Anders Lindberg (S) minns det som aldrig funnits men inte det som varit

MEDIA. Socialdemokraten och Aftonbladets politiske chefredaktör Anders Lindberg går från galenskap till galenskap. Idag Twittrar han om högerextremism med en bild på nazister från 1935 som ska visa Sverigedemokraternas rötter. 

-Pettersson vet inte vilka herrarna på bilden är men man på goda grunder anta att många av dem är socialdemokrater. Däremot kan vi garantera att ingen är Sverigedemokrat eftersom SD grundades 1988.

När vi ändå är inne på historiska bilder så har jag aldrig sett Anders Lindberg kommentera nedanstående – Europas frihetskrig – Aftonbladet den 22 juni 1941. 

Aftonbladets text ”Det av västmakterna inringade Tyskland har sprängt sina bojor och går nu med fri och ökad styrka till sin europeiska, sin världshistoriska mission att krossa den röda regimen som utgjort ett ständigt hot mot själva frihetens princip. 

Hitler och Stalin hade slutit en fredsöverenskommelse “Molotov-Ribbentrop pakten”, så ryssarna var helt oförberedda. Hitlers anfallskrig mot Sovjet ”operation Barbarossa” startade kl 03:15 den 22 juni 1941 med att över 3 miljoner tungt bepansrade soldater bröt igenom gränsen och påbörjade ett flerårigt utrotningskrig, mot dom ryska “undermänniskorna”. Detta var alltså “Europas frihetskrig” enligt Aftonbladet.

Längre ner i artikeln fortsätter Aftonbladet: “Nu har Tyskland tvingats att först göra rent hus på den servilt styrda kontinenten…”

-Pettersson tycker nog att Aftonbladet och Anders Lindberg ska ta det lite lugnt med att kalla andra nazister och rasister, ränderna går som bekant aldrig ur…

Ovan en ledare som publicerades av Aftonbladet samma dag som Hitler inledde kriget mot Sovjet – den 22 juni 1941.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

12 thoughts on “Anders Lindberg (S) minns det som aldrig funnits men inte det som varit

 1. Stackars lille kille, varför har han inte ringat in de personer som startade SD? Kan det var för att ingen har varit del av Waffen-SS, han däremot jobbar för en organisation som har ett icke så fläckfritt förflutet.
  Han vill att vi ska vara Liberala, jämställda och leva i ett öppet Sverige!
  Men så visa det då, och kom inte ideligen dragande med gammal skåpmat om vad som varit.
  Tro inte att alla är lika naiva som dina journalistkollegor.

 2. Man ska inte ödsla onödig energi på den lägsta begåvningsreserven !
  Ps:
  Idag träder den geniala granat och sprängämnesamnestin i kraft i idiot-Sverige, nu kommer den kriminella kön ringla lång utanför polishusen runt om i landet.
  Dum, dummare ,dummast !!!!!!!!!!

 3. Historien, enl. Boråsjournalisten Niclas Sennerteg så hade Sverige 14st. koncentrationsläger under 40-talet och chef för dessa var en viss Tage Erlander och det kanske Anders L har svårt att ta till sig, men det är väl SD;s fel det också

 4. Jag tror inte att det är Anders L minne som sviktar, utan han har nog aldrig ens känt till att Sverige inkl Aftonbladet var snudd på Nationalsocialistiska en tid på 1930-40 talet. Om inte annat har han nog förträngt det!?

 5. Anders Lindberg använder väl Henrik Arnstad som historisk informationskälla och det blir väl som två blinda ska leda varandra.

 6. Anders Lindberg är en pojkflicka, född som Annelie ”Annie” Lindberg konstigt att det bara är jag som upptäckt det.

Kommentera