Företag avbryter storsatsning p.g.a. av SD


Företaget Pervanovo tänkte satsa flera miljarder på att etablera sig i skånska Klippan. Nu säger företagets VD att man avbryter satsningen för att SD nådde stora framgångar i kommunalvalet.

Runt 500 arbetstillfällen räknade Pervanovo med på sikt. Nu blir det inget p.g.a. Sverigedemokraternas enorma framgångar.

SD blev största parti i Klippan med 30,5 procent av väljarkåren bakom sig.

Företagets VD, Darko Perván, verkar ha tittat i rödvinsglaset en eller två gånger för mycket. Läs följande motivering och även ni måste fundera över om karln är i sina sinnens fulla bruk.

”Vem vet, inom några år hade vi kanske varit tvungna att sitta och förhandla med ett kommunalråd som var Sverigedemokrat…//…15-20 procent av företagets anställda och flera chefer har utländsk bakgrund…//…Jag tror inte många tänker på att mycket av Sveriges välstånd byggts upp av invandrare som kom hit på 60-talet”

För det första kan vi konstatera att Darko Perván, ursprungligen från Kroatien, är rasist då han så tydligt refererar till och nedvärderar en hel grupp (Sverigedemokratiska politiker och väljare). För det andra är Darko Perván, dåligt påläst eftersom han uppenbart inte har förstått att alt fler svenska medborgare med utländsk bakgrund representerar och röstar på SD. För det tredje hänvisar han till den fungerande arbetskraftsinvandring vi hade på 50 och 60-talen och som också SD refererar till.

Darko Perván är m.a.o. en pellejöns som talar innan han tänker.

Fast pellejönsen har stöd av ett socialdemokratiskt kommunalråd som hört från flera företag i Skåne att man inte är så sugna på att etablera sig p.g.a. SD:s framgångar. Pellejönsen borde istället fundera över varför allt fler invandrare, inte minst från Östeuropa, väljer att rösta på SD. Ett troligt scenario är att pellejönsen och hans företag räknat med att kunna anställa personal med hjälp av regeringens nya arbetsmarknadspolitik där arbetsgivare som anställer nyanlända bara behöver betala 8 000 kronor i lön och att de på köpet slipper den kostsamma arbetsgivaravgiften.

Medan Darko Perván skäms framför badrumsspegeln, lägger vi andra namnet på hans företag på minnet. Pervanovo!

Expressen

Ps. En av de mest pinsamma artiklar jag läst på Expressen och det mina vänner, säger inte lite.


39 responses to “Företag avbryter storsatsning p.g.a. av SD

 • Dj

  Dom kan alltid skylla på någon annan när det börjar gå dåligt för ett företag.

  Gilla

 • age

  Det var väl synd för den kommunen!
  Södertälje har ju erfarenhet ev sådana där ”Danko:ar”.
  De har i alla år haft en egen bank, ”plastkassen”, vilket har
  hjälpt dem att bygga marmorslott runt om i Södertälje.
  Deras svarta BMW med mörka rutor pryder dessutom sin plats på
  den, med stora lejon, prydda garageinfarten.

  F.ö. så var det tre ”djärva ” Danko:ar” som rånade min pappa på pensionen, som han just hämtat ut från dåvarande Posten.
  Hittades medvedslös på trottoaren med tom plånbok intill sig.
  Han dog senare av skadorna.
  Vad tror ni att jag tycket om ”Danko:ar”?

  Gilla

 • Tore

  Darko banan, 25% av sd:s väljare är invandrare din lallar. Hoppas dit skit företag går i kk så något ungersk företag kan ta över din marknadsandel.

  Gilla

 • bodil.

  Det bästa är om företaget konkar.
  Det blir dyrt för skattebetalarna om han fortsätter.

  Gilla

 • ruben

  När företagen och kommunernas företrädare är för mycket insyltade i varandra blir det sällan bra i längden. Så SD gissar jag har besparat kommunen en massa dolda kostnader bara genom att bli valda. Jag tycker man kan gratulera kommunen och dess skattebetalare till att de fått nya kommunpolitiker, det förebygger ev. korruption och fusk.

  Gilla

 • Torleif

  Pervanovo säljer tydligen trägolv. Jag är själv golvläggare men har aldrig hört talas om dem. Köp inte dersa golv. Låt dom gå i konkurs.

  Gilla

 • peter Andersson

  En Rafaet El Sayed varning här!!!!!! Företaget har inte betalt in någon skatt de sista fem åren.

  Gilla

 • Sixten

  Hahahaha! Vilka patetiska rövslickare det finns alltså!
  Han kan ju förlägga företaget i Afghanistan med omnejd eller kanske Somalia istället.
  Hejdå! 😀

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Ett företag som inte gillar demokrati, ska man passa sig för. Likadant för politiker som inte visar respekt för valresultatet och hur det svenska folket har röstat.

  Gilla

 • Mike E

  Med tanke på den bild Svensk MSM ger, där SD är nazister som ingen skall samarbeta med, så tror han nog att han kan vinna affärer och få goodwill i Sverige genom ett sådant uttalande.

  Gilla

 • per22

  VD, Darko Perván. Ta och flytta verksamheten till Tensta, eftersom din personal tydligen utgörs av kvoteringsanställda med lönebidrag. Där är det inte många som röstar på SD.

  Gilla

  • Grune

   Ett ännu bättre förslag är att flytta företaget till Afghanistan. Där är det ännu färre som röstar på SD

   Gilla

 • NALLEN

  Jag tror att svenska folket se hans klagande och gnäll som att det trots allt finns hopp om framtiden om han nu gör sak av sitt påstående. Jag tror det som han verkligen är besviken över när det gäller SD och deras tur att ta kontrollen över Skåne med omnejd, men som sagt så kommer hans företag att inte kunna röra sig lika fritt i maktens korridorer och ta för sig av det som passar honom alltså med SD så måste man spela samma spel som den övriga delen av svenska folket måste hålla sig till och jag antar att det är inte lika lukrativt och där av gnället från honom.

  Gilla

 • G

  Pernanovo är ett investmentbolag som äger Välinge (klick-golv). Herr Pervan, VD, kom från Pergo och startade denna koncern som går mycket bra ekonomiskt.

  Hans resonemang visar dock att han sätter sin egen politiska åsikt framför företagets (investerarnas) bästa. Ska han flytta runt i Sverige baserat på valresultat? Detta tänk är inte hållbart för en VD. Nåt att tänka på, speciellt för familjen Kristiansen (Lego- familjen) som investerade 3 miljarder i detta företag för inte så länge sen.

  Gilla

  • Realist

   Avslöjad härmed ! Tack för det G. Men synd om VD Pervan som kommer få svårt att förklara sin hållning för styrelsen i INVESTMENTBOLAGET dom kommer nog avkräva en GRUNDLIG FÖRKLARING hoppas jag.
   Annars kommer nog investerarna anse de som ETT BOLAG SOM ÄR YTTERST SVAGT för investeringar !

   Gilla

  • Maya

   Kan beslutet ha med VDn Wallenberg att göra?

   Gilla

 • Jack

  Ett solklart fall för diskrimineringombudsmannen. Hade han sagt så om negrer, zigenare eller muslimer hade det blivit mångmiljonböter.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Skillnaden är att SD och s.k högerpopulister idag är lovliga byten och får behandlas hur som helst utan någon reaktion !

   Gilla

 • OPet

  Vilken idiot rent ut sagt !!!

  Gilla

 • Billy Boy

  Här några delcitat ur Expressens reportage följt av mina kommentarer:

  ”I valet blev Sverigedemokraterna största parti med 30,5 procent av rösterna. Samtidigt backade det tidigare största partiet Socialdemokraterna från 35 till 24,5 procent.”

  Min kommentar:

  Att Socialdemokraterna som tydligen haft makten i Klippan och nu förlorade 10,5% av sina röster i ett demokratiskt val 2018 jämfört med det föregående valet 2014 … Det borde företagets VD, Darko Perván ta sig en funderare på vad orsakerna kan vara. Det kan ju inte vara SD:s eller SD-partiets väljares fel att S-partiet vid styret förlorade förtroende och hamnade så pass mycket lägre.

  ”Kommunalrådet Kerstin Persson, S, beklagar beslutet.

  – Jag är både ledsen och besviken. Samtidigt har jag förståelse för företagets beslut, säger hon.

  Kerstin Persson säger också att hon hört liknande tongångar från politiker i grannkommunen Bjuv – att företag numera är tveksamma till nyetableringar efter SD:s valframgångar.

  Blev käftsmäll

  – Både valresultatet och de avbrutna samtalen var en käftsmäll för kommunen. Vi bedömde den här aktören som mycket seriös och det skapade stora förhoppningar.

  SD:s lokala ordförande, Jonas Luckman är skeptisk till allvaret i uppgifterna om den tänkta etableringen.

  – Jag tycker den här saken förs fram på ganska låg nivå. Rent spontant låter det som trams och som ett svepskäl för att inte investera där.

  Han säger också att han gärna tar ett resonemang med företagets ägare efter uppmärksamheten, som Helsingborgs Dagblad var först med att skriva om.

  Darko Perván uppger för sin del att företaget nu stannar kvar med en del av den tilltänkta expansionen i Viken. En annan del funderar man på att lägga någonstans i Småland.”

  Min kommentar:

  Om nu Vd Darko Perván avvisar samtal med SD:s lokala ordförande, Jonas Luckman i skånska Klippan så får vi hoppas att han finner någon bra S-styrd kommun i Småland (helt fri från SD-politiker och deras väljare) där han kan trivas bättre med planerna på att investera miljarder och expandera företaget Permanovos verksamhet. Lycka Till!

  Läs gärna mer på länkarna nedan:

  https://unv.is/expressen.se/kvallsposten/sd-framgang-stoppade-satsningen-pa-500-jobb

  Pervanovo Invest AB – Bolagsöversikt – Moderbolag: Pervan Holding AB mm

  https://www.allabolag.se/5565266532/pervanovo-invest-ab

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg / Rättelse:

   Råkade felaktigt skriva Permanovo på ett ställe i min text. Det står fel företagsnamn på tre ställen i startinlägget ovan.

   Rätt företagsnamn skall vara: Pervanovo

   Gilla

   • Mässkalle

    @Billy Boy, glädjer mig och säkert fler, att Pettersson backas upp av din och andras saklighet.

    Dock lite ”djävulskap” in spe om allt och just nu om de gamla moderaternas store man gör livet lättare. I sorgen över att
    3-2-1 elefanter är lika få som 3-2-1-0 isbjörnar konstateras att det är iskallt trots klimateriets uppvärmning. Nyckeltalet är SDs 62 mandat.

    Klimateriet ej felstavat utan en genuscertifiering av väder över länge perioder, typ en mansålder eller så länge det socialdemokratiska partiet kommer att överleva.

    Gilla

   • Stefan K

    Tack. Gick lite för fort igår.

    Gilla

  • angelicaplacet

   Det blir nog svårt med Småland för honom då det börjar bli så många SD-väljare där.
   Områden i Norrland är kanske bättre om han inte vill vara i närheten av SD-väljare.

   Gilla

   • Maya

    Han kan åka till Kroatien och må bra där. 61 000 muslimer bor där och ca 4,2 miljoner med en kristen tro.
    Vill han också förstöra Sverige?
    En annan aspekt är att han kanske inser att det blir helt en annan kontroll när SD styr , så det kanske inte blir en klirr i kassan av svarta pengar som han har räknat med. (Min teori)
    Allvarligt, man lämnar inte ett projekt om han har haft långsiktiga planer att etablera en lönsam firma.

    Gilla

  • Kurt

   Undra vad han säger när S med V ”förstatliga” hans företag i framtiden

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Förmodligen säger han ingenting eftersom inga företag förhåller sig likadant till 7 klövern som till det där otäcka högerpopulistiska spöket SD som svensk väljarkår genom fria val tycker ska vara Sveriges tredje största parti men som trots det inte har något direkt politiskt inflytande på riksnivå !

    Gilla

 • Martin

  ”500 arbetstillfällen”?
  Pervan kan förutse att hans företag med 20 anställda kommer växa med 2000%!! Wow! Han borde ju vara rikare än Bill Gates vid det här laget..

  Det här är bara tramsig godhetssignalering. Alternativt så har karln konsumerat för mycket DN/SVT och hör inbillade stöveltramp i skallen.

  Gilla

  • Bosse S

   Det verkar vara något skumt med detta företag. Det börjar nog gå märkbart dåligt och hans planerade investeringar kan inte bli av p.g.a. bristande lönsamhet.
   Han skyller på SDs valvinst för att inte investerarna ska upptäcka att hans lögnaktiga och uppblåsta expansionsplaner bara är ett stort falsarium. Det formligen lyser mytoman med stora bokstäver om hela denna historia.
   Vi får väl innerligt hoppas att det kommer att gå extra illa för hans företag nu, när han gör sig till ovän med över miljonen presumtiva kunder.

   Gilla

   • Sixten

    Som den enastående välståndsbyggare han anser sig vara kunde han ju välsigna syrier, afghaner eller somalier med sin närvaro i något eller rentav samtliga dessa länder.

    Gilla

  • age

   Vill gärna säga att det stämmer helt med min uppfattning om
   ”balkanfolket”.
   ”Danko:arna” har mycket svårt med självkritiken.
   De tycks konstant lida av övermod.
   – men det hänger kanske ihop med deras skräck för
   registrerade konton. ”Plastkassen” är ju inte registrerad.

   Gilla

 • Gunnar Edlund

  Konstigt. Söker man på Permanovo på Google får men inte en enda träff. Expressen har nog blivit trollade i sin iver att klanka på SD.

  Gilla

 • Realist

  Okej tack å hej !
  Om man inte har ”rent mjöl i påsen” så kanske man ska söka sej någon annanstans …….

  Gilla

 • Boris

  Pernanovo har 21 anställda. 18 av desa är såvitt kagjag kan bedöma etniska svenskar. Två verkar härstamma från fd Jugoslavien men är säkert födda i Sverige. En verkar vara från Iran. Danko Pernan är ordförande och inte VD. Inte många rätt i den artikeln.

  Gilla

 • centurion

  En skum figur som hade räknat med naiva och lättlurade såssar. Med starkare motstånd blir nog knappast firman lika lukrativ och därmed avanserna betydligt sparsammare. Inte lika kul att leka firma då.

  Gilla

 • Kent

  Förmodligen ett luftföretag ute efter att skörta upp ryggradslösa naiva kommunalråd på en massa bidragspengar.
  Situationen blev kanske inte så ljusröd efter valet.

  Gilla

 • Den oanständige

  Viken dåre till VD. Här fanns ett ypperligt tillfälle att anställa outbildade grottmänniskor till en låg lön. Och hade SD blivit ännu större= fler som kan jobba.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: