Norsk-dansk serievåldtäktsman inför rätta – åtalas för nya brott

BROTTSLIGHET.  I dag inleds rättegången mot den 39-årige Peter Vadstensvik eller Peter-Frederik Paulsen, som åtalas för att ha kidnappat en 17-årig flicka. Under en tre dagars lång färd från Örebro till Stockholm ska han ha drogat, hotat och misshandlat flickan för att sedan bundit och våldtagit henne upprepade gånger.

Norsk-danske Peter Vadstensvik/Peter-Frederik Poulsen.

I Stockholm lyckades flickan fly och kunde ta sig hem till sin familj som larmade polis. Efter övergreppen inleddes en jakt där polis sökte efter mannen i hela Sverige. Han försökte fly landet och greps på en flygplats i Thailand. Mannen har tidigare dömts två gånger för grova våldtäkter med inslag av våld och förnedring.

Örebro Tingsrätt B2627-17

-Pettersson undrar varför denne galning inte är inlåst för alltid? Märkligt också att media skyddar våldtäktsmannen trots att han är dömd flera gånger för grova våldtäkter.

TIDIGARE 2017-07-13. Svensk serievåldtäktsman och pedofil med hög återfallsrisk släppt

BROTTSLIGHET. Den misstänkta serievåldtäktsmannen Peter Vadstensvik eller Peter-Frederik Paulsen, som greps i Thailand och flögs till Sverige har släppts ur häktet i Örebro. Åklagaren kunde inte längre hålla honom häktad eftersom bevisläget har försämrats. 

Den 38-årige Peter-Frederik Paulsen var häktad i sin frånvaro misstänkt för tre fall av grov våldtäkt. I juni greps 38-åringen på en flygplats i Bangkok av thailändsk polis.

Utredningen fortgår – men bevisläget har försämrats så pass att åklagaren inte kan hålla honom häktad.

– Bevisläget försämrades så att jag kunde inte hålla honom häktad längre, säger åklagaren Karl-Erik Antonsson, till SVT Örebro.

Misstänkt för annat brott

Mannen har flyttats till Jönköping, där han väntar på åtal i ett annat ärende. Mannen är misstänkt för grov misshandel mot en annan kvinna.

– Han är misstänkt för grov misshandel och skadegörelse. Det är en annan kvinna som han har misshandlat i mitten av maj, säger åklagaren Anna Mårtensson. .

I september 2009 dömdes Peter-Frederik Paulsen till sju års fängelse för grov våldtäkt. Under en bilresa mellan Hultsfred och Linköping våldtog han två unga flickor upprepade gånger.

TIDIGARE 2017-06-08. Hatmedia tar samhällsansvar genom att skydda grova brottslingar

HATMEDIA. Serievåldtäktsmannen misstänks för fyra grova våldtäkter, begångna under maj månad. Han har tidigare dömts till långa fängelsestraff för olika typer av sexuellt våld och beskrivs som extremt farlig.

TIDIGARE 2017-06-07. Svensk serievåldtäktsman och pedofil söks i Thailand

BROTTSLIGHET. En serievåldtäktsman och pedofil på flykt från svensk polis tros vara i Pattaya, Thailand. Den 38-årige mannen, som går under namnen Peter Vadstensvik eller Peter-Frederik Poulsen misstänks ha utfört fyra våldtäkter mellan 17-19 maj i år.

Vadstensvik, som har dubbelt medborgarskap, har en mycket speciell tatuering i sitt ansikte och han beskrivs som extrem farlig av den svenska polisen.

Vadstensvik tros ha flytt till Thailand och under användarnamnet @poul_blanco finns bilder på Instagram. har dela bilder till hans Instagram profil. En video tagen på tisdagen med titeln ’Pattaya’ tycktes visa Vadstensvik besöker Wongamat stranden. Allmänheten uppmanas att inte närma sig Vadstensvik.

Pattaya News

– Pettersson visar en bild till på Vadstensvik, tyvärr spegelvänd, fler bilder längre ned. Tyvärr vill inte SVT hjälpa till att gripa pedofilen utan de visar en skugga och struntar i de flickor som kan råka illa ut trots att polisen begärt hjälp.

TIDIGARE 2017-05-29. Bilder på extremt farlig serievåldtäktsman som jagas av polis – media mörkar signalementet

En 38-årig serievåldtäktsman jagas just nu av svensk polis, misstänkt för fyra grova våldtäkter.
– Han är jättefarlig och har hög återfallsrisk, säger Jonas Lennestål, expert på sexuellt våld.
Det var på fredagen som 38-åringen häktades i sin frånvaro av kammaråklagaren i Örebro. Han misstänks för att ha utfört fyra grova våldtäkter under tre dagar mellan den 17 och 19 maj, samt ett fall av olaga frihetsberövande.

På måndagen var mannen fortfarande på fri fot. De misstänkta brotten har kopplingar till Örebro-området, men även till flera andra brottsplatser runt om i Sverige, uppger kammaråklagare Christine Chi.

Mannen har vid två andra tillfällen dömts till långa fängelsestraff för olika typer av sexuellt våld. År 2003 dömdes han till sju års fängelse för grov våldtäkt och sexuellt utnyttjande av minderårig. Sex år senare dömdes han till åtta års fängelse efter att upprepade gånger ha våldtagit två 17-åriga flickor under en 16 timmar lång mardrömsresa mellan en ort i Småland och Linköping.

Mannen beskrev i förhör hur han funderade på att mörda flickorna, för att bli dömd till livstids fängelse eftersom han inte klarade att leva i frihet.

Jonas Lennestål, psykolog på kriminalvården och expert på sexuellt våld, är väl insatt i mannens psykologiska problematik.

– Han är jättefarlig, har hög återfallsrisk och det kommer han ha en lång tid framöver. När en sådan här person är på fri fot och känner sig förföljd och inte har något att förlora så höjs också risken för att han utför något mer brott, säger Lennestål.

Jonas Lennestål är noga med att påpeka att de allra flesta sexualbrottslingar inte återfaller i brott, men att det i det här fallet handlar om en så kallad ”högriskare”, en person som kombinerar sexuell avvikelse med psykopatiska störningar, som exempelvis brist på empati och ett behov av att utöva makt över andra.

-Pettersson säger att den farlige sexförbrytaren som skyddas av SVT och andra hatmedier heter Peter Vadstensvik alias Peter Frederik Poulsen och är född i Landskrona men är medborgare i Danmark och Norge.

Om hatmedia hjälpte till så skulle galningen vara gripen innan någon mer flicka råkar illa ut, det är svårt att gömma sig med den tatueringen i pannan.

 

5 thoughts on “Norsk-dansk serievåldtäktsman inför rätta – åtalas för nya brott

  1. Norsk-dansk? Återbörda honom till hemlandet så kan han sitta av tiden där. Norge och Danmark kan väl dela på uppdraget.

    • Han kanske är SVENSK ?
      Det brukar ju terrorister och andra kriminella parasiter runt om i världen numera kunna titulera sig.

  2. Måste bero på att man på något vis tror att han får en inverkande roll i att rädda pensionerna.. annars är det ju helt ologiskt. Vilket dagens styrande politiker inte gjort sig kända för..

Kommentera