Kommun spenderar dyrt på nyanlända

De nyanlända fortsätter att kosta skjortan för kommunerna och skattebetalarna.

Efter den röd/gröna regeringens nya bosättningslag har situationen i många kommuner blivit prekär. Lomma är ett sådant exempel.

I Lomma har tre nyanlända familjer placerats på hotell till en kostnad av 65 000 kronor i månaden/familj (2,3 miljoner per år för samtliga tre familjer). Under tre års tid tvingas den lilla kommunen ta emot 248 nyanlända och detta faktum har lett till att kommunen nu använder skattebetalarnas pengar och köper vandrarhemmet Borgeby gårdshotell för 16,5 miljoner.

Borgeby gårdshotell. Bild från allarum.se

Värst verkar det vara i Lunds kommun. För att lösa den påtvingade bostadssituationen hyr man nu 32 lägenheter i lilla Genarp (cirka 3 000 invånare) och i detta under fem års tid.

Den som för ett ögonblick trodde att kaoset och miljardrullningen hade klingat av, tror givetvis fel. De kommande tre åren vet vi att cirka 300 000 asyl- och anhöriginvandrare anländer till Sverige och även dessa ska bo någonstans. Någon vill Sverige illa, om detta råder ingen tvekan.

Hem&Hyra (se hur många din skånska kommun tvingas ta emot)

20 thoughts on “Kommun spenderar dyrt på nyanlända

 1. Våra politiker, EU och många andra i världen vill oss väldigt illa. Vi, knappt 2 promille av världens befolkning, ska utplånas berkar det vara bestämt.

 2. Vilken tur att Sverige är ett rikt land med outömmliga resurser som extremvänstern alltid påstår att Folkhemmet är när nu spenderbyxorna på och hederliga infödda arbetande svenskars skattepengarna bara flödar !
  Ja vad gör man inte för sina inbjudna gäster och framtida pensionsräddare, kosta vad det kosta vill som Emils pappa Anton sa och så länge majoriteten av Sveriges väljarkår är trygg och nöjd med dagens samhällsutveckling efter 40 år av okontrollerad massinvandring så lär den svenska parodin men samtidigt tragedin att fortsätta.

 3. Dom närmaste åren så väntas några hundra tusen asylparasiter ” anlända” till asylparadiset i norr, främst s.k. anhöriginvandring. Är det detta som kallas för ”stramare” asylpolitik på lägsta EU- nivå?

  • Det blir aldrig bli någon återvandring från paradiset Sverige, det tillåter inte 7 klövern och det övriga svenska månkulturälskande etablissemanget !
   Massinvandring kommer att fortsätta.

   • Är tyvärr benägen att hålla med. Endast en ny Hitlerliknande politiker skulle kunna åstadkomma något dylikt. Och det kommer vi aldrig att få uppleva.

 4. Själv ska jag också köpa mig en flott villa under förutsättning
  att jag kan få grannen att betala den? Det är en spottloska
  rakt i ansiktet på alla skötsamma skattebetalare att kommungubbarna använder skattebetalarnas pengar ungefär som om det var deras egna medel, men det blir väl bara dom gamla som får betala genom sämre mat, det blir nog bara ett kvarts ägg nu istället för ett halvt o kaffe en gång i veckan. Men huvudansvaret för detta apspel som pågår med flyktingströmmarna ligger på globallist maffian med benägen hjälp av Svenska politiker och en hjärndöd Media.

 5. Och vad ser man på bilden i Hem & Hyra artikeln, en muslimsk familj och givetvis också med en massa barn. Pojkar ! Har vi inte redan ett överskott på män och allt för många muslimer i detta landet? Hur kommer det då inte att se ut om 10 år.
  Om nu Lomma inte redan har en moskè, så kanske det är dags att börja bygga. Grattis Lommabor.

  Undrar hur länge samhället har råd med dessa kostnader, för det är ju inte bara bostadskostnader Familjen i artikeln får ju också en massa andra bidrag.

  En kommun kan inte gå i konkurs, sägs det, men har vi inte redan en allt för dålig samhällsservice och hur mycket kan vi spara in på? Hur många skatter kan vi höja innan folk har fått nog?

 6. 7- klövern idiotmobbar SD men begriper inte att det handlar om PENGAR i första hand och i andra hand människor
  82% av den Svenska befolkningen ( alltså dom som röstade på 7-klövern ) måste stå för 100% av vad invandringen kostar. Man kan inte fortsätta att ha hemliga val i Sverige, utan man måste stå för vad man röstar på och på något sätt signera sin röstsedel så att man i efterhand vet vem som skall betala de idiotiska och fruktansvärt dyra kostnader som t.ex. den totalt meningslösa invandringen kosta, så att dom som hellre vill ha sjukvård, skola, äldrevård, farbara vägar, skapliga järnvägar och dylikt slipper betala för detta helt onödiga.

 7. Det är i Arlöv som de är inkvarterade på hotell nämner Hem&Hyra:
  ”Just nu bor tre familjer på hotell i Arlöv, däribland Nabeel Al Ammari och hans fru och fyra barn. För hotellboendet betalar Lomma kommun 360 kronor per person och natt”.

  FT nämner bl.a. följande
  ”Där ska ett fyrtiotal nyanlända invandrare få sitt boende, med inflyttning så tidigt som i januari.”

  Men lilla Lomma lär få påspädning med mera kommuninvånare som kommer att bidra till välfärden.
  ”I år ska Lomma kommun ta emot 89 personer enligt bosättningslagen och fortfarande väntar 40 av dessa på Migrationsverkets anläggningar på att få komma till kommunen. I fjol var motsvarande siffra 98 och enligt en preliminär beräkning kommer Lomma att behöva ta emot ytterligare 61 nyanlända under nästa år.”

  Däremot i Genarp skall det byggas NYA öronmärkta hus med 32 hyresrätter som Lund löser med de 213 som kommer.
  Efter de 5 åren får de boende ta över kontraktet.
  ”Nästa år ska enbart Lund ta emot 213 nyanlända. Men även Lund har en lösning som ska ge invandrarna bostäder. Man kommer bygga 32 helt nya hyresrätter i den lilla byn Genarp åt de nyanlända. Bygget börjar under hösten och ska stå klart redan i april, redo att fyllas av utomeuropeiska invandrare. Efter fem år ska invandrarfamiljerna få ta över hyreskontrakten.”
  http://www.friatider.se/kommun-k-g-rd-f-r-165-miljoner-kronor-till-nyanl-nda-familjer

  Det blir inte lätt för Stefan Löfven ifall det blir fortsatt regering för dem.
  Hur han skall lösa arbetslösheten till den lägsta inom hela EU.
  Men troligaste är att det blir med att föra in i s.k. arbetsmarknadspolitiskt prog. som den beryktade Fas 1 – 2 – 3 numera heter.
  Samt dessa bidragsjobb som heller inte räknas.
  Vips så sjunker arbetslösheten, fast de ändock inte har ett fast arb..

 8. Mia ! Har du inget o skriva ??? Eller tycker du /ni detta funkar bra ??? Har du kommit på vad du/ni ska säga till nästa generation ???

  • Hur människor behandlas i Sverige är ett bevis på att Sverige är det minst humana land i västvärlden.

 9. Den 27 Aug 2016 gick dåvarande finansminister Magdalena Andersson (S) ut och kommenterade kostnaderna för staten p g a 2015 års flyktingvåg av c:a 163 000 människor som anlände till Sverige. Magdalena Andersson kallade statens kostnader på många miljarder kronor för ”den lilla tillfälliga kostnadspuckeln”

  Ledarsidornas Johan Westerholm insåg redan då läget och vad som skulle hända längre fram och skrev artikeln på länken nedan:

  Delcitat

  Rekordstora kostnadsökningar väntar däremot för kommunerna framöver. Bland annat på grund av asyl- och flyktinginvandringen. Det skrev Sveriges Kommuner och landsting i sin ekonomirapport som presenterades i den 28 april i år (2016). I SKL kalkyler där vi har en akut situation under 2018, om inget annat händer och det fortsätter även under 2019. De kommande åren kommer kommunerna och landstingen att klara tack vare att svensk ekonomi har hög tillväxt men sedan blir det problem om inte skatterna höjs.

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  http://ledarsidorna.se/2016/08/den-lilla-puckeln/

  Vi har nu 2018 nått fram till den tidpunkt när statens övervältring av ”den lilla kostnadspuckeln” på kommunerna pågår och både kommuner och landsting måste därför bära alla kostnaderna i fortsättningen.

  Bild nedan på en liten riktig puckel – som INTE innehåller några som helst mångmiljarder kronor. Den lilla puckeln ser ut så här …

  https://i2.wp.com/migrated.ifokus.se/uploads/99f/99f2416437b7128cddc03bb96ff73567/kol.jpg

  … iaf så länge dromedaren är vid liv och i full vigör trampar på ute i ökensanden.

 10. Den dagen dessa invandrare flyttar ut till eget boende kan man sätta en grävskopa på fastigheten för den kommer aldrig att bli säljbar eller bebolig för sk vanligt folk.

Kommentera