Elin Ersson åtalas för brott motluftfartslagen


BROTTSLIGHET. Aktivisten och studenten Elin Ersson, 21, åtalas för brott mot luftfartslagen efter sitt försök att stoppa en utvisning till Afghanistan. Det var i somras som Ersson ställde sig upp i ett plan på Landvetter flygplats och vägrade sätta sig trots upprepade uppmaningar från besättningspersonalen. Elin livesände själv händelsen och videon blev en världsnyhet.

Själv har Ersson sagt att hon agerade på impuls men att hon skulle göra samma sak igen. Hennes syfte var att förhindra utvisningen av en 25-årig man men han satt inte med på planet. I stället förhindrade hon utvisningen av en 52-årig man som var dömd och hade avtjänat sitt straff i Sverige. Mannen utvisades dock inte på grund av brottet.

– Det var honom som människa jag försökte hjälpa, och inte fokusera på vad han tidigare hade gjort i sitt liv, sa Elin Ersson.

-Pettersson konstaterar att Elin Ersson ljuger när hon säger att hon handlade på impuls. Hon hade köpt en biljett med Turkish Airlines med det plan som hon trodde afghanen skulle sitta på. Några till personer borde åtalas, vem på Migrationsverket eller Kriminalvården läcker tider när utvisningarna sker.

Om Elin Ersson på bloggen…

TIDIGARE 2018-07-27. Stackars Elin

Elin Ersson som ville så väl ser ut att ha misslyckats.

Enligt Samhällsnytt har Ersson polisanmälts och som om det inte vore nog….

…är alla inte lika imponerade av hennes tilltag…

…och så gick det inte som den lilla snärtan ville…

…vilket bekräftas av denna person från Afghanska kulturcentret.


16 responses to “Elin Ersson åtalas för brott motluftfartslagen

 • compulsoryunion

  Elin och Arbogakvinnan fritar Mohammed Rajabi på permission, och mördar Arbogakvinnans mamma med knivhugg?

  Gilla

 • ossie

  Fängelse minst ½ år. Böter kommer hennes extremistpolare att samla in.

  Gilla

 • robbcos

  Hon är Frukten av det sjuka träd som lever på en fattiga mylla av fantasi, känslor och romantisk postmarxism

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Guantanamo Bay i 10 år hade varit något, hade nog inte varit samma förvirrade människa som kom ut efter den tiden.

  Gilla

 • Mike E

  Den oändligt naiva svenska flickan Elin kommer att få ett symboliskt straff eftersom hon är de svenska journalisterna darling.

  Gilla

 • Danne

  Det kan inte vara så att man kan bryta mot allehanda lagar för att deras älskade invandrare ska deporteras. Det är åt andra hållet när vi försöker hjälpa polisen vid dessa tillfällen. Då ska leg visas och du blir tillsagd att hålla dig åt sidan.

  Om invandringen ska bli trovärdig så måste även de utvisningar som beslutats få genomföras. Alla har inte asylskäl eller utvisas på grund av brottslighet.

  Vi inom moståndsrörelsen borde utföra liknande demonstrativa handlingar.
  Stora demonstrationer utanför riksdag och regering. Även utanför Migverket och alla andra flyktingkramande organisationer.

  Det svenska sättet att låta våra myndigheter sköta allt har gjort oss avtrubbade eftersom vi inte har haft liknande problem på minst ett halvt sekel.

  Skulle även vilja att vi börjar kämpa för folkomröstningar som ett motmedel mot den bedagade representativa demokratin, som verkar ha sett sina bästa dagar genom alla dåliga beslut som fattats under den.

  Gilla

 • Hans

  Lagar skall följas. Stoppa avgående flyg? Får man det?

  Gilla

 • Jag

  Önskar henne ett långt kostsamt, ekonomiskt och känslomässigt, straff – men i batikälskande Absurdistan lär väl inte det hända.
  Vårt ”rättsväsende” fortsätter jaga fulla svenskar, i krogkön, en löningshelg och fortkörare samtidigt som de lägger ned grova brott på stående fot! Enklast så!!
  Har inget som helst förtroende för sjuklövern och/eller de politiserade myndigheterna som existerar.

  Gilla

 • Björn

  Helt rätt! Hoppas nu också hon döms till ett kännbart straff men det är nog att hoppas på för mycket i daltandets högsäte – Sverige.

  Gilla

  • Stenbock

   Hoppas kan vi alltid. Tror för min del det slutar med ett, ”fy så får man inte göra.Lova nu att inte göra om det ” …. vid Landvetter !

   Gilla

 • Nils Dacke

  Gött med åtal, fälls hon i domstol kommer hon aldrig någonsin att kunna åka in i USA, men det kanske hon inte bryr sig om eftersom det sannolikt är Kuba, Somalia och Saudi som är drömresemålet för fröken Ersson.

  Gilla

 • Billy Boy

  Från Värdegrundsbloggen

  Gilla

 • Punto

  Det måste väl bland alla våra poliser, myndigheter och ombudsmän finnas någon som har ansvar för att lagföra dem som läcker till skurkar. Precis som Pettersson skriver.

  Gilla

 • centurion

  Känner på mig att även Elin tycker att det kan vara gött att äntligen få komma hem… Så varför agera som en j-a bromskloss. Du är egentligen för ung för att spela rollen som batikhäxa.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: