Segrarna i Bayern

Delstatsvalet i Bayern fick en del att glädjas och andra att sörja.

CSU och Socialdemokraterna är de stora förlorarna med -10,4 respektive -10,9. Svensk media utropar De gröna som valets stora segrare och visst blev de Bayerns nästa största parti när de ökade med +8,9. Fast de största segrarna är egentligen de tämligen nybildade Alternativ Für Deutschland som för första gången kom in i delstatsparlamentet med 10,2 procent av väljarna bakom sig.

Fast det tänker inte svensk media nämna.

Die Welt

11 thoughts on “Segrarna i Bayern

  1. Nu ska Löven försöka bilda regering, dags att slänga ut köttben till C och L !!!!!
    Ett mycket troligt regeringsalternativ framöver är en S-ledd regering med stöd av V, MP, C och L och med KD och M på reservbänken som indirekt stödjer Löven för att mota SD i grind.
    Allt är bara ett spel för galleriet i hyckleriets största fäste Sverige.

    • För en gångs skull tippade jag rätt !!!! Den nu gripne araben från Mellan Östern,skulle utföra ett terrordåd för sin Allan mitt i Köln.
      Men modet svek honom när Polisens specialstyrka ryckte fram.
      I samband med gripandet lär han yttrat,att han ville tillbaka till sin ”kampfgrupp i IS”…

    • Paul:
      Skrev ett svar åt dig som försvann ut i rymden…
      Gör ett nytt försök och vill visa på,att de Gröna i Tyskland är lika efterblivna,som de i Abzurdistan. Att de fick så högt valresultat,tror jag beror på,att de årgångar som indoktrinerats sedan förskolan,nu nått upp till rösträttsåldern.
      Inte för inte propageras i Tyskland,för sänkt röstålder till 16 år !…

  2. Nä, jag har i varje fall inte hört några siffror på AFD i fulmedia. Det där med saklighet och opartiskhet, är väl nåt som bara står på de journalistiska PK-dårarnas dasspapper för närvarande, och ingen annanstans. DETTA MED AFD:s FRAMGÅNGAR VAR VERKLIGEN EN SEGER FÖR DEMOKRATIN. Äntligen har vi nåt positivt parti i ALLA länder i alla fall, som är nåt att räkna med.

    • Vad är skillnaden mellan de gröna i Tyskland och Miljöpartiet i Sverige? En likhet de har är att de båda är anhängare av massinvandring.

KommenteraAvbryt svar