Gottsundaskolan totalförstörd vid grov mordbrand

BROTTSLIGHET. En stor brand rasar i den Gottsundaskolan i Uppsala. Två tonårstjejer misstänks för grov mordbrand och har gripits på platsen. Larmet om branden kom vid 03-tiden på måndagsmorgonen efter att ett vittne sett lågor i skolan.

Fem stationer har under morgontimmarna arbetat med att bekämpa branden. Vid 07-tiden på morgonen stod det klart att skolan är bortom räddning.

– Två delar av skolan har brunnit ned. Taket och delar av gavlarna har rasat in. Den tredje delen av skolan står kvar men är totalförstörd, säger Mathias Häglund, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Flickorna greps på platsen under pågående inbrott.

Mer på SVT…

-Pettersson säger att det mångkulturella paradiset Gottsunda verkar spännande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Gottsundaskolan totalförstörd vid grov mordbrand

  1. Behövs det någon skola i Gottsunda?
    De få som bor där och är intresserade av att lära och sköta sig kan väl gå på någon annan skola.

  2. På något vis måste nu SVT vinkla detta till att det är Trump eller Putin som ligger bakom. Den ständiga plågan, Carina Bergfeldt, kan nog hitta en lämplig koppling.

  3. Det verkar som om dagens sk ”tonårstjejer” är värre än de manliga sk ”värstingarna” för ett antal decennier sedan!? Vad kan det bero på?………

  4. Brand verkar ju vara en manifestation för islam idag. Det visar var denna s k religion härstammar ifrån. Se bara på tidigare brinnande bilar. Har man dessa djävulstroende människor här, så får man räkna med dylika saker. Vi skulle behöva, som förr, djävulsutdrivande präster, som drev ut islam ur sinnet på dem. Först då skulle de kunna bli rena i hjärtat och aklimatiserade. Eldens ”religion”, har inget här att göra. Vad blir det nästa gång: BRINNANDE BILDÄCK KRING HALSEN, på dem som inte har deras djävulstro från helvetet. Nej, vi behöver verkligen inte detta här i vårt land!

  5. PK, Feministregeringen o 7 klövern är mkt glada åt att Sverige är bäst på skolbränder i hela världen, 429st!! tändes på förra året, stort grattis PK IDIOTER, ”det bästa är att det ökar BNP o påverkar inte miljön” enligt MP, hur tänker Ni där?
    PS; alla Sverigevänner kolla in Reklamproffessorns knivskarpa satir.

  6. Tjejerna blir lönsamma på sikt, enligt han som väl var inskriven på AF-svetskurs…Mona Sahlin intygar det skriftligen…

Kommentera