200.000 till – är det dags att prata volymer nu?


INVANDRING. Sverige är ett av de tre EU-länder som beviljar flest asylansökningar per capita. Och även om politikerna har stramat åt migrationen till vad de påstår är ”EU:s miniminivå” så beräknar Migrationsverket fortfarande med att långt fler kommer hit än till andra länder.

Knappt 3 % av dem som kommer över Medelhavet är flyktingar enligt FN. Resten är ekonomiska migranter.

Det var länge tabu att prata om hur många flyktingar som Sverige kunde ta emot. I februari 2013 sa Tobias Billström (M) i Agenda: ”Volymen spelar roll, få förnekar att det är en skillnad mellan att ta emot tusen eller tiotusen”.

Stefan Löfven skrev på Facebook att Moderaterna använder ett ”avhumaniserande språk, där människor på flykt från krig beskrivs som ”flöden” och ”volymer”. ”Det är oanständigt”, röt han (4/2 -13).

Vi pratar inte på det sättet. Invandring har berikat Sverige, sa Fredrik Reinfeldt (M).

Anders Lindberg från Aftonbladets ledarsida kallade det sverigedemokratiskt språk.

Forskaren Joakim Ruists beräkningar ”indikerar att nettoomfördelningen via de offentliga finanserna till en genomsnittlig flykting under hela dennas livstid i Sverige uppgår till i genomsnitt 74000 kronor per år”. Skattebetalarna som ska betala – eller de som behöver vänta längre i BUP – behöver svar, planer, långsiktigt hållbara strategier. Vi behöver politiker som vågar.

Under perioden 2018-2021 räknar Migrationsverket med 200 900 asylsökande. Enligt prognosen som kom i juli tror man att vi samma tid ger asyl till 149 500 personer, till detta kommer anhöriga.

Man kan blunda för detta. Eller så kan man se.

Läs vidare på Kristianstadsbladet…

-Pettersson tror tyvärr inte majoriteten av våra politiker är mogna att diskutera allvaret i detta utan de tänker fortsätta i samma anda som de senaste 30-40 åren trots att de vet att det inte fungerar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


25 responses to “200.000 till – är det dags att prata volymer nu?

 • Dino

  Bara ta det lungt det kommer 30 miljoner till då Annie kommer att bli vår nya stadsminister då hon har ju 2 grupper bakom sig och bägge är ljusskygga och man blir inbjuden

  Gilla

 • Thomas

  Vi borde göra som rumänerna gjorde när de tog bort diktator Ceausescu
  Och Deras polis delar inte ut korv och armband.
  Vad jag längtar efter lite stake i mes svenskens liv.

  Gilla

 • Nya tankar

  Jo, Pettersson, det fungerar! De lyckas ju med sitt mål: ATT FÖRGÖRA VÅRT FOLK OCH LAND! Det har varit syftet med invandringspolitiken hela tiden, ända sen Palme-doktrinen 1975. DROPPEN SOM URHOLKAR STENEN, vet ni.

  De började med 10.000 på 80-talet. Sen höjde de under Bildt och Westerberg till 30.000, i början på 90-talet. Sen höjde Reinfeldt till 100.000, i början på 2000-talet, och ofta mer än det. Och där ligger det löst, hur mycket som helst idag. Idag finns inga gränser längre. Varför skulle de idag bry sig. Endast deras utländska gunstlingar, betyder ju nåt idag för 7:ans politiker.

  Gilla

 • Utvandrad

  Dom godhetsknarkande naiva svenskarna kommer få ett brutalt uppvaknande. Point of no return är passerad.

  Gilla

 • Stenbock


  Kompletterar Petterssons rader,med en bild av några av de niggrar som längtar upp till oss i Europa.Dessa stackare på bilden erbjudes biljetter för 2.000 Euro,med garanti att komma fram välbehållna.
  Hoppas nu Abzurdien håller sig framme,och ser till att få sin kvot av berikningen !

  Gilla

 • Mm

  Folket vill ha det så här, så låt dem. De kommer i sinom tid fatta hur grundlurade de är. Lycka till

  Gillad av 1 person

  • Grune

   Varför skall vi 1,1 miljoner Sverigedemokrater som inte vill ha de Sverige som 7-klövern vill ha med ökad kriminalitet och höga bidrag behöva betala för detta för??????
   Om 90% av våra skattepengar skall fortsätta att finansiera denna höga kriminalitet då vill inte jag vara med och betala skatt längre, utan jag vill precis som invandrarna ha allting gratis jag också.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   De som varken vill bli grundlurade och inte vill ha det så här i Folkhemmet vad ska de göra, gilla läget eller packa väskan ?

   Gilla

 • Benke

  Jag säger det igen. Låt alla hederliga människor komma hit och klarar dom en gymnasieutbildning eller högskoleutbildning så kan dom stanna. Kör även detta retroaktivt på dem som kommit de senaste 20 åren. Klara de inte en gymnasieutbildning åker dom ut ur Sverige tillsammans med alla kriminella som kommit hit. Och naturligtvis inga bidrag.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Den hysteriska och totalt okontrollerade massinvandringen till paradiset Sverige fortsätter och lär garanterat till 100% att fortsätta tills Folkhemmet helt avkristnat och borta !
  Det idiotiska och vänsterextremt styrda Sverige lever vidare trots att SD är tredje största parti.

  Gilla

  • Grune

   Så här fungerar Sverige idag. Är du i behov av pengar eller om du måste få läkarvård så får du först konvertera till islam och sedan byta till ett Arabiskt namn, annars får du ingen hjälp.

   Gilla

 • ruben

  Vem har gett politikerna lov att dela ut skattemedel till okända människor, som ingen vet något om. Det är maktövergrepp eller olaglig konfiskation av skattemedel. Sverige är underkänd, när det gäller säkerheten vid gränskontrollerna. Gränspersonalen har inte tillgång till de databaser de skulle behöva för att få en minimal säkerhet för landet. Jag godkänner ingen myndighet att släppa in några nya bidragsturister. Laga söndrade samhällsfunktioner, som beror på extrem överbelastning. Utvisa alla invandrade kriminella fängelsekunder. Varför vill någon ha dem kvar i landet? Det räcker nu med höjda försäkringsavgifter, höjda skatter, ökad psykisk ohälsa, sämre skola, färre vårdplatser, brist på personal inom flesta institutioner av vård, omsorg, civilförsvar.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Politikerna lovar sig själva allting, det vet väl hela den naiva svenska väljarkåren ?
   Detta gäller även deras egna löner och mycket väl tilltagna förmåner.

   Gilla

   • maar

    Fr o m den 1 november 2018 får alla riksdagsledamöter en lönepåslag med 1500:-/mån. För vad ?????

    Gilla

  • Tore

   82% av folket har gett dessa sk politiker sitt hela förtroende.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Är tyvärr en klen tröst att 82% i valet 2018 gav sitt stöd till 7 klövern !

    Gilla

  • Benke

   Nu efter 30år med svängdörrar till detta land verkar politikerna undra hur gränskontrollen fungerar. Vi hade ju en socialdemokratisk kommunikationsminister som hade fått ärva sin post fast hon bara hade grundskoleutbildning.
   Fram med bättre utbildade politiker som förstår hur Sverige ska fungera.

   Gilla

  • Grune

   Varför skulle politikerna följa denna lag för? Det finns ju ingen annan lag eller förordning som ryms mellan pärmarna på vår lagbok som dom följer.

   Gilla

  • Hans Nilsson

   Merparten av det svenska folket har gett 7 Klöverns företrädare grönt ljus genom val de senaste 50 åren att göra vad de vill med landets samlade tillgångar. Svenska folket i stort är mer eller mindre INTE vid sina sinnes fulla bruk av en eller annan anledning det kan ha med begåvning att göra det kan även vara alkoholen som är stor faktor till detta agerande.

   Gilla

 • Björn

  Hur ska Sjuklövern lyckas prata bort detta faktum?
  Man blir mörkrädd när man hör MP:S Maria Ferm stå och tjafsa om att MP vill ha en återgång till de regler som gällde före den tillfälliga lagstiftning som gäller nu. V tycker ju likadant och det gör C också innerst inne.
  Dessa partier har ju absolut noll koll på hur det ser ut i det svenska samhället idag.

  Gilla

 • Kent

  Eus mininivå FAKE NEWS.
  Politikerna tjäbblar och egocentrerat bevakar sina positioner vid köttgrytan medan Sverige rasar mot avgrunden.

  Gilla

 • El gringo

  För Sveriges del är det för sent att ”prata volymer”. Invandringen måste stoppas helt, och återvandringen måste börja snarast!

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Stopp och återvandring ?
   Är naturligtvis bara en dröm, nu när Annie Lööf vädrar makt börjar vandringen mot hennes våta dröm om ett tryggt heligt och mångkulturellt Sverige med minst 40 miljoner invånare.

   Gilla

   • El gringo

    Men attityden måste behållas, i annat fall går det aldrig att få en förändring. Undfallenhet och hopplöshet leder till acceptans och håglöshet och senare SVENSKA folkets undergång!

    Gilla

  • Grune

   Tänk att 7-klöverns väljare och politiker inbillar sig fortfarande att invandringen handlar om människor. Det var länge sedan. Numera handlar det uteslutande om PENGAR av den enkla anledningen att invandringen kostar så mycket pengar så det blir knappt en krona över till den Svenska välfärden som sjukvård, skolor, polis, vägar, järnvägar, äldrevård barnvård och pensioner. Om dessa s.k. politiker insåg detta så blev dom snart varse att när deras barn och barnbarn växer upp så finns det inte en enda krona till det jag räknade upp.
   Men det finns många miljoner analfabeter som bara kräver mer och mer.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: