Rädda barnen: stoppa utvisningarna av barn och unga till Afghanistan

INVANDRING. I en ny rapport från Rädda Barnen där man följt ett 50-tal barn som utvisats från Norge, Sverige och Tyskland till Afghanistan under fem år, rekommenderar Rädda Barnen starkt att utvisningar av barn och unga till Afghanistan stoppas.

-Pettersson tycker att alla barn i storleken som visas på Rädda Barnens rapport och har tagit sig hit ensamma ska få stanna.

Rädda Barnen är inte emot utvisningar, men menar att ett tillfälligt stopp vore nödvändigt på grund av den rådande situationen i landet.

Bland annat så visar rapporten att en av fem av de barn Rädda Barnen följt har exponerats för rekryteringsförsök till stridande förband och att hälften av dem fått göra resan tillbaka på egen hand eller bara i sällskap av polis.

Ny data från FN visar att det första halvåret 2018 var det med flest civila dödsoffer i Afghanistan någonsin, med 1700 döda.

Rädda Barnen anser att de europeiska länder som väljer att utvisa barn till Afghanistan överger sitt ansvar att skydda dessa personer eftersom de med stor sannolikhet kommer behöva ta vara på sig själva.

Migrationsverket väntas snart komma med en ny landrapport om Afghanistan, något som brukar följas av ett nytt rättsligt ställningstagande, men inget talar i nuläget för att Migrationsverket kommer ändra inställning till utvisningar till Afghanistan.

-Pettersson tvivlar på Rädda Barnens uppgifter. Jag tror inte Migrationsverken i Norge, Sverige eller Tyskland utvisar några barn. Jag tror de utvisar unga ljugande män utan asylskäl.

Dessutom har dessa unga herrar tagit sig över halva jorden för att komma hit utan att tappa sina mobiler som de har för kontakten med familjer så jag tror de klarar sig hemma också.

Det bor 35 miljoner människor i Afghanistan och vill de unga männen inte bo med sina landsmän får de bosätta sig i något grannland.

Rädda barnen borde ägna sig åt att rädda barn…

Rapporten SC-From_Europe_to_Afghanistan-screen final

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

15 thoughts on “Rädda barnen: stoppa utvisningarna av barn och unga till Afghanistan

 1. Chefernas lönelista
  Cancerfonden
1 190 000
  WWF
1 128 000
  Röda Korset
1 108 000
  Hjärt och lungfonden
1 087 000
  Barncancerfonden
1 060 000
  UNICEF
1 039 000
  Rädda Barnen
996 000
  SOS Barnbyar
908 000
  Sjöräddningssällskapet
865 434
  Stockholms stadsmission
808 000
  Radiohjälpen
780 000
  Plan Sverige
777 722
  Naturskyddsföreningen
770 000
  Svenska Kyrkan
768 000
  Amnesty
649 000
  Läkarmissionen
611 686
  Läkare utan gränser
601 942
  Barnfonden
482 033
  Erikshjälpen
454 000
  Frälsningsarmén
411 828

 2. Klart som korvspad att återvändarna riskerar liv och lem. Men det är tack vare Sveriges låt-gå-regler när det gäller asyl. Familjen, släkten, klanen eller byn samlar ihop pengar för att skicka en företrädesvis yngre medelålders man att agera ankarbarn då dessa tillåts ta in familjen, släkten, klanen eller byn utan närmare kontroll. Efter asylhaveriet och den allmänna opinions svängning har Migrationsverket efter många om och men börjat ålderstesta där mer än fyra femtedelar kuggas. Nu slänge MP(K) ut en livboj vilket räddade dryga tiotusen av dessa ankarbarn tillfälligt men det skalade bort både barnstämpeln och familjeåterföreningen.

  Dessa yngre medelålders män har alltså misslyckats med att föra investeringen som skulle garantera familjen, släkten, klanen eller byn ett bekymmersamt liv på svenska skattebetalares bekostnad i hamn. Dessa kommer att bli ifrågasatta om de nu återförenas med familjen, släkten, klanen eller byn vilket är långt ifrån säkert då många aldrig ens har varit i Afghanistan utan tillbringat hela livet i Iran vilket de ”glömde” att säga när de sökte asyl.

  Rädda barnens rubricering är rätt men ändå fel. De är barn i avseendet avkomma men inte minderåriga. Lurigt det där.

  • Dessutom har ungefär hälften av dessa vuxna ensamkommande barnen problem i Afghanistan, eftersom de eg är hemahörande i något av grannländerna. De är således inte särskilt välsedda av Afghanska myndigheter, ungefär som SD:are i S-demokraturen.

 3. Skänker aldrig en krona till välgörenhet !
  Den dagen jag till 100% vet att alla pengarna kommer exakt dit de ska då kanske man lägger några sekiner i en bössa men den dagen kommer garanterat aldrig så det blir inga bidrag framöver heller.

 4. En enkel okulärbesiktning av den person som intervjuades i nyheyterna ger vid handen att det är en aktivist. Vad RK säger är inget att bry sig om.
  Mer överbetalda charlataner än RK anställda får man leta efter. Och det är inte lite pengar de tjänar varje månad, på att hålla grytan kokande.
  Inte en spänn till dom.

 5. Oj 5 ”barn” har exponerats för rekryteringsförsök till stridande förband. Jag kan informera Röda Korset om att jag inte bara exponerades utan även tvångsrekryterades, på min tid kallades för värnplikt. Vapenvägran bestraffades med fängelse.

 6. Men barnrättsorganisatoner och migrationsverket skiter fullständigt i riktiga utsatta småbarn som Denis 6 år från UKraina, han har ju fel religion, fel hudfärg blond blåögd för att ses som utsatt, migrationsverket utvisar pojken, att ta plan till land där bevisligen inte finns någon som tar hand om honom.
  Men ensamkommande 25-40 män musslisar, ges uppehållstillstånd och massa hjälp stöd , fy sjutton säger jag

  • Och slutar ge pengar direkt till dem och till alla lottförsäljare vars vinster går vidare till gud vet vad.

   • Jag slutade ge pengar till RK för många år sedan då det uppdagades att Bengt Westberg tog 1 mkr per år i styrelsearvode

 7. Rädda oss från organisationer som Rädda Barnen som ljuger och förvränger sanningen.
  Skulle aldrig drömma om att skänka ett öre till en organisation som Rädda Barnen.

  • Skänk inget till NÅGON NGO (inkl Svenska Kyrkan)! Det finns möjligen någon endaste NGO som INTE är kapad av kultur-marxismen! Allt som har kopplingar till FN eller EU är garanterat kultur-marxistiska skattefinansierade NGO:s, så vad skall de göra för mer ideella pengar? Mer pengar i egna fickor via korruption?

   • Jag skänker mycket pengar till djurskyddsorganisationer. Dock inte till Djurens Rätt längre efter deras beslut att inte tillåta Sverigedemokrater att inneha förtroendeuppdrag i sin förening.

 8. Rädda Barnen är inte längre trovärdiga. De är som alla insamlare en lobbygrupp som lever på att skrämmas för att kunna trissa upp sina egna löner

Kommentera