Stäng

Judar söker stöd hos högerpopulister

Tyska Alternative für Deutschland har fått en grupp av nya sympatisörer i partiet, landets judar.

I helgen som gick bildades gruppen Juden in der AfD (Judar i AfD) av en invandrare med judisk bakgrund.

Emanuel Krauskopf, som grundaren av gruppen heter, ser det som en förolämpning att media och andra ska tala om för landets judar vilka de ska rösta på. Det finns definitivt antisemiter i AfD, men i vilket parti gör det inte det, svarar Krauskopf.

Anledningen till att gruppen bildades beror på en stora migrantvåg av främst unga män från Mellanöstern som fört med sig den antisemitism de uppfostrats med i hemländerna. En tysk historiker som också han är av judisk börd, påpekar att övriga partier inte ser problemen med antisemitismen i muslimska grupper.

Givetvis finns också grupper av judar som ser AfD som ett hot och som inte vill koppla den stora asylinvandringen till den ökande antisemitismen.

SvD

Låter inte det här som en karbonkopia av Sverige?

Jimmie Åkesson får ständigt höra orden ”nazistiska rötter” när han debatterar med andra partiledare och SD som parti utmålas hela tiden som ett rasistiskt parti. Det man medvetet glömmer är att SD i sina led har ett antal företrädare med judiska rötter. Mest framträdande av dem är Kent Ekeroth och Paula Bieler. Hur många av SD:s 1,1 miljoner väljare som har samma bakgrund tror jag ingen vet, men de finns säkert ett flertal.

Det ”rasistiska” SD har inte minst många invandrare i sina led, både som representanter och väljare. Vore det inte intressant om media lyfte fram Jonas Chongera, pastor från Kongo-Kinshasa, i en direktsänd debatt med någon av de som anklagar? Det skulle i.o.f.s. få de medier som väljer att rasistanklaga SD att tappa en viktig infallsvinkel i deras artiklar.

När det gäller antisemitism i Sverige, är det inte längre någon hemlighet att flertalet antisemitiska brott begås av invandrare med rötterna i Mellanöstern. Vi ska också minnas att övriga partier inhyser en antisemitism man inte gärna vill blottlägga. Socialdemokraterna är den stora syndaren som t.o.m. utländska medier, Obama-administrationen och Simon Wiesenthal-institutet kritiserat. Vänsterpartiet med sitt hat mot Israel ligger inte långt efter och överlag har vi sett hur extrema grupper på vänsterkanten uttryckt sin ilska mot Israel vid flertalet tillfällen.

Även judar själva har pekat på att antisemitismen i dagens Sverige inte främst kommer från högerextrema grupper, utan från muslimska. Något också Uppdrag Granskning kunde visa i ett program om antisemitism för några år sedan.

6 reaktioner på “Judar söker stöd hos högerpopulister

 1. Sverige enda landet i världen med judiska nazister.
  Enda landet i världen där vänstern är ’dom goda’.

 2. Underligt som det kan bli: Först var vi alla överens om att nazisterna var onda, med deras utrotning av judar som varnande exempel. Sedan fick vi invandringskritiska partier, som då ansågs vara onda med hänvisning till nazisternas judeförföljelse. Av dessa fanns i och för i sig de som var fientligt inställda till judar, men det är de som inte är antisemitiska som vuxit sig stora. Nu har man (läs: våra politiker och media) glömt varför man tyckte illla om dessa invandringskritiska partier, man vet bara att man inte tycker om dom av historiska skäl medans man samtidigt struntar i de nya judeförföljelserna som uppstått.

 3. Vi ska glomma socialdemokratins nazistiska rötter under 2a Världskriget, men vi påminns varje dag att Sverige stöder den palestinska terrorn mot Israel. Vi minns också att Sveriges utrikesministet inte är välkommen i Israel.

 4. Judiska centralrådets talesperson Lena Pösner Körösi uppmanar med eftertryck: Berätta vilka judehatarna är. Islamister är de som hotar judar i Sverige, högerextrema grupper står för en mycket liten del. Kortversion 45 sekunder. (Publicerades den 19 jan. 2015)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=pXPpvnCTUEA&w=560&h=315%5D

  Som framgår satt dåvarande inrikesminister Anders Ygeman (S) bredvid Lena Pösner Körösi i SVT-studion. Han lyssnade och såg mäkta besvärad ut när hon talade uppriktigt fritt ur hjärtat vilka judehatarna är. Ygeman var redan då och är fortfarande djupt isyltad i sossarnas nära samröre med de muslimska / islamistiska & antisemitiska grupperingarna i Sverige som står för huvuddelen av judehatet.

  Godmorron Sverige – Judar i Sverige upplever en större hotbild efter terrordåd i Paris. Längre version 9 min 6 sek. (Publicerades den 26 jan. 2015)

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=eVu9kzYOhH0&w=560&h=315%5D

Kommentera

%d bloggare gillar detta: