Inte flest skolbränder, bara störst andel. Tack DN…

MEDIA. Den 8 oktober blev Gottsundaskolan i Uppsala totalförstörd i en anlagd mordbrand. Det föranledde stora rubriker i medierna, både de etablerade och i alternativa medier. 

Flera alternativa medier skrev att Sverige har flest anlagda skolbränder i världen, 429 stycken, förra året. Petterssons har tidigare påstått det, nu var det Politikfakta, Reklamprofessorn med flera.

Nu har Dagens Nyheter, tidningen med enorm framstående och skickliga journalister kommit till slutsatsen att det inte finns någon grund för detta påstående. Sverige har bara flest anlagda bränder i förhållande till vår befolkning.

 • Bland annat USA med drygt 320 miljoner invånare var värre med 5000 skolbränder varav c:a 1800 anlagda.
 • Storbritannien med 65 miljoner invånare hade 682 skolbränder varav 142 anlagda.

Tack för påpekandet DN, vi ska skärpa oss, inte flest skolbränder, bara störst andel, konstigt att DN inte är mer erkända för sin enastående kvalité…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

25 thoughts on “Inte flest skolbränder, bara störst andel. Tack DN…

 1. Är någon förvånad?

  Infödingarna som vi importerar vet väl inte vad en skola är.
  Då är det bäst att bränna ner den.

 2. Umgås med nyadelsmän och chockas av hur ofta de grubblar på att mordbränna flerbostadshus t.ex. där någon konkurrent har blåst dem på 300 kr, eller mordbränna t.ex. simhallar utan skäl. Polisen är den mest kriminella organisationen som gett dessa nyadelsmän svenska pass.

 3. Nu är ju statistik just statistik och ingen sanning. Alla som har jobbat i skolvärlden vet att det i vissa skolor förekommer mer, i andra lite mindre och i en del inte alls – brand i papperskorgar inne i skolan, i korridorer, på toaletter. Bränder som personal eller andra skolelever släcker utan att det hinner bli något mer allvarligt än lite rök och kanske lite sotflagor.
  Anmäls inte och kommer inte heller med i statistiken.
  Men ändå någon har tänt på.

  Kanske något för miljöpartiet att engagera sig i. Kan ju inte vara bra för miljön och påskyndar säkert också den globala uppvärmningen. Mycket med farliga ämnen som sprids med luften.
  Vad har utbildningsministern Fridolin gjort åt problemet?

 4. DN’s ”rättelse” om anlagda bränder uttryckt i andra siffror blir:
  8,028 gånger vanligare än US
  20,667 gånger vanligare än UK
  ett annat sätt att se det på är om vi ersätter de nerbrända skolorna med brandsäkra – vi kommer vara helt brandsäkra 20 gånger snabbare än UK!

 5. Billy Boy
  Tack hjärtligt för för de animerade lågorna – de drog min katts blickar. Hon ligger bredvid datorn och följer allt som rör sig på skärmen. När hon inte får ’levande’ bilder som den du lagt här, nöjer hon sig med att röra blickarna i takt med markören.

 6. ”Sverige har bara flest anlagda bränder i förhållande till vår befolkning.”

  Men för tusan DN. Det är väl så man sammanställer faktauppgifter om respektive land. DN:s agendajournalistisk är en fara för demokratin.
  Att räkna BNP per capita, är då också helt fel, enligt DN?

  Från Dagens Industri…….

  ”Antalet anlagda skolbränder ökar kraftigt – högst i världen.”

  https://www.di.se/nyheter/antalet-anlagda-skolbrander-okar-kraftigt-hogst-i-varlden/

  Från Brandskyddsföreningen…..

  ”2018-08-20. Antalet anlagda skolbränder i Sverige har ökat med 47 procent på två år, och är det högsta sedan 2008. Det visar en ny kartläggning av Brandskyddsföreningen, som nu uppmanar landets riksdags- och kommunpolitiker att agera för att vända utvecklingen. ”

  https://www.brandskyddsforeningen.se/om-oss/pressrum/pressmeddelanden2/kraftig-okning-av-antalet-anlagda-skolbrander/

 7. Men om Pettersson säger att Sverige har flest anlagda skolbränder per capita, så är det väl en minst lika obehaglig och beklaglig sanning?

 8. Vi har kanske inte dom bästa journalisterna, men ett är säkert vi har den överlägset sämsta journalistkåren.
  Så kan man sammanfatta lögnhalsmedias förmåga att kringgå sanningen.

 9. En domare i Frankrike vill att Marie Len Pen ska genomgå rättspsykiatrisk undersökning !
  Ska SD och AFS och dess väljarkår se upp framöver ?
  Finnns ingen gräns för idioti och galenskap från det vänsterextrema etablissemanget, de måste känna sig oerhört pressade när något sådant här föreslås.

 10. Vinklingen skall alltid vara att det på taket inte är någon fara.
  Sverige är nu mångt bättre än förr, bara för att vi har en vidöppen dörr.
  Tack vare mångkulturen, har vi fått den gudomliga turen.
  Insha’ Allah!

 11. Vi får vara tacksamma för att DN håller reda på alla fakta som kan framställa invandringen i dålig dager.

  Att ett sakfek uppdagas är allvarligt enligt Dn och deras agenda. Skolor brinner och det verkar inte vara viktigt att få stopp på. Jämför gärna med Usa, det brukar de själva använda som exempel på att invandring fungerar. Men sen visar det sig att problemen är likartade trots olika former av socialsystem.

  Men nu Dn, upp till bevis – ni har själva grävt fram fakta som visar att invandringen ofta skapar problem, trots att de behandlas som kungligheter i Sverige. När man duckar för den aspekten så visar man sitt rätta jag. Gärna obegränsad invandring, men gud nåde dig om du kritiserar från fel ståndpunkt.

  Det är inte rumsrent att tala om problem med invandring, inte heller att visa invandrade brottslingars ansikten när polisen eftersöker dem.

 12. Vad betalar deras prenumeranter om året,för DN´s fakta-utläggningar ?
  Gissar att det blir som Ystad Allehanda i slutändan. Där får nu deras kunder hämta sin dagstidning själv,på bestämda platser. Enl, blaskans talesman,var det allt för kostsamt,att som tidigare leverera i postlådan !

 13. Lika djävla inkompetenta idioter på DN som riksdags Chicken racet man uppfunnit! Bor det 82% komplett galna idioter i Sverige, det måste vara ett rekord i sej/ innevånare!! Men naturligtvis inte rekordet totalt då det bor miljarder på, andra håll i världen.

 14. Dags att börja bygga svenska skolor i icke brännbart material !
  Varför inte i gråsten, det borde passa pyromaniska grottmänniskor perfekt.

 15. Jag tror knappt det kan vara sant. Det borde vara självironi, men det liknar mer skrymtare och charlataner. Fy skäms!

Kommentera