Överlämna telefonen vid gränskontrollen eller få höga böter


UTRIKES. Enligt en ny lag på Nya Zeeland, kan resenärer få tusentals dollar i böter om de vägrar tillåta gränspersonal att kontrollera deras telefon.

Enligt tull- och punktskattelagen 2018 , som trädde i kraft denna vecka, kommer tjänstemän att kunna kräva att resenärerna låser upp sin telefon eller dator så att den kan undersökas. Den som vägrar kan åtalas och en böter på upp till $ 3200 (5000 NZD) vilket motsvarar 28.000 svenska kronor.

Tjänstemän kan också behålla enheter och eventuellt konfiskera dem från resenärer som vägrar att tillåta en undersökning vid gränsen.

Läs mer på CNN…

-Pettersson har funderat på detta i många år. Varför inte undersöka alla asylsökandes telefoner som de aldrig ”tappar” trots att de nästan alltid ”tappar” bort sina ID-handlingar…

Fast böter känns fel, bättre med nekad inresa.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


8 responses to “Överlämna telefonen vid gränskontrollen eller få höga böter

 • jr

  Ett slag i luften, och denna lag kommer enbart störa vanliga medborgare. Terrorister lagrar sitt i ett molntjänst eller dylikt, tömmer hela telefonen och efter gränskontrollen är det bara att ladda ner det igen.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Om Akilov har mobil i fängelset trots förbud, och låtsas arbeta som städare eller sköta kök, men i verkligheten är en sambandscentral för stulet guld och jobbar som hälare, då kan han förlora permission 3 månader om han upptäcks.

  Gilla

 • Argus

  Jag måste på det bestämdaste avråda från kroppsundersökning då det lätt kan bli en pullfaktor. 😉

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Så fungerar det inte i Sverige !
  Här får infödda hederliga arbetande äkta svenskar istället glädjas åt och betala dyrt för de nya svenskarna och framtida pensionsräddare.
  Tänk så olika det kan vara !

  Gilla

 • Cinna

  Varför kan alla andra länder skydda sina medborgare bättre än Sverige?😡
  Nä, här går kriminellas integritet först!
  Sanningen är att vi inte vet vad för folk som kommer in; är de hederliga människor eller potentiella terrorister och kriminella, kapabla att skada andra?

  Gilla

 • Cinna

  Jag vill minnas att man kollade asylsökandes telefoner i Norge för 2-3 år sedan och fann skrämmande många som hade riktigt otäcka ISIS(?)-bilder.

  Gilla

 • Kent

  Om ett liknande förslag framfördes i Sverige så skulle hela pkmaffian bli skogstokiga.

  Gilla

 • tikamax

  SPLENDID IDÈA!!!!

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: