Umeås inglasade och uppvärmda cykelgarage för nio miljoner invigt

SLÖSERI. För en vecka sedan invigdes Cykelstället på Kungsgatan i Umeå. Det är en knytpunkt för att främja cyklandet i staden. På Cykelstället kan man pumpa cykeln med luft, parkera sin cykel under tak och i garage och till exempel låna en eldriven lådcykel.

Läs mer på SVT…

-Pettersson noterar att SVT inte anger vad ”cykelstället” kostar, det beror väl på att det inte handlar om riktiga pengar utan skattepengar! Priset var nio (9) miljoner!!! och det har plats för 120 vanliga cyklar och 26 lådcyklar. Det gör 61644 kronor per cykelplats. Umeå kommun försvarar detta med att de får tillbaka ungefär hälften i ”miljöbidrag”. Kommunen kanske inte vet att ”miljöbidrag” är andra skattepengar…

Hoppas ingen börjar fundera på hur miljövänligt ett uppvärmt cykelgarage är…

Läs om denna och annat slöseri med skattepengar hos Slöseriombudsmannen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

23 thoughts on “Umeås inglasade och uppvärmda cykelgarage för nio miljoner invigt

 1. För 9 moljoner hade nog Umeå kunnat hjälpa dem som har det sämst ställt. Viktigare att ha ett tak för en cykel än för en hemlös.Sjukt.

 2. Nåja det kan ju även nyttjas under vintern,av de ”stackars fattiga EU-medborgarna”,till övernattning i värmen ! Världens mest humana stat får ju inte spara på omsorgen,kring våra välkomna gäster…

 3. 100 miljoner kostade skolan i gottsunda som brann upp.jag et fortfarande inte om det var en eller 2 flickor som tände på.vet ej heller om det varsvenskar eller arab/afrikaner som utförde dådet.100 miljoner!!!då är det inte med alla kostnader att få tag i lokaler till 500 skolelever.nån som vet mer om detta vilken etnicitet bla?

  • Det var två svenska fulla tjejer på 14 år som tänt på men jag vet inte hur det gick till. Det var nog inte meningen att hela skolan skulle brinna upp.
   De har i alla fall erkänt.

   • Var nog inte meningen att hela skolan skulle brinna upp, skulle bara en del brinna ?
    Du Mia menar naturligtvis att skolan inte alls skulle brinna upp, blev nog lite fel där i inlägget får man hoppas, att de erkänt förändrar ju tyvärr mycket även om det är mer hedersamt än att blåneka.

   • Ja svenska ungdomar har då allt blivit mentalt berikade i dessa dagar, men det var ju tur för Mia att de åtminstone är svenskar denna gång.

 4. Som sagt vi har mycket idiotier att tacka Miljöpartiet för. Sanslöst att detta parti tillåts få så stort inflytande.

 5. Inget principiellt fel med cykelgarage, man hur i he….te har man fått till kostnaden? Den borde vara åtminstone ca 10 gånger lägre, ca 800 000 + markpriset = max 900000, ja ok då, vi drarvtill med 1,8 miljoner då, vilket är 1/5 av 9 miljoner, med laddning och allt, kan jag lova att bygga det för!
  Men kompisarna vill tjäna pengar…..?

 6. Tomt cykelgarage i Ängelholm – ”ingen succé”

  Få utnyttjar Ängelholms nya cykelgarage vid stationen. Nu ska fler få chansen att testa – gratis under två månader.

  ”Det är nästan tomt i cykelgaraget för det mesta” ALLA parkerar UTANFÖR cykelhuset !! Likadant i Helsingborg. Varför? Det är för dyrt att parkera cyklen.

  https://www.hd.se/2016-08-10/tomt-cykelgarage-ingen-succ

 7. OT men ett annat exempel på hur man använder skattemedel i vårt nya progressiva Sverige. Alla skall med och speciellt vår skolungdom, 150 kr kostar biljetten – Du betalar kära skatteslav.

  Mina damer och herrar, låt mig presentera Salong Vagina!!

 8. Dyrt cykelgarage ?
  Vad kostar ett nyttbyggt P-hus i City för bilar ?
  Eftersom bilen till skillnad mot cykeln är helig och absolut inte påverkar miljön negativt så får och kan naturligtvis priset för ett bilgarage i städer vara hur högt som helst.
  Varför gå, cykla eller åka kollektivt med buss och tåg när man istället kan ta bilen överallt och inte minst nyttja det miljövänliga flyget ?
  Nej, nolltolerans mot onyttig och miljöförstörande cykling ska gälla i Sverige.

  • Håller med dig.
   Låt för en gångs skull cyklister och alla andra konsumenter betala för de projekt som de utnyttjar. Uppvärmd cykel, vaf betyder det? Det är ändå kallt ute, om det är det som är problemet.

   • Is smälter från cykeln om den kan ställas i ett uppvärmt utrymme. Dvs den fungerar bättre.

 9. Hur mycket av värmen från Umeås inglasade och uppvärmda cykelgarage läcker ut och orsakar växthuseffekter så att glaciärerna på Kebnekajse m fl höga fjäll smälter och orsakar översvämningar pga stigande vattenmängder i floderna och i slutändan stigande havsnivåer, vilka dränker både bostadsområden och jordbruksmark mm mm?

  https://pbs.twimg.com/media/CeGcZEtXIAAKKua.jpg

Kommentera