det är bara att åka tillbaka till Ukraina.

 7. Det verkliga skälet till utvisningen lär nog knappast vara hennes inkomst, vad har dom med det att göra!?
  Skälet är naturligtvis att hon är vit och Sverige skall vara svart och eftersom dom ännu inte törs säga det helt öppet så hittar dom på olika svepskäl för att nå sina skumma och falska mål.
  Sverige är ett genomruttet och sjukt land!

 8. Fredrik Reinfeldt: ”Vi är mer hotade i hemmet än utanför”!

  Svar på frågan om otryggheten i samhället idag.
  SVT Forum 25/10/2018 kl 12.45

  • Utnyttjar han misshandel av kvinnor som argument, då är det rent rubbat! Idag är kvinnor utsatta för våld i hemmet OCH utanför i ökad frekvens. Män riskerar fortfarande mest våld utanför hemmet! Eller menar han att många olyckor sker i hemmet, åldringar ramlar på mattkanter och bryter sig, kvinnor ramlar ner från stolar då de klättrar efter saker i höga skåp.

   Reinfeldt är en levande mardröm!

  • Den mannen (Reinfeldt) har ju spårat ur fullständigt. Något måste ha hänt som fått honom att tappa all sans och förnuft.

 9. Blir förbannad över detta hyckleri från myndigheterna.
  Klart hon ska ut för hon är ju kristen,vit och från ett icke arabland.
  Endast bidragsfuskande muslimer har tillträde till Sverige.
  Att inte kunna försörja sig är inget problem när det gäller muslimerna då staten öser pengar över dem.
  Sverige är så sjukt att man snart vill att en jordbävning inträffar här så vi får bygga upp allt på nytt.

 10. Hon ska göra plats åt skäggiga barn, som ska agera sängvärmare till batik-häxorna.

  Vi har ju en feministisk regering…..och då värnas det inte om kvinnor….då är det skäggbarn som ska ha allt….amnesti har det röstas ja för.

  LÅT IDIOTIN FÅ ETT SLUT !

 11. Är det sant? Har länge ansett att myndigheterna blivit helt vansinniga. Vi måste få en ny regering, som kan få sina myndigheter att tillämpa lagarna, så det gynnar skötsamma människor. Bl.a. genom att byta ut olämplig personal med dolda agendor.

 12. Mycket vanligt att kvinnor utvisas märkligt i ett feminiserat land.
  Tydligen räcker bara humaniteten för svartmuskiga män.

   • Kan va så att kvinnan har kristna värderingar och tror på kärnfamiljen.
    Det kolliderar med Svenska sk värderingar, genus, trans, trams, feminism, hbtq, peddodyrkan. Peddokyrkan.

Kommentera