”Inget tyder på att de förstår hyckleriet med att själv regelbundet kalla oskyldiga för nazist”

Från Tino Sanandajis Facebook

INRIKES. Centerpartiets kommunikationschef Ola Spännar tillhör dem som kastar nazistanklagelser runt sig. Hans senaste försök att insinuant brunmåla passerade dock gränsen till antisemitisk konspirationsteori och ledde till kritik.

 

I maj 1936 regerade Socialdemokraterna Sverige, senare på året styrde de med centerpartiet. Idag försöker de klistra det som hände på 1930-talet på Sverigedemokraterna som bildade 1988. 

Spännar (C) tar twitterpaus och får styrkekramar av Annika Strandhäll (S). Inget tyder på att de förstår hycklerin att själv regelbundet kalla oskyldiga för nazist men ta på sig offerkoftan. Var det rättvist att socialministern delar inlägg som kallade Medborgerlig Samling för nazister? Ska man inte behandla andra som man vill bli behandlad själv?

Det mest facinerande är hursomhelst denna kommentar av Centerns kommunikationschef: ”Längre fram, när mina barn frågar vad jag gjorde när ett främlingsfientligt parti med rötter i nazismen stöddes av mer än var femte väljare, då vill jag kunna säga att jag tillhörde motståndsrörelsen”

Det är viktigt att förstå Spännars och likasinnades föreställningsvärld. Många politisk korrekta är övertygade att Sverige lik 30-talets Tyskland står på randen till ett nazistisk övertagande. I denna sagovärld tillhör de ”motståndsrörelsen”, hjältarna som mot alla odds ska stoppa Zombiehitlers återkomst. Detta förklarar varför de är fyllda av skräck och hat, resistenta för fakta och varför de ger sig själv rätt att vidta otrevliga nödåtgärder för att rädda demokratin.

Deras rädsla har skapat en nazisthysteri bortom proportioner. Under sommaren skrev media ca två tusen artiklar om NMR, vilket är ungefär så många röster de fick, en röst per artikel.

I maj 1936 regerade Socialdemokraterna Sverige. Bondeförbundet, nuvarande centerpartiet var också starka och de bildade senare samma år en regering tillsammans. Då var de på plats när Bromma flygplats invigdes nu försöker de klistra de som hände på 1930-talet på Sverigedemokraterna. 

Många är dock uppvuxna på filmer, har svårt att skilja fantasi från verkligheten och tror tack sin historielöshet att det är vanligt att nazister spontant övertar länder. Rädslan för en ny Hitler må vara en paranoid vaneföreställning, men har normaliserats i anti-rationella miljöer. Det är kanske inte logiskt att en rörelse som bara stöds av 0.02 procent ska tar över landet, men upplevs så då nazister väcker starka känslor.

Eftersom deras värld cirkulerar kring Hitler ska jag förklara genom att citera George Orwells recension av Mein Kampf: “Hitler, because in his own joyless mind he feels it with exceptional strength, knows that human beings don’t only want comfort, safety, short working-hours, hygiene, birth-control and, in general, common sense; they also, at least intermittently, want struggle and self-sacrifice, not to mention drums, flags and loyalty-parades”

Man bör inte underskatta psykologiska attraktionen av Hitler-fantasin för de som saknar mening i en postmodern tillvaro utan kamp och spänning.

Tino Sanandaji

-Pettersson undrar hur länge Löfven, Lööf och kompani ska kunna hålla på att kalla 1,1 miljon svenskar, de flesta ansvarstagande medborgare och demokrater för nazister, men jag antar att det kommer att fortsätt eftersom de inte har några sakliga argument…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

7 thoughts on “”Inget tyder på att de förstår hyckleriet med att själv regelbundet kalla oskyldiga för nazist”

 1. Vad tänker Thorbjörn Fälldin och Gunnar Hedlund där de befinner sig idag?
  Så långt från den tidens c och ledare är dagens c att det är som om de befann sig på olika planeter.

 2. Klart Strandhäll gillar Spännars svammel. Sossarna gör allt för att visa hur mycket de älskar C och L nu.
  Den absoluta mardrömmen vore en regering med S, C, L och Mp. Enda fördelen vore att de små partierna skulle få mycket stryk i nästa val.

 3. Det handlar om projicering, som alla sjuka gör, för att frikänna sin egen enorma lort, av det slag denne försöker lägga på andra. Detsamma sysslar ju Löven med som bekant, gällande Sverigedemokraterna.

  Jasså, han är med i motståndsrörelsen istället. Hmm…

  Åh andra sidan, är Sverige redan övertaget av nazisterna. Det började med D.Ö. och fortsätter allt värre mot vårt folk, precis som skedde mot judarna på 30-talet. Så han slår hål i luften med sina nazistokväden, precis som Löven med sina.

 4. Ett gammalt genuint parti som är i fritt fall.
  Tack vare Annie Lööv…….. tragiskt.
  Dags att börja behandla dom lika som behandlar andra.
  Vilka är störst centern eller SD ?
  Folket gillar SD mer och mer !!!!!

 5. Mycket bra skrivet av nationalekonomen Tino Sanandaji.

  Kan bara hålla med.

  Centerpartiet har många förtroendevalda, som använder en retorik, som är en fara för svenska väljare och respekten för demokratin.

  Verklighetsflykt är synonymt för fasadpolitiker. Sådana finns det alldeles för många av i Sverige.

 6. Såg häromdagen Annie med ett BRUNT nagellack, inte nog med att det var det fulaste jag sett men borde inte den färgen vara NO NO för den idioten.?

 7. Läs ett bra inlägg i Sysvenskan:

  Visst må det åter vara dags för en kvinnlig statsminister i vårt land, men frågan är om Annie Lööf har gjort sig förtjänt av äran.

  1. Så här lät det i Bondepartiets (Centerns föregångare) partiprogram som antogs vid 1933 års förbundsstämma: ”Som en nationell uppgift framstår den svenska folksjälens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkande av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en ödesfråga för vår nationella utveckling.”. Punkten togs bort först 1946!

  2. Nåväl, detta unkna arv hade inte dagens centerpartister kunnat lastas för, förutsatt att de tagit avstånd från sin historia. Men icke så. I stället berättar Mats Skogkär på Sydsvenskan ledarsida den 29 april 2014, under rubriken ”Historieförfalskarna”, hur Fredrik Federley gör regelrätta försök att skriva om historien. Den klentrogne kan läsa vidare om Centerpartiets ovilja att krypa till korset i DN den 10 februari 2006 under ledarrubriken: ”Ingen grön vitbok om det bruna”.

  3. När Annie Lööf valdes till ny partiledare i september 2011 lyfte hon fram tre förebilder:

  Ayn Rand, den rysk-amerikanska filosofen och författaren som agerade angivare i Hollywood till den ökända McCarty-kommittén. Samma Rand hävdade med bestämdhet att ingen ska hjälpa någon medmänniska om man inte själv tjänar på det.

  Robert Nozick, som betraktade statens skatteutväxling som stöld.

  Margaret Thatcher, som väl knappast behöver någon närmare presentation.

  Är det någon som sett eller hört Annie Lööf eller hennes kumpan Fredrik Federley i Liberala gruppen från 2007 (läs: Stureplan) göra avbön från dessa skrämmande ungdomssynder? Fram tills vi hör en rejäl sådan detta menar jag att Centerpartiet är det sista parti som borde få bidra med en aspirant till statsministerposten.
  —-
  Saxat från:
  https://www.sydsvenskan.se/2018-10-16/annie-loof-ar-inte-nagon-bra-statsministerkandidat

Kommentera