Nyanlända kan tvingas bo i gymnastiksalar


INVANDRING. Den sista december står över 200 nyanlända utan bostad när delar av gamla Östra Sjukhuset i Malmö rivs. De har ännu inte fått besked om var de ska bo sedan. – Det kan bli tal om inkvartering i gymnastiksalar, säger Maher Akob, enhetschef vid socialförvaltningen i Malmö.

Migrationsverket fördelar nyanlända över landets kommuner och Malmö har tagit emot flera hundra under de senaste åren. I brist på mer permanenta bostäder placerades 200 personer 2016 i sjukhusbyggnaderna i Sege Park, Malmös gamla mentalsjukhus som stängde redan i mitten av 1990-talet. Det var redan då var känt att området skulle bebyggas med 700 nya lägenheter och att nya boenden alltså måste fram före byggstart 2019.

Läs mer på SVT…

-Pettersson vill upplysa SVT och andra att ingen tvingas bo i gymnastiksalar. De flesta ”nyanlända” har passerat ett tiotal fredliga länder för att komma till bostadsbristens och bidragens paradis Malmö. De kan alltid ta samma väg tillbaka…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


17 responses to “Nyanlända kan tvingas bo i gymnastiksalar

 • PeterM

  Hur svårt kan det vara att fatta : ”Sverige är FULLT” – No VACANCIES

  Gilla

 • Maya

  En dröm för våra hemlösa att få sova i ett varmt rum!

  Gilla

 • Kåre

  hahahaha
  de bara skratta åt hela eländet,
  skrattet kanske fastnar i halsen, när staten vill tvångshysa in dom hos oss.
  i svea rikes land är snart inget omöjligt så länge vi partier som ömmar mer för dem än oss.
  uuurrgh

  Gilla

 • Grune

  Jag undrar om det finns fler länder än Sverige som snart är befolkade med talande sophögar och vandrande sopsäckar.

  Gilla

  • Maya

   Snart tomt i Menländer så vi lär få många nyfikna turister hit. Alltid något. ”Vackra svenska flicka” syns inte till längre.

   Gilla

 • Stenbock

  Gymnastiksalar är ju rena Hotell,jämfört med de lerhyddor och brädkåkar, som erbjudes í deras hemländer. Tänk bara att de slipper gå ut i natten till ett grävt hål,när det tränger på !
  Nu tror jag inte det är i första hand boendet som lockar dessa parasiter, utan mer de rikliga bidrag,som ligger och väntar på dem !

  Gilla

 • Bodil.

  Skitprat, jag vet att det blir Hilton.

  Gilla

 • Grune

  Hur kan dom göra så mot våra gulliga små änglar? Först gå ut i deras hemländer och lova dom bostad och jobb i paradiset och sedan göra på detta sätt.

  Gilla

 • Joy

  Oj så tråkigt! Kanske dags att sluta med asylindustrin, när förutsättningarna inte finns.

  Gilla

 • Hasse

  Anders Lindberg har plats…han vill sååå gärna hjälpa till.
  Henrik Schyffert visste inte om han kan hjälpa, för han vill ha det tyst o lugnt hemma…

  Gilla

  • Joy

   Jo, han måste ju få tid till Netflix och Fanta! Det kräver sin man att balansera sådana tunga prylar. Och han har redan en invandrare i sitt hem, flickvännen.

   Gilla

 • Kenth Andersson

  TVINGAS i Sverige ??????
  Katasrof, hur kan öppenöppenhjärtliga och världens största socialbyrå Sverige behandla sina framtida pensionsräddare på detta sätt ? Skamligt är det rätta ordet, nu är det bara att snabbt ordna fram nya fina och dyra bostäder åt denna stackars utsatta grupp som ju tror att de kommit till paradiset på jorden !
  Parkbänkarna, trappuppgångarna och källare är upptagna av infödda svenska hemlösa.

  Gilla

  • Kurt

   Verkligen hänsynslöst av de Svenskar som ta parkbänkar i anspråk.
   Lite solidaritet bör de väl visa mot de stackars asylturister och överlåter sina parkbänkar och trapp uppgångar till de mera behövande, typ asylanter Zigenare mm.

   Gilla

 • Vakna Upp

  De ska LÄMNA SVERIGE!

  Gilla

 • tikamax

  Jasså, jaha, hmm, host, host….. men det var väl rent förskräckligt (inte) hur kan man behandla dem så när de borde få egna lägenheter på Strandvägen i Stockholm med egna kontrakt men det kanske ligger för långt från tandläkaren som de går GRATIS hos?

  Gilla

 • Torleif

  Vad ska dom vara som ska ha gymnastik?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: