Polisens skyddsombud: ”Det lokala buset har fått härja fritt för länge”

POLISEN: Sju av tio poliser säger i en facklig undersökning att våldet har ökat. Jan Johansson, huvudskyddsombud för polisregion Nord, vill nu ha hjälp av Arbetsmiljöverket. Polisförbundets undersökning 2017 visade att sju av tio poliser upplever att hot och våld har ökat under de två tidigare åren.

Fyra av tio poliser sa sig ha blivit utsatta för hot, våld, trakasserier eller annan otillbörlig påverkan i tjänsten eller på fritiden. Drygt 2 000 poliser svarade i undersökningen.

– Vi möts av hot och våld så det minsta man kan kräva är att vi är två poliser i vissa lägen, säger Jan Johansson, huvudskyddsombud för polisregion Nord.

Läs mer på Metro…

-Pettersson ser att polisen är inne på samma felaktiga linje som många andra i samhället.

 • Poliserna påstår att de är för får – jag menar att de kriminella är för många
 • Lärarna säger att de är för få – jag menar att ”någon” har släppt in för många elever i landet
 • Det påstås vara bostadsbrist i landet – jag menar att den blir inte mindre av att ta hit hundratusentals nya människor
 • Varje område där vi har stora problem, beror helt eller delvis på asylinvandringen. Invandringen påverkar allt, arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, pensionerna, brottsligheten, allt!
 • Poliskåren är tillräckligt stor för att klara av de svenska brottslingarna

Polisförbundet är visserligen inne på rätt spår när de säger att buset fått härja fritt alldeles för länge, men efter 30-40 års flathet måste någon ha insett att halal-korv, kaffe och bullar hjälper inte och var har Polisförbundet varit när några poliser, som exempelvis Peter Springare talat klarspråk?

Varför har inte Polisförbundet stöttat de poliser och politiker som varit inne på linjen att buset fått härja fritt alldeles för länge? Det håller inte att säga att de inte visste…

Polisförbundet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

25 thoughts on “Polisens skyddsombud: ”Det lokala buset har fått härja fritt för länge”

 1. Nu skall de börja hända de sa man 2010 2011 -osv 2017 och 2018 men de händer ingenting 2019 säger man nu skall gängena kuvas men knappast kommer de heller då att hända så mycket

 2. Polisen befinner sig fortfarande på startsträckan och lär aldrig komma ikapp brottsutvecklingen. Eftersom polisen tillskillnad från de kriminella har lagar och regler och en hjärntvättad allmänhet att förhålla sig till kommer det snarare att bli värre än bättre ju länge tiden lider.

 3. Jasså tycker dialogpolisens skyddsombud det?
  Så dags nu att vakna efter 40 år av okontrollerad mångkulturell massinvandring som skapat ett fulländat kriminellt svenskt anarkisamhälle som aldrig kommer att kunna återställas oavsett vad politikerna från V till SD svamlar och ljuger om vart 4:e år.

 4. Ingen person skulle få väljas in i vår Riksdag utan minst 15 års yrkeslivserfarenhet varav minst 5 år utanför Sveriges gränser, då skulle vi minimera risken till alla dessa dåraktiga beslut som nu tagits.
  Ingen vettig person bjuder väl in 500 personer till sitt lilla hus på 100m2, med orden ”vi bjuder på rum och logi samt fickpengar.” Det är ju vad som gjorts i Sverige i en allt för lång period, av våra s.k. Regeringar.

  • Hyra in riktiga poliser från utlandet ?
   Helt otänkbart, de kan skada eller gud förbjude döda stackars utsatta och missförstådda svenska kriminella parasiter och det tillåter varken politiker journalistkåren eller inte övriga kramgoa svenska etablissemanget som bara vurmar för brottslingar och föraktar de gamla inom åldringsvården som byggt landet och övriga infödda hederliga arbetande svenskar.

 5. På tal om Peter Springare, vart har han tagit vägen, det är ju helt
  tyst om honom idag, har han skickats på betald långtidssemester
  till Bahamas eller annan behaglig ort. Han är visserligen idag
  i närheten av pensionen, men tror inte att han som sett all den
  skit som växt fram i samhället att han inte bryr sig bara för att
  han blir pensionär. Så var är Peter Springare?

 6. ”Varför har inte Polisförbundet stöttat de poliser…….” undrar Pettersson.

  Min uppfattning är att polisförbundet för länge sedan ställde in sig i ledet bland de politiskt korrekta och jamsade med politikerna istället för att jobba mot den tuffare arbetsmiljön som allt för många poliser befinner sig i.

  Polisförbundet har fokuserat alldeles för mycket på lönefrågorna. Iof inte fel, men jag gissar att de flesta som valt polisyrket inte gjort det för att bli rika, utan för att man vill hjälpa människor och jobba för att få ett lugnt och tryggt samhälle.

  Lönefrågorna är viktiga, men det är också arbetsmiljön. I brottsbalkens 17 kap finns särskilda bestämmelser för att skydda tjänstemän, men det har ju genom allt för många domar visat sig vara tvärtom. Domstolarna har ansett att poliser måste tåla att få en smäll då och då. De ska de ha utbildning och den mentala förberedelsen för.
  Det är ju kontraproduktivt. Men det verkar inte våra politiker förstå.

  Ett fackförbund ska inte vara politiskt korrekt. Man ska jobba för medlemmarnas bästa.

 7. Man ogillar personer för att de begår brott, inte för att de kommer från land X, sedan är det väl mer komplicerat om högt uppsatta ger vissa nästan diplomatiskt immunitet. Det gör det inte bättre.

 8. Jag kallar inte lokala kriminella som gruppvåldtar, mördar, bränner för bus. Det är grov kriminalitet att jämföra med krig mot oskyddade civila som inte ens får ha redskap att försvara sig mot dessa mänskliga avarter som 7-klövern släppt in och fortsätter att släppa in. Polisen som beskrev tillståndet i Sverige måste vara hjärnskadad eller riktigt d-a mycket PK för att kalla det som pågår för bus.

 9. Några ryckta citat från begåvningsreserven i riksdagshuset : ”Vi behöver en ny lag som förbjuder stenkastning mot blåljuspersonal”. ”Det måste bli kriminellt att vara kriminell”. ”Detta är oacceptabelt”, tuggar Stefan om och rapar upp gång på gång, likt en zombie. Ärthjärnor… Undrar om det är muhammed eller byfånen som är polisens största fiende ?

 10. När Polisen kallar arabiska o dyl. ligor för ”bus” är det bestämt något,som inte stämmer.Ser inte Polisen sak samma som vi vanliga dödliga,att detta är organiserade kriminalitet och sabotage,som sker dygnet runt i hela Abzurdistan,
  Eller är de förbjudna att säga sanningen ?

  • Stenbock.
   Min teori- Den vanliga polisen ser det och väljer om möjligt att sluta, ett sundhetstecken.
   Polisledningen är politisk tillsatt och har som uppgift att gjuta olja på vågorna, och är väl mindre berörda. Men jag kan ha fel?

  • Dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige har inga kriminella, bara lite oskyldiga busungar !

 11. Polisförbundets ordförande Lena Nitz kommenterade misshandel av en polis i Skövde nyligen.

  ”Jag blir otroligt arg och upprörd. Jag tänker på den skadade polisen, hans anhöriga och kollegorna”, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz i en kommentar till misshandeln av en polis onsdagskvällen den 3 oktober.

  ”Det är mycket allvarligt att det finns personer som inte drar sig för att ge sig på poliser på det här sättet. Tyvärr har den gränsen passerats alldeles för många gånger under senare år. Våldet har blivit grövre.

  Händelsen i Skövde på onsdagskvällen var ett vanligt rutinuppdrag som utvecklades till något väldigt våldsamt. Det visar att poliser har ett utsatt yrke och att polisers arbetsmiljö måste tas på största allvar.

  Polisförbundet har länge drivit att straffen vid hot och våld mot blåljuspersonal måste skärpas och att polisers rätt till kränkningsersättning förbättras. Men jag tror inte att det finns några enskilda åtgärder som kan väga upp för det faktum att vi är för få poliser. Vi måste bli fler om vi alltid ska kunna göra säkra ingripande och minska våldet mot poliser.” (Publicerat 04 oktober 2018)

  Länk:

  https://www.polisforbundet.se/om-oss/nyheter/lena-nitz-kommenterar-misshandel-av-en-polis-i-skovde/

Kommentera