Gazas vattensystem har kollapsat

MELLANÖSTERN. I Gaza är förorenat vatten en av de största orsakerna till att barn blir sjuka och även en stor orsak till att barn dör. Det visar en rapport från ett forskarteam från det amerikanska institutet Rand, enligt tidningen Haaretz. Samtidigt varnas för att brister i avloppsreningen kan leda till ett kolerautbrott.

Systemet har kollapsat på grund av krig, bristande underhåll och dålig ekonomi.

En fjärdedel av alla sjukdomsfall bland barn under fyra år orsakas av förorenat vatten och 12 procent av dödsfallen kan kopplas till tarmsjukdomar som orsakats av förorenat vatten.

FN har tidigare varnat för att Gaza är ett av få områden i världen där barnadödligheten inte minskar.

Det är stor brist på rent vatten i Gaza. 97 procent av kranvattnet betraktas som odrickbart och den usla infrastrukturen för vatten- och avlopp har lett till en kraftig ökning av bakterier och virus.

Forskare varnar därför för kolerautbrott på den lilla landsremsan och menar att om kolerabakterier skulle få grepp och börja sprida sig i Gaza skulle det också påverka grannländerna.

Läs mer på Sveriges radio…

-Pettersson tycker det är märkligt. I Israel blomstrar öknen, renat saltvatten kostar inte mer än vanligt sötvatten, avloppsvatten renas med solenergi m.m.

I Gaza förfaller vattensystemet som någon byggd en gång, avloppsvatten släpps ut orenat, folk blir sjuka men det finns biståndspengar till raketer och terrortunnlar för att jävlas med grannarna…märkligt, det finns inget i grunden som hindrar Gaza att utvecklas och bli rika.

Givetvis skylls det på Israel och det är inte ens fel när två träter men Gaza har även Egypten som granne och är det något Gaza har gott om så är det solljus som det går att driva reningsanläggningar med…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

10 thoughts on “Gazas vattensystem har kollapsat

 1. Kan inte allas vår rörmokare Stefan Löfven fixa det? Han har ju lovat vatten och avlopp till hela Afrika.

 2. Just det, inget mer bistånd till Palestina från Svenska skatter tack. Palestinierna verkar trots Sveriges erkännande fungera dåligt, som självständig stat. Betydande delar av befolkningen vill hellre ägna sig åt terror mot Israeler än att försöka försörja sig eller underhålla sin egna infrastruktur. Varför vill våra myndigheter att det rasistiska Jude-hatet även skall flytta in i Sverige? Vad sysslar Svenska myndigheter med egentligen?

 3. Jag har ingen respekt för palestinier eller andra araber som bor här i Sverige. De bör repatrieras tillbaka. De kommer från en kultur som har ett annorlunda klass-tänk än det svenska.Men den svenska PK-eliten har blivit nyttiga idioter åt dem. En gång såg jag en grupp arabiska skolbarn som gjorde sig rolig över en svensk förståndshandikappad man. Har också sett hur huckleförsedda arabiska tonårstjejer iförda flotta kläder och Gucciliknande associarer som vill efterlikna den Saudiska och Kuwaitiska överklassen ser ner på fattiga och resurs-svaga inhemska svenskar. Jag gick regelbundet till en frisörskola där en ung kvinna av palestinsk härkomst som var frisör-elev gjorde sig lustiga kunderna eftersom de inte gick till vanliga frisörsalonger som tog ordinärt pris. Många av de verkar att ha narcissistisk och psykopatiskt personlighetsstörning.

 4. Vattenproblemen i Gaza är gamla och kroniska. Här ett reportage från SVT publicerad 6 juli 2018. Hamas-terroristerna i Gaza ligger konstant i konflikt med Fatha-ledaren Mahmoud Abbas som fungerar som ”president” över palestinska Västbanken.

  Några delcitat nedan

  Ett paradis dränkt i avloppsvatten

  Det är den där hunden Abu Mazens fel.

  Abu Mazen är palestinierna president, Mahmoud Abbas, ledare i Fatah, den största organisationen i PLO som i dag styr på Västbanken. 2007 kastade Hamas ut Fatah från Gaza. Fatah, som förhandlat med Israel och därför betraktas som förrädare av Hamas, har förgäves försökt komma tillbaka till Gaza.

  För att sätta press på Hamas har Fatah/PLO vägrat betala för den diesel som krävs för att driva kraftverket. Och det är PLO som sitter på palestiniernas gemensamma pengar, pengar som PLO i sin tur får av Israel eftersom Israel samlar in skatterna palestinierna betalar på Västbanken. Men nu vägrar Fatah att betala för den brännolja Israel tidigare levererade till Gaza.

  Fiskhandlarnas handel hotas

  Utan brännolja till kraftverket, ingen vattenrening. Det är därför tusentals patienter varje år söker vård för svåra magsmärtor. Spädbarn, gamla och redan sjuka dör i svåra diarréer och förstörelsen av Gazas grundvatten fortsätter. Det är också därför allt färre Gazabor vågar äta fisken som säljs på de lokala fiskmarknaderna.

  Läs text-reportage + se och lyssna till videon på länken nedan:

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/ett-paradis-drankt-i-avloppsvatten

  På fiskmarknaden i Gaza kan man se hakkors målade på väggarna vilket tydligt visar att Hamas-terroristerna hyllar nazismen.

  https://petterssonorg.files.wordpress.com/2017/12/skc3a4rmklipp7.jpg

  Men det hindrar ju inte Margot Wallström (S) det allra minsta att skicka svenska biståndspengar i mångmiljarklassen till Palestina av vilket en del av pengarna riskerar att hamna hos Hamas-nazisterna i Gaza.

 5. Det är så här u-länderna håller på för att tigga våra pengar. Det är inte våra pengar de behöver. Det är fördelning av pengarna som de rika i landet har, länderna behöver. Ugandas rikaste man är god för flera hundra miljarder kronor. Varför ska vi ge pengar till Afrika när det finns så mycket pengar där?

Kommentera