5 thoughts on “Varför är SD största parti Hörby

 1. Här fick vi det slutliga beviset på att Ulf Kristersson med sin stab i Stockholm inte är värdig att bli statsminister.

  • Hoppas J.Å och SD som föredrar Ulf Kristersson som statsminister också inser det!

 2. Krav om uteslutning av Skånemoderater för SD-samarbete: ”Ständigt denna skånska skam”.

  Delcitat

  Hörbymoderaterna är uppbackade av Skånemoderaternas ordförande. Därmed finns det ingen anledning för lokala M-partiföreningar i de övriga 32 skånska kommunerna att tro annat än att det är fritt fram att göra samma sak i sina respektive kommuner. ”Okej, kör! Seger eller dö!”

  Moderaternas vice partisekreterare är dock inte särskilt road av tilltaget. Till Aftonbladet säger Anders Edholm: ”Vi ska inte samarbeta med SD lokalt, regionalt eller nationellt.”

  Svårare än så borde det inte vara. Edholms uttalande och ställningstagande förpliktigar. Ska Moderaterna på riksplan ha någon som helst trovärdighet framöver borde uteslutningsärenden mot Lars-Ingvar Ljungman och Hörbymoderaterna inledas omgående. Agerandet i Hörby, som strider mot partilinjen, måste få konsekvenser. Annars är avståndstagandet från partiledningen bara retorisk teater. (Publicerat 2018-10-04)

  Uteslut eller dö.

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://unv.is/expressen.se/kvp/ledare/csaba-perlenberg/uteslut-ljungman-och-horbymoderaterna

  Om skånemoderaterna blir uteslutna ur moderpartiet Nya Moderaterna så får dom väl helt enkelt ansöka om medlemskap i SD och därmed skapa de SD-majoriteter i kommunerna som behövs för att bedriva den nödvändiga politiken där.

Kommentera