Kvinna fick inte hjälp att duscha – på sju månader


VÄLFÄRD. En kvinna trivdes inte med personalen på sitt serviceboende och flyttade till ett annat. Efter flytten ska personalen på det nya boendet hjälpt henne att bada och tvätta håret, skriver Aftonbladet. 

Det var då kvinnan berättade att hon inte fått duscha, bada eller ta av sig bh:n på cirka sju månader på föregående boende. Hon berättade även att hon skäms för sina tånaglar. Det visade sig att tånaglarna var kraftigt ansatta av fotsvamp och att en tånagel växt in i huden – dessutom var skinnet under bh:n rött.

Enligt kvinnans ska personalen på det förra boendet tyckt att hon skulle klara av duschen med hjälp av muntliga instruktioner – men hon själv menar att hon behöver mer hjälp än så.

Händelsen Lex Sarah-anmäldes och socialförvaltningen valde att skicka anmälan vidare till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

Förvaltningschefen klassar händelsen som en risk för ett allvarligt missförhållande – nu väntar en två månaders utredning men förhoppningsvis går det snabbare än så, menar Laila Andersson, verksamhetschef på socialförvaltningen. Utredningen ska visa vad som hänt och varför.

-Pettersson säger att sådant kan ända av flera skäl och det är inget att gnälla över. Sverige har trots allt världens bästa välfärd, visserligen inte för svenskar men ändå.
Det finns ett gäng som får garanterat försörjning och bostadsbidrag hela livet även om de är friska och inte gör någon nytta, ett annat gäng får tandvård för 50 kronor och några får retroaktiva bidrag fast de är födda och uppvuxna i andra länder.
Då kan man inte räkna med att det finns resurser till att duscha en del äldre…
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


12 responses to “Kvinna fick inte hjälp att duscha – på sju månader

 • Kenth Andersson

  Nu var det nog bara en vanlig infödd svensk gammal kvinna som bidragit till Sveriges uppbyggnad som råkat illa ut inga krigsrubriker då inte, tänk om detta hade hänt en nysvensk kvinna, vilket liv det hade blivit inom 7 klövern och i PK-media tidningar radio och TV !
  Skillnad på infödd och nysvensk.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Pettersson, Pettersson, du vet mycket väl att dom inte betalar 50 kronor för tandvård. Eftersom dom ska utvisas får dom inte arbeta och kan därför inte slanta upp 50 kronor utan den kostnaden drabbar de svenska skattebetalarna. Så dom får tandvård helt fritt.

  Gilla

 • X

  Jag tror inte det handlar om en gammal person. Uttrycken “serviceboende” och “hon skulle klara av duschen med hjälp av muntliga instruktioner” tyder på att kvinnan är psyksjuk. Om det enbart handlade om fysiska problem skulle muntliga instruktioner varken göra till eller från. Misstänker missförstånd.

  Gilla

 • Mia

  Det är anmält, ska utredas vad som egentligen har hänt och varför.

  Ett undantagsfall säger inget om hur duschandet fungerar för övriga pensionär och har inget att göra med invandrares bostadsbidrag.
  Detta bidrag räknas efter hur hög hyran är och inkomstens storlek att betala hyran med.

  Samma regler för svenskar och ickesvenskar.

  Gilla

 • Tore

  Det är viktigare att baaarnen på hiv-hemmen har senaste i-Phone.

  Gilla

 • Sjuka Sverige.

  Skriver Aftonbladet om detta ???
  De har/är ju med att ordna att våra gamla/ sjuka och pensionärer får det allt sämre och känner sig otrygga i det nya Sverige, där invandringen bara för med sig blommor, gröna ängar, sol och ren och underbar glädje för alla.

  Det blir som man röstar…röstas det för sönderfall, brott och sjuka prioriteringar….ja då blir det så !

  Stackars våra hårt arbetande pensionärer som spottas i ansiktet efter ett hårt arbetsliv….Detta visar hur ni värderas i det nya Sverige.

  Gilla

 • Maya

  Bakom stängda dörrar händer nog mycket våld och misshandel i olika former.
  Landet skulle behöva möbleras om angående äldrevården. Ingen tar ansvar. Min sjuka väninna skall säga upp avtalet med sitt företag. Hon säger att trots att hon betalar bara 1500 kronor själv (staten står upp för resterande summan) vill hon inte ha olika personer rännande hemma.Det enda de gör är att de lämnar en matlåda med äcklig mat till henne. Inget annat görs
  .Hon är mest orolig över hennes nycklar, som valsar hos olika personer . Ibland på nattetid hör hon hur någon försöker öppna ytterdörren. Hon har blivit av med nästan alla smycken och porslin. När hon säger att de inte behöver flytta på saker, bryr sig personalen inte. Så de kan ta med sig det dem behöver. Hon lever i en otrygg tillvaro. Aldrig att någon skulle kunna dammtorka eller lägga saker i skåpet. Ingen bryr sig.

  Gilla

  • Cirkus Sverige.

   Att det stjäls av gamla i hemmen är mera regel än undantag, då jag vet flera och hört att detta är vanligt.

   Så ta eras nära och käras dyrbara saker, och lägg i bankfack innan allt är borta.

   Det finns så lite ärlighet kvar i Sverige.
   Som politiker sjunger, kvittrar befolkningen.

   Gilla

  • Lukas

   Samma sak med de så kallade gode män som tilldelas äldre vid behov.

   Dessa som verkar utses utan någon som helst kontroll plockar till sig allt vad de kan och tömmer bankkonto och sen för att göra skandalen total, så när dessa avslöjas så ställer inte myndigheter upp och inga skadestånd krävs.

   Men det är så klart ännu ett led i att plundra ut de svagaste i samhället.

   Gilla

 • Argus

  I så kallade hem för ensamkommande finns det en personal per ”ensamkommande”. Plus ett par chefer förstås. Om de som byggt upp välfärden hade en personal på två, istället för en personal på tjugo som det kan vara på nätterna skulle livet för dem vara bra mycket bättre. Idag ska de skatta sig lyckliga om det är en personal på sex.

  Jag förstår inte varför de kallas för ensamkommande, de bilder vi sett är det minst femtio åt gången som åker båt på Medelhavet eller stormar gränsen.

  Gilla

  • Ståfräs

   Ja, hur ca 10 000 kan vara ensamkommande är en gåta för mej.
   Självklart skall dessa ha 1 vårdare per ensamkommande, som flytt 600mil genom 9 länder, hur fan tänker Ni där PK?

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: