Gränskontroller totalsågas av EU

BROTTSLIGHET/INVANDRING. För en dryg månad sedan kritiserades Sveriges yttre gränskontroller, nu visar sig kritiken vara mycket mer omfattande än vad som tidigare varit känt, rapporterar Sveriges Radio Ekot. 

Steget efter…

Stora delar av gränskontrollverksamheten bryter mot EU:s regler – något som omedelbart måste åtgärdas, enligt en sekretessbelagd rapport.

Så här skriver EU:s gränskontrollanterna: ”Brådskande åtgärder bör vidtas av myndigheterna för att ta itu med de eftersläpningar och luckor som identifierats på såväl strategiska som operativa nivåer.”

Delar av problemen som gränskontrollverksamheten brottas med har uppmärksammats tidigare, bland annat om hur personal på Arlanda flygplats inte känner till de profileringslistor och riskindikatorer som finns för att exempelvis upptäcka återvändande jihadister.

I rapporten totalsågas hela Sveriges uppbyggnad och organisation kring hur gränskontrollerna sköts.

De olika myndigheterna som ansvar för yttre gränskontroller – Polisen, Kustbevakningen, Migrationsverket och Tullen – saknar en gemensam struktur och genomgående enhetlighet i sättet att arbeta, menar EU-inspektörerna.

Patrik Engström är chef för Gränspolisen. Han säger att Sverige ända sedan år 2000 prioriterat andra saker än just yttre gränskontroller.

– Det är alltid lätt att i efterhand vara efterklok. Om man ska vara efterklok nu så är det så att inför den stora omorganisationen 2015 så försvann den här frågan från dagordningen. Och där gick möjligtvis en möjlighet till att göra någonting bättre lite om intet, säger Patrik Engström.

-Pettersson blir mörkrädd, och jag tror inte det bara gäller gränskontroller utan de flesta myndigheterna i Sverige.

Chefen för gränspolisen säger ”Det är alltid lätt att i efterhand vara efterklok”!!! Har han inte märkt att gränsskyddet inte fungerar? Läser han inte tidningar, tittar han aldrig på alternativa medier…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

20 thoughts on “Gränskontroller totalsågas av EU

  1. Sverige har sämsta tullverksamheten inom EU
    Enligt en utredning som gjorts av EU-kommissionen har Sverige återigen hamnat på första plats när det gäller brister i kontroller vid Sveriges rikes gräns. Redan för sju år sedan påpekades detta.

    Inget har hänt. Vi har ingen kontroll.

    Det är inte konstigt att människor med skumma avsikter från de baltiska länderna trivs här. Det är bara att åka in och fylla bilen med stöldgods och åka hem.

    Man kanske även skulle börja bjuda dessa personer på kaffe och smörgås när de passerar gränsen så får de ju ett ännu bättre intryck av Sverige.

    Eftersom dessa människor gärna jobbar nattskift så skulle det säkert smaka med en kopp.

    PS. Men om en svensk medborgare har fem flaskor vodka för mycket med sig in i landet då finns det resurser att skriva böter och omhänderta godset. DS. (PUBLICERAT 2018-10-24)

    Citerat från insändaren Janne på NWT.SE:

    https://www.nwt.se/2018/10/24/sverige-har-samsta-tullverksamheten-inom-eu/

  2. Då får svenska folket ytterligare en gång bevis på att i stort sett inom alla statliga områden så har den en gång stolta svenska förvaltningsmodellen spårat ur på grund av ointresse och bristande resurser och vi kan nu betecknas som en ren bananmonarki. Intresset och resurser har istället inriktats på hur mångkultur och massinvandring från dysfunktionella kulturer.

  3. Det är faktiskt väldigt glädjande att det totalsågas , då finns det ändå folk som tycker att Sverige gör fel. Och då finns det hopp inför framtiden, om än bara ett litet.
    Det hade varit mycket värre om det inte hade blivit någon reaktion alls bland de som bestämmer.

  4. Därför kör utländska ligor hit med stora skåpbilar snor en förb. massa verktyg Mopeder Åkgräsklippare och annat smått o gott o vänder tillbaks med fulla lass utan att ett jävla dugg händer? Vi har idioter som styr landet eller inte styr.

  5. Tittar man på filmen så är det lätt att begripa att SAMTLIGA som kommer till brottslighetens förlovade land Muslimistad kommer in här utan någon som helst kontroll.
    Kontrollanten vidrör inte ens brottslingen framför honom, hur skall han då kunna avgöra om han är beväpnad eller har några kg knark på sig.
    Detta är skrattretande och närmast att liknas vid en komedi.
    Det här handlar inte om någon gränskontroll.

  6. Det är inte bara de yttre gränskontrollerna som sågas utan även de inre. Och hur ska man ha en möjlighet att stärka de utan att de två regeringspartierna centerpartiet och miljöpartiet går i taket.
    Polisen har i uppdrag att sköta de inre kontrollerna men har i princip blivit förbjudna av regeringen.

  7. I morse berättade tv att EU klagar igen på våra gränskontroller men att klagomålen hemligstämplats.
    Nästa nyhet var att Polisen varnar för utländska ligor, som rånar oss på pengar.
    Kan de ha ett samband?

  8. Nu börjar det bli aktuellt att chipmärka katter …………………

    => katter är ju rena invasionstrupper och de är ett starkt hot
    mot vårt fosterland …………….

    => katter har ju (också) kastat bort sina pass och ID-handlingar!
    => katter står ju på knä med rumpan i luften fem gånger per dag!
    => katter följer ju sin ”bibel” som sägar att de ska ta över vårt land!
    => katter är ju en ”folkgrupp”, som utgör ett hot mot Sverige!

KommenteraAvbryt svar