Polis – ett utsatt yrke

Att vara polis måste vara ett av de mer spännande yrke man kan ha, men också ett av de mest otacksamma.

Hot, hat och syner många önskar man slapp. Lägg därtill att polisen får kritik hur de än gör. TV5 kör nu en intressant serie som jag rekommenderar, Södertäljepolisen. Nedan en kort sekvens från den vardag som möter de killar och tjejer som ska trygga vår vardag.

22 thoughts on “Polis – ett utsatt yrke

 1. Poliser som utfärdar svenska pass till hela jordens mest kriminella som headhuntats hit av Mutationsverket borde rättspsykundersökas

  • Problemet är ju inte om poliserna är mesiga eller ej. Problemet är lagstiftningen och tolkningen av denna. Men visst, hade man haft lite andra antagningskrav, åtminstone för poliser i yttre tjänst, tex minimilängd, lite tuffare krav når det gäller styrka och som sagt en lagstiftning som är anpassad för mena människor, vilka inte har någon/lite respekt för svenska lagar och tjänstemän så skulle poliserna säkert kunna arbeta på ett helt annat sätt.

   När det gäller mena folk så verkar det ligga i deras gener att man ska tjafsa till det oändliga och aldrig ge upp och aldrig inse att man har fel.
   Ovan gäller fö också ”svenne” som efter att ha försökt vara kung i baren har blivit utkastad från krogen av en ordningsvakt. Givetvis också alldeles för berusad för att inse situationen.

 2. Sorgligt. När inläggen inte passar agendan här inne så tas det bort. Demokratin är sätt på undantag på fler platser än riksdagen…

 3. Nu är det väl så att polisen är lika PK som de politiker och chefer som styr.

  Men det ter sig löjligt när man åthutar en kvinna som talar om svartskallar samtidigt som man låter grova hot vara opåtalade.
  Det är korv och kaffe polisen som gäller när invandrare käftar emot.

  När ”incidenten” är över så talar sig polisen varm för samverkan, trots att det 10 minuter före varit grova hot mot dem. Det fungerar bevisligen inte med dialog, vilket hela programmet visar.

  När polisen, jämte resten av myndighets Sverige inte har mer krut i bössan, då är det inte konstigt att laglösheten sprider sig.

 4. Och sådana ska leva på skattemedel, ge dom en enkelresa hem och problemet är löst. Jag är 100% säker att så tjafsar dom inte i sitt eget land med poliserna, det törs dom inte utan sin mamma i närheten

 5. Tyvärr finns det inte på kartan att se ngt i TV5 med essen Philip o Fredrik, men om dom medverkar i Södertäljeposilen och hjälper till, så gör jag gärna ett undantag

  • Mia ! Helt ärligt ! Tycker du att våra poliser ska behöva höra på detta ??? Tycker du att dessa personer är bra individer i detta land ??? Tror du denna person hade käftat med en polis i sitt ursprungs land ??? Jag kan garantera att hade han gjort det så hade det endast blivit max en gång !!! Tror du det kommer bli bättre i framtiden när dom blir fler ??? Vad ska du säga till nästa generation ???

  • Tyvärr Mia så leder det inte till något bra..
   Vilka signal ges det till de övriga som står och titta på när en vuxen man står och säger ”håll käften” till polisen….

  • Jag syftar inte bara på det här tillfället utan det är den uppfattning jag fått av svensk polis i allmänhet. Lugna och stabila personer.

   Nej, jag tycker för den skull inte att någon ska få stå och käfta eller säga håll käften, men sådana situationer kan nog polisen klara av
   bäst själva utan pekpinnar från omgivningen och samma sak när de beskylls för att ha tagit i för mycket.
   Jag har bara sett ett avsnitt av Södertäljepolisen, men där kan man se att en stor del av deras arbetspass går åt att ta hand om berusade personer, ofta svenskar.

   Jag tycker våra poliser är värda all uppmuntran.

 6. Det låter ju som blatten hotar polisen och att han ska ta honom när han har civila kläder och det är ju ett hot mot tjänsteman och han ska ju plockas in för det men det går ju inte i Sverige längre för häktena och fängelserna är väl fulla . Hörde på TV att det behövs 500 kriminalvårdare för att kriminaliteten har eskalerat i Sverige .

 7. Dialogpolis
  saft och bulle
  Sluta skjut
  Låta grova brottslingar gå fria och jaga oss Svenssons i krogkön en löningshelg
  Absurdistan i sitt esse

 8. Måste vara totalt förnedrande att som polis i dagens Sverige behöva kröka rygg inför de kriminella parasiterna i dagens trygga och heligt mångkulturella samhälle !

  • Det är inte konstigt att Sverige ser ut som det gör för ordningsmakten är i underläge både verbalt och i antal. Undrar om den spillra vi har av militären skall bete sig på liknande vis om landet blir anfallet av främmande makt. Sverige är så sjukt att man tror inte det är sant.

Kommentera