Tv-kändisen Pekka Heino tystar kyrkklockor på Kungsholmen

TRADITIONER. Kyrkklockorna i Kungsholms kyrka har ringt till glädje och sorg sedan år 1679. Vi skrev tidigare att klockorna tystats under nattetid. Det då, och alltjämt, aktuella exemplet handlade om huruvida Maria Magdalenas klockor på Södermalm ska tillåtas ringa nattetid.

Ulrika Eleonora kyrka. Bild Svenska kyrkan

Under tiden nattens ringningar utreds och det varit tyst har även programledaren Pekka Heino lämnat in klagomål som hanterats av miljö- och hälsoskyddsmyndigheten. Det klagomålet är mer långtgående. Pekka Heino anser att all klockringning, även dagtid, i Kungsholms Ulrika Eleonora Kyrka ska begränsas.

Prosten Michael Persson underkastade sig snabbt tv-kändisens krav och tog inte ens ärendet till miljöförvaltningen, Kungsholms Kyrka går med på att begränsa klockringningen även under dagen. På såväl dop, mässor, begravningar som vigslar. För första gången sedan Karl XI skänkte stora klockan 1679. Utan att miljöförvaltningen ens krävt vare sig ljudmätningar eller gjort något annat föreläggande.

Hem & Hyra

-Pettersson anser att det är syltryggar som bestämmer men tycker som tidigare att klagomål från alla som bodde i området innan kyrkorna byggdes ska beaktas. Alla andra får hålla tyst eller flytta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

16 thoughts on “Tv-kändisen Pekka Heino tystar kyrkklockor på Kungsholmen

 1. Svenska Kyrkan måsre vara något bland det mest ryggradslösa som finns.
  Enda trösten är att jag gick ur samma dag jag blev myndig och alla pengar jag sparat på det sedan dess.

 2. En sak jag aldrig förstått är,att sådana och liknande personer bosätter sig i centrat av en stad,om de vill ha en lugnt boende. Sak samma i min lilla håla,som med M/MP-styre omvandlar den snart 1000-åriga staden till en biosphär, för Gröna aktivister och cyklister !
  Varför i hel-ete bosätter sig inte dessa gräsätare,långt ute på vischan ?

 3. Pekka och hans man kan ju istället slåss för moské och böneutrop ska ljuda i närheten, och med innehåll om att bögar ska kastas utför hustaken på Kungsholmen.
  Pekka är som en del andra bögar lika ointelligenta som guldfiskar, Pekka skulle inte överleva länge om islam fick makten i Sverige,men svenska kyrkan riktigt älskar Pride om homfili.

 4. Pekkas kultrumarxistiska arbetsgivare SVT har säkert ett finger med i detta då då deras VD+staff är starkt antivita-antisvenska på alla sätt.
  (kulturmarxism-försök till att omstörta europeisk kultur osv)

 5. Varför kommer någon på den idén så långt efter att de flyttat in i området? Om Pekka Heinos tid på dagen måste vara befriade från klockringning, så ska han givetvis flytta i första hand. Inte lite fräckt tycka att allmänheten ska anpassa sig till hans speciella behov. De flesta går ju annars omkring hela dagarna med mobilpropparna i öronen, så jag förstår inte problemet. Men Prosten vek sig direkt utan att åberopa fakta från myndigheterna, så det verkar vara en privat uppgörelse mellan Prosten och Pekka H. De kanske är aktiva socialdemokrater i samma förening?

 6. Och vem fn är Pekka Heino, båtflykting från andra sidan Östersjön? Ta båten tillbaka det går flera om dagen. Försök att få Finska kyrkan att sluta med klockringning. Dessa invällare och alla deras krav på oss etniska svenskar. Hur många fingrar pekar tillbaka på dig själv när du pekar med långfingret åt svenskarna och våra seder. Har han hört talad om ” ta seden dit du kommer”

 7. Offentliga personer som t e x denne Pekka Heinos klagomål och när denne kyrkans man Michael Persson faller till föga och visar brist på ryggrad är ett återkommande kännetecken i det svenska samhället. Brist på civilkurage har blivit en svensk symbol.

 8. När närliggande moské björnsträdgård kommer ansöka om böneutrop kommer Heino hylla mångfalden och inte ha problem med ylande nattetid.

 9. Det är så inte bara med kyrkor.
  Folk måste börja tänka på var dom bosätter sig. är man överkänslig för ljud så kan man inte bosätta sig i närheten av kyrkor, vägar eller flygplatser.
  Flygplatser t.ex. Bromma flygplats byggdes utanför tättbebyggt område för att inte störa. Nu måste man lägga ner flygplatsen för den stör boende i området. Jag undrar hur lång tid det kommer att ta innan Arlanda måste läggas ner för flygplatsen stör boende i Arlanda stad, som byggdes långt efter flygplatsen.
  Men det ä ju så att folk vill ju bo så nära allting som möjligt, helst skulle dom väl vilja bo på landningsbanan under förutsättning att flygplanen blev ljudlösa.

Kommentera