Gottsundaskolan totalförstörd vid grov mordbrand


BROTTSLIGHET. En stor brand rasar i den Gottsundaskolan i Uppsala. Två tonårstjejer misstänks för grov mordbrand och har gripits på platsen. Larmet om branden kom vid 03-tiden på måndagsmorgonen efter att ett vittne sett lågor i skolan.

Fem stationer har under morgontimmarna arbetat med att bekämpa branden. Vid 07-tiden på morgonen stod det klart att skolan är bortom räddning.

– Två delar av skolan har brunnit ned. Taket och delar av gavlarna har rasat in. Den tredje delen av skolan står kvar men är totalförstörd, säger Mathias Häglund, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Flickorna greps på platsen under pågående inbrott.

Mer på SVT…

-Pettersson säger att det mångkulturella paradiset Gottsunda verkar spännande…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


11 responses to “Gottsundaskolan totalförstörd vid grov mordbrand

 • Vakna Upp

  Behövs det någon skola i Gottsunda?
  De få som bor där och är intresserade av att lära och sköta sig kan väl gå på någon annan skola.

  Gilla

 • centurion

  På något vis måste nu SVT vinkla detta till att det är Trump eller Putin som ligger bakom. Den ständiga plågan, Carina Bergfeldt, kan nog hitta en lämplig koppling.

  Gilla

 • El gringo

  Det verkar som om dagens sk ”tonårstjejer” är värre än de manliga sk ”värstingarna” för ett antal decennier sedan!? Vad kan det bero på?………

  Gilla

 • Nya tankar

  Brand verkar ju vara en manifestation för islam idag. Det visar var denna s k religion härstammar ifrån. Se bara på tidigare brinnande bilar. Har man dessa djävulstroende människor här, så får man räkna med dylika saker. Vi skulle behöva, som förr, djävulsutdrivande präster, som drev ut islam ur sinnet på dem. Först då skulle de kunna bli rena i hjärtat och aklimatiserade. Eldens ”religion”, har inget här att göra. Vad blir det nästa gång: BRINNANDE BILDÄCK KRING HALSEN, på dem som inte har deras djävulstro från helvetet. Nej, vi behöver verkligen inte detta här i vårt land!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Återigen svensk trygghet !

  Gilla

 • Ståfräs

  PK, Feministregeringen o 7 klövern är mkt glada åt att Sverige är bäst på skolbränder i hela världen, 429st!! tändes på förra året, stort grattis PK IDIOTER, ”det bästa är att det ökar BNP o påverkar inte miljön” enligt MP, hur tänker Ni där?
  PS; alla Sverigevänner kolla in Reklamproffessorns knivskarpa satir.

  Gilla

 • X

  Förbjud friskolor, det finns ju risk för att elever står utan skola om de går i konkurs…

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Ja det börjar ju bli kallt ute nu, och det gäller då att hålla värmen uppe.

  Gilla

 • Kent

  Fantastiskt bra säger Maggan det höjer BNP.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Tjejerna blir lönsamma på sikt, enligt han som väl var inskriven på AF-svetskurs…Mona Sahlin intygar det skriftligen…

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: