SD-politiker blir ordförande i kommunstyrelsen i Hörby

INRIKES. Efter valet stod det klart att Hörby blev Sverigedemokraternas starkaste fäste på kommunnivå. Nu står det också klart att Stefan Borg blir kommunstyrelsens ordförande.

I går kväll beslutade moderaterna i Hörby att ingå valteknisk samverkan med Sverigedemokraterna och det innebär att Sverigedemokraterna tar makten i Hörby. Stefan Borg blir därmed SD:s första kommunstyrelseordförande i partiets historia.

-Pettersson säger att politikerna i Hörby verkar klokare än de i riksdagen, fast det blir inte lätt för Stefan Borg att få ordning i den kommunen…

Om Hörby på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “SD-politiker blir ordförande i kommunstyrelsen i Hörby

 1. Kan det bli en nyval? Vad tror ni? Jag hyser än hopp om att SD får något att säga till om.

 2. En ljusglimt, i det totala mörkret. En flämtande låga, i det utbredda svarta tjärmörkret. Kanske kan det bli till en brand som sprider sig. ”Varde ljus!” Om det inte är försent i världens natt för att livets låga ska få fäste. Kanske har nattens rötter fått för djupt fäste för detta. Kanske onskans makt kväver alla försök till ljus för sin totala evighetssvarta natts skull. En ondska så bottenslös, att Hitler och Stalin var rön i vinden, vid en jämförelse. För detta är något mycket allvarligare, det som håller på att hända med vår värld idag. DETTA ÄR DEN TOTALA AVGRUNDEN, om inte denna enda flämtande låga, blir till en brand!

 3. Nu har (M) centralt lagt sig i Hörby-fallet:

  M underkänner lokala samarbetet med SD

  107 SVT Text Torsdag 04 okt 2018
  INRIKES PUBLICERAD 4 OKTOBER
  M: ”SD-samarbete mot riktlinjerna”

  Sverigedemokraterna tar makten i Hörby
  med hjälp av Moderaterna. Men M:s led-
  ning är inte nöjd med det valtekniska
  samarbetet, skriver Aftonbladet.

  -Vi ska inte samarbeta med SD lokalt,
  regionalt eller nationellt, säger vice
  partisekretare Anders Edholm, och
  tillägger att samarbetet i Hörby
  strider mot partiets riktlinjer.

  M:s ledning i Hörby och i Skåne säger
  att det handlar om en valteknisk sam-
  verkan och inte ett gemensamt styre.
  Genom samverkan blir Stefan Borg
  kommunstyrelsens ordförande och SD:s
  första ordförande i en kommunstyrelse.

 4. SD blev störst i Trelleborg men här blir det nog lite svårare att få stort inflytande. Jag hoppas jag har fel i min analys.

 5. Så nu kan vi förvänta oss taggtråd, vakttorn, gaskammare och brännugnar i Hörby kommun?

  Skämt åsido, der blir svårt för vilken sjuenighetsregering det månne eventuellt bli att särskilja Hörby och återlämna till Danmar där det ligger mitt i Skåne. Malmö hade varit en annan sak men då hade dansken sagt ”Tak, men nej tak!”.

 6. Lycka till i Hörby SD !
  Synd att den kommunala demokratin och respekten för väljare inte finns på riksnivå.
  Tror tyvärr det till slut blir en Socialdemokratiskt ledd regering med stöd av C, L, MP och även V om och när det passar den hycklande kommunisten Sjöstedt.
  Att den mångkulturella snackpåsen Ulf Kristersson skulle komma på tanken att föreslå en minoritetsregering M och KD som stöds av SD är förmodligen lika med noll.

Kommentera