Vi hade tio år på oss 1972 också, men vad hände 1938 och 1722 och…


KLIMAT & MEDIA. För några dagar sedan presenterade FN:s klimatpanel, IPCC, sin senaste rapport. Media går naturligtvis okritiskt i taket, marscherar i takt sida vid sida och kallar in de vanliga ”experterna”, inga kritiska röster tillåts höras trots att det finns åtskilliga. 

Ingen verkar bry sig om att rapporten inte är fakta utan handlar om eventuella konsekvenser av en eventuell uppvärmning. Rapporten är politik och inte vetenskap.

När man pratar om 1,5-2,0 graders uppvärmning så är utgångspunkten 1800-talet, inte idag. Eftersom vi redan har upplevt c:a 1,1 grad av denna uppvärmning så handlar det alltså om 0,4-0,9 graders ytterligare uppvärmning. Det finns även oberoende undersökningar om någon vill läsa.

Genom åren har Pettersson lärt sig att vara skeptisk…

1960-talet hotades mänskligheten med kärnvapenkrig, det var tyst vår och DDT, vi var tre miljarder människor på jorden och befolkningsökningen var katastrofal och oljan var så gott som slut.

Klimatvarning 1972, då gällde det att begränsa jordens befolkning.

1970-talet hotade med en ny istid, forskare visade att temperaturen sjunkit stadigt de senast 30 åren, det var oljekris och vi pratade om barnbegränsningar och hade blivit 3,7 miljarder på vårt klot.

1980-talet hotades jorden att krossas av asteroider, aids, skogsdöden drog fram och av oljan fanns det inte mycket kvar och nu var vi 4,4 miljarder på jorden och paniken började sprida sig.

1990-talet hotade med grillning av oss för att ozonhålen växte, av oljan fanns det bara droppar kvar och vi var hela 5,3 miljarder.

2000-tal, nu skall vi dö av klimatkatastrofer, fågel eller svininfluensa, oljan håller fortfarande på att ta slut och vi har blivit drygt 6 miljarder vilket alla är överens om är alldeles för många.

2018. Nu hotas vi av Putin och Trump och global uppvärmning men massinvandring av outbildade analfabeter ska rädda oss och oljan finns i överskott, så mycket att oljeproducenterna försöker begränsa produktionen för att få upp priset.

Om några år är vi åtta miljarder, jordens befolkning ökar med 80-90 miljoner per år men varken forskare, politiker eller journalister pratar längre om befolkningsökningen eller faran med islam…

Kommer ni förresten ihåg Al Gore, mannen som tjänade miljoner dollar på klimathotet samtidigt som han flög privatjet. Den globala uppvärmningens fader, eller snarare gudfader, James Hansen har erkänt att Al Gore manipulerade data för att passa hans agenda och att hans filmer om klimaten närmast ska ses som sagor.

Läs mer…

Det kanske är elakt, men 1938 varnades för milda vintrar och att glaciärerna varit på tillbakagång sedan slutet av 1800-talet, sedan kom krigsvintrarna.

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


12 responses to “Vi hade tio år på oss 1972 också, men vad hände 1938 och 1722 och…

 • Mia

  Man kan undra som det är forskare eller journalister som använt ordet ”eventuellt” men det visar väl att man inte vill komma med några överdrivna yttranden.
  Vid tidigare klimatrapporter har man trott att utsläppen till 90 % beror på mänsklig påverkan men nu har man höjt det till 95 %.

  Det släpps ut 30 gigaton koldioxid/år.

  Gilla

 • Adde Stensfors

  Kan man få se hela artikeln från -38, skulle vilja dela den..

  Gilla

 • Tony

  Lantjunkaren Rockström är det den störste Expert Sverige har att komma med? Nog för att han är alarmist, men någon Expert är han inte även om vänsterextremisterna på SVT/SR tror det och låter honom figurera i varje program där klimatet diskuteras

  Gilla

 • Kurt

  Det hela är en guds gåva för politiker att kunna pungslå oss med ännu mera skatter

  Gilla

 • mulle omar


  …allt går i cykler…vi följer med i vågrörelserna, ngt
  vi inte kan stoppa el hindra…kav lungt för tillfället,
  bara lite småvågor på ytan vilka tenderar att tillta
  Vi som är boende på jorden kommer och går, de
  stämmer inte…menar då födsel å dödseltalen, till
  slut tar resurserna slut…då om inte förr, så blir de
  då dags att fråga sig… Vad gør vi nu lille du?
  http://www.worldometers.info/se/
  https://www.so-rummet.se/fakta-artiklar/varfor-
  gick-romarriket-under


  Gilla

 • Stenbock

  Jo att hela klimatuppvärmningen är ett stort bondfångeri,känner väl alla bloggens läsare till.
  F.ö. följde på dessa skräcknyheter från 1938,några vintrar som vi som upplevt dem,aldrig lär glömma. Har genom åren sett mycket snö,men aldrig i den mängd,som då föll över hela N-Europa.
  Kriget pågick och en vän/bekant som hade oturen skickas till Ryssland fick sina fötter förfrusna.(blev hemskickad och undgick därmed döden)
  F.ö. trodde jag att Lothar som han heter,var sedan länge död när jag i somras mötte denna 93-årige man,och fortfarande pigg !!
  Det sista inte minst,när vi betänker att han levt sitt liv i en stad som förpestades av oljeblandade avgaser,från bl.a. Trabi`s…
  Ett bevis för att vi äldre är mindre ömtåliga,än senare generationer,vilka lär blir illamående av Dieselbilar,Kolkraft,o.s.v…. 😉

  Gilla

 • Vakna Upp

  Jag tycker det verkar som att jorden går under om och om igen när man lyssnar på de där bedragarna.
  De kommer att gå under själva, det blir som pojken som skrek att vargen kommer, om och om igen. Ingen tror på det längre.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vilket trams och tjat !
  Klimatförnekare eller inte spelar ingen roll, det blir som det blir i framtiden och då kan de som lever då säga, jaha blev det så här ?

  Gilla

 • bodil.

  Nu har politikerna bestämt att minska utsläppen från bilar.
  Hoppas tillverkarna får tips om hur det skall gå till av samma politiker.
  Samtidigt välkomnar dessa politiker Nordstream 2 som skall skicka 100% fossil gas till EU från Ryssland, vad blir det av den gasen?

  Gilla

 • Punto

  Bara 10 år! Då måste väl Malena Ernman som stockholmare och ”klimatexpert” starta en kampanj mot Vinter OS om åtta år. Det måste bli bortkastade pengar. Utnyttja alla demonstrationsvana att sitta på Kungsholmen och Södermalm tills regeringen avbryter kampanjer och förberedelser. Annika Strandhäll lär vara positiv så mot henne bör det nog övervägas ett mediedrev tills hon pudlar.

  Gilla

 • Jack

  Det jag inte förstår är varför vi i kalla Sverige måste gå i spetsen för att hindra ett varmare klimat. Ett par grader mer här gör bara gott. Vi kan lämna över till ländena i Afrika och Mellanöstern att jobba för ett kallare klimat.

  Gillad av 1 person

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: