18 döda i dåd på Krimhalvön

TERRORISM. Minst 18 personer är döda efter en explosion på ett tekniskt universitet i staden Kertj på Krimhalvön. Ytterligare cirka 50 personer har skadats i explosionen.

Beväpnade män ska ha stormat skolan, sprängt en bomb i kafeterian och därefter skjutit alla de fått syn på, säger en företrädare för skolan.

Enligt Kreml kan explosionen på den av Ryssland annekterade Krimhalvön vara terrorrelaterad, rapporterar Reuters.

UPPDATERAT: Svenska medier säger att det var en galning och inget terrordåd. Rysslands president Vladimir Putin säger att motivet ska utredas noggrant. Den 22-årige gärningsmannen var elev på skolan och tog sitt eget liv efter attentatet.

-Pettersson spekulerar och vet bara att på Krimhalvön bor det muslimska krimtatarer och dom har sedan Ryssland annekterade Krimhalvön 2014 protesterat mot och förföljts av ryska myndigheter. Under andra världskriget slog många muslimska krimtatarer på tyskarnas sida och det var inte populärt när ryssarna segrade…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 

2 thoughts on “18 döda i dåd på Krimhalvön

  1. I dag massmord på Krim, i morgon New York, Göteborg eller Pajala.
    Utvisa varenda muslim från alla länder där dom inte hör hemma och
    bygg sedan en ointaglig mur kring dessa regioner och låt dom sedan mörda varandra bäst fan dom vill.
    Jag är less och trött på dom och inte minst daltet kring dessa grottmänniskor!

    Tragiskt, oerhört tragiskt!

Kommentera