Vad är problemet med att bilda en ny regering?

REGERINGSFRÅGAN. Enligt Sveriges Radio försökte Ulf Kristersson (M) lyfta de politiska sakfrågorna under mötet med Stefan Löfven (S) i torsdags för att på så vis hitta en blocköverskridande lösning utan att behöva luta sig mot passivt stöd från Sverigedemokraterna.

Steget efter

Men Löfven ska ha varit kallsinnig till det eftersom han inte vill prata sakpolitik om det ska leda till att alliansen bildar regering, enligt Sveriges Radios politiska kommentator Fredrik Furtenbach.

-Pettersson försöker förstå vad det är i Sverigedemokraternas politik som inte duger när Alliansen skyller på värderingar.

SD:s viktigaste punkter är:

Sverige behöver en trygg och skyddad gräns för att hålla organiserad brottslighet, människohandel och terrorism borta. SD välkomnar den som bidrar till vårt samhälle, som följer våra lagar och respekterar våra seder. Den som däremot kommer hit och utnyttjar våra system, begår brott eller utsätter våra medborgare för fara är inte välkommen. SD tycker att Sverige ska hjälpa människor i nöd, och det ska göras där nöden är som störst. SD vill stoppa asylmottagandet i Sverige och i stället satsa på riktig flyktinghjälp. Vi vill möjliggöra för fler att återvända till sina hemländer.

SD tycker att rättigheter ska kopplas samman med skyldigheter, att man först gör sin plikt och sedan kräver sin rätt. SD vill ha ett Sverige där vi tillsammans gläds åt framgångar och hjälps åt vid motgångar. SD kommer aldrig ge utrymme åt islamism eller annan extremism, här ska demokrati och jämställdhet råda. I vårt Sverige är vi stolta över vår kultur och våra traditioner. SD värdesätter och vill vårda det vi ärvt från tidigare generationer.

SD tycker att svensk välfärd ska prioritera svenska medborgare. Sjukvården ska vara tillgänglig i hela vårt land, oavsett plånbokens storlek. SD vill ge vårdpersonal en förbättrad arbetsmiljö, goda utvecklingsmöjligheter och en bra lönenivå. SD vill ha en skola som prioriterar kunskap och ordning, där både lärare och elever trivs och kan prestera. I vårt Sverige får äldre en pension som det på riktigt går att leva på.

SD tycker att grova brott ska ge hårda straff och att utländska medborgare som begår brott i Sverige ska utvisas. SD tycker också att samhällsresurser i första hand ska läggas på brottsoffren och inte på brottslingarna. I SD:s Sverige sitter grovt kriminella inlåsta, istället för att skötsamma medborgare ska behöva låsa in sig för att känna trygghet. SD vill satsa på de män och kvinnor som arbetar som poliser och ge dem det stöd, den uppskattning och den lön de förtjänar.

Det är Sverigedemokraternas viktigaste politiska punkter. Vad är det med dem som alliansen inte kan diskutera? Speciellt när Jimmie Åkesson ”bara” kräver inflytande efter SD:s valresultat.

Är den här mannen bättre?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

17 thoughts on “Vad är problemet med att bilda en ny regering?

 1. Sakfrågorna skiter de i. De är SD-fober, hela den övriga partihögen. SD är för dem pestsmittade. Inte för vad de är, utan för vad sjuan i sin extrema fördomsfullhet och besatthet, inbillar sig att de är. De är för dem det onda, och själva anser de vara de goda, för att de står på den ”rätta” sidan. De måste ju helt klart ha en fiende, när de övriga partierna helt klart är överens om det mesta, i egentlig mening. Allt annat är propaganda och retorik. Men vad de egentligen talar om, är att löpa sporrsträck mellan borgerligt och socialistiskt. Kort sagt att vara svikande svartfötter mot de egna idealen, för att inte gynna det ”fruktansvärt hemska” SD.

  Det är som miljöhotet. En bluff för att ena folket mot en yttre fiktiv fiende, medan landet faller samman p g a invandringen. Vilket man därigenom mildrar som hot, och mörkar radikalt, till förmån för det ”STORA” ”verkliga” hotet. Samma gör man genom att peka ut det fiktiva hotet SD framför dem själva, genom den destruktiva politik de för och fört. Det blir ju lättare då för dessa kverulanter att sitta kvar vid makten, med detta bluffaktiga tvåfrontskrig, gällande SD och klimathot. För det sakliga och sanna skiter man i. Det är den egna makten och den gemensamma sjuans förintarpolitik, som är det enda man bryr sig om!

 2. Det frågas efter vad som är problemet med att bilda en ny regering.
  Svaret är 7-klövern och att det inte finns några politiker i Sverige.

 3. Dessa odugliga har inte lyckats med något konstruktivt till dags datum så varför skulle dom lyckas nu.

 4. Hur våra journalister och politiker har lyckats tolka dessa SD:s viktigaste punkter som rasism, hat och felaktig värdegrund kommer alltid att för mej framstå som en gåta. Våra makthavare är helt enkelt enormt korkade, de ligger i en klass för sej bortom hönshjärnor.

 5. Gissar på en S-regering till slut med i första hand stöd av MP, V, C och L men även av M och KD när det verkligen gäller för att hålla SD utanför allt politiskt inflytande !

  • Det kommer säkert att sluta med att vi i verkligheten får bara två partier i Sveriges riksdag ett politiskt och demokratiskt parti som heter Sverigedemokraterna och ett parti som tillbringar den största delen av närvaro i riksdagshuset i sandlådan som står mitt i plenisalen och dom heter 7-klövern.

 6. Problemet är alla dom sju partier som ställt till eländet?
  Sen kan jag inte bli fri från tanken att äggskallen har sina
  Smutsiga händer med i den så kallade Alliansen , fast i bakgrunden,??

 7. Citat från Friatider.se, artikel daterad 6 oktober 2018:

  De som skriver under namnlistan håller sig på rätt sida av ”anständighetsgränsen”, menar S, och står på ”rätt sida av historien”.

  Löfvén initierade en NAMNLISTA riktad mot SD !! Det är säkert en svensk variant av det som heter folkomröstning (referendum – på europeiska).

  • Sossarnas oro över att dom ska förlora makten beror
   på att dom aldrig kommer att kunna komma tillbaks,
   dom kommer snart då att bli ungefär som liberalerna
   ett 4-5% parti.


 8. snacka om trögfatt, att inte ens klyka den enklaste
  sak i världen!…en vacker dag (då de är helkört) lär
  väll idioterna i 82:ornas samling bli varse om att de
  åsidosatt 18% av rikets begåvningsreserv…

  näää allt lär bli som vanligt igen, att de placerar ett
  gäng ur egna led å plockar bland dem ut de mest
  förståndshandikappade för å leda hela härligheten
  rakt ner i fördärvet…vara ouppskattade humankapi-
  talister, telika överkvalificerade reserver klara sätta
  in först den dag ”de mindre vetande” sabbat hela
  infrastrukturen…detta blir vår lott

  https://cse.google.com/cse?cx=partner-pub-5761775043559367:wxrepv-gbsv&q=%C3%B6verkvlifisierade%20&oq=%C3%B6verkvlifisierade%20&gs_l=partner-generic.12…186401.186401.0.188148.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0.gsnos%2Cn%3D13…0.0..1ac.2.25.partner-generic..0.0.0.

 9. Frågan är hur Stefan Löfven som fortf. är Stasminister skall kunna söka stöd från de andra med sin procenträkning.

  Stefan Lövfen söker stöd med mandat från EU- nämnden med procent.
  ”Vi söker mandat för 40, 27 och 30. Då är det alldeles uppenbart att vi söker mandat för 50, 40 och 30.”

  ”Stefan Löfvens första möte i EU-nämnden”

 10. Detta klipp är ju bland det roligaste som sänts i SVT.
  Man asgarvar ju åt denna otroligt dumma människa varje gång man ser det.
  Det kan väl inte vara sant att denna karikatyr av en människa skall leda ett land på jorden.

  • Robert Gustavsson är redigt i gasen och visar vart skåpet skall stå i Parlamentet.
   ”Det behövs inte något sådant prog. för det är bara käbbel…..”

   ”Robert Gustafsson – Tips från coachen 2014”

Kommentera