Taxichaufför körde ihjäl kund – hävdar nödvärn

BROTTSLIGHET. För en vecka sedan slutade en taxiresa att kunden kördes ihjäl efter bråk om betalningen. Chauffören begärdes häktad, men försattes på fri fot efter att han hävdat att allt skedde i nödvärn.

Dödsolyckan på Kungsholmen är inte den enda brottsutredningen som den aktuella taxichauffören är indragen i. Samma dag som Stockholms tingsrätt försatte honom på fri fot – dömdes han i Södertörns tingsrätt för olaga frihetsberövande, våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst. Samtliga tre brott skedde i samband med att mannen körde taxi, rapporterar Expressen. 

Fallet verkar solklart. Offret, Amine Rahali, medborgare i Tunisien, blev 35 år, och han är enligt vänner och familj världens bästa och snällaste. Amines sörjande familj kommer nu att begrava honom i födelselandet Tunisien.

– Det är min bror som är död. Jag begär att myndigheter tar till vara min brors rättigheter och att personen som är skyldig ska förtjäna sitt straff, säger Amines syster Karima Rahali, enligt Aftonbladet. 

Amine är möjligen världens snällaste men han är dömd för brott mot knivlagen, flera narkotikabrott och vräkt från sin lägenhet, vilket tyder på att familjen och vännerna inte är helt sanningsenliga.

Taxichauffören  är också arab, från Syrien men svensk medborgare. Han är född 1985 och kom till Sverige som 17-åring. Gifte sig vid 20 års ålder 1995 med en svensk kvinna på 55 år. De skilde sig efter fem år. 2015 gifte mannen om sig med en arabisk kvinna.

-Pettersson säger att det blir inte lätt att reda ut för polisen, både offer och gärningsman är araber, båda med ett inte fläckfritt förflutet och offret död…

Helt klart borde chauffören inte ha taxi eller körkort och brottsoffret borde inte åka taxi när man är vräkt från sin lägenhet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “Taxichaufför körde ihjäl kund – hävdar nödvärn

  1. Ja ett knivigt fall… Satte man nu bara den andre araben i ett flyg,tillbaka till hans hemland orsakade denne getaherde inte nya bekymmer,och kostnader för värdlandet.

  2. Det vore uppskattat om de upphörde med dödsriterna vid gränspassage. Eller helt enkelt stannade hemma.

Kommentera