Rektor: ”Håll era barn borta från Baronen”


BROTTSLIGHET. Baronen är ett köpcentrum i Kalmar. Efter en längre tid med stök och ett storbråk i förra veckan går nu rektorn på Lindsdalsskolan ut och varnar föräldrarna för att låta sin barn åka in själva till köpcentret Baronen och järnvägsstationen, rapporterar tidningen Barometern. 

Två ungdomar knivskars och fick föras till sjukhus efter förra måndagens bråk, som inträffade efter att det varit stökigt i centrala Kalmar sedan en tid tillbaka.

I fredags skickade rektor Malin Öhlin ut ett brev till elevernas föräldrar där man efter samtal med polis och socialtjänst ville göra de med lite äldre barn uppmärksamma på att dessa inte bör vistas vid Baronen och stationen där bland annat drogförsäljning pågår.

– Just nu är det direkt olämpligt att barn är där. Det är inte alltid föräldrar vet om hur det ligger till och då informerar vi. Tonåringarna åker in själva efter skolan, säger Malin Öhlin till Barometern.

På socialtjänsten uppger Johan Hjulström att det inte är bra då ungdomar hänger kring Baronen och stationen då där finns dåliga element.

-Pettersson undrar i all min enfald om det inte är bättre att flytta på de dåliga elementen i stället för att hindra vanligt folk att röra sig normalt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


13 responses to “Rektor: ”Håll era barn borta från Baronen”

 • Onkel Björn

  När jag var en grabb på 8 – 9 år kunde jag själv åka spårvagnen in till stadens centrum (Stockholm, 60-talet) och handla julklappar utan att föräldrarna kände någon större oro. Och inte fanns det heller mobiler då.

  Tänk hur Sverige har förändrats bara de senaste 30 åren.

  Gilla

 • ruben

  Ja, det låter, som att knarkförsäljarna har sökt och fått tillstånd av rådande myndigheter att bedriva knarkförsäljning på köpcentret. Vad håller svenska myndigheter på med egentligen? Vilka är skojarna? Vad är det för livsfarlig välsignelse skojarna vill lasta på allmänheten och varför?

  Gilla

  • Petter Nicklas

   Det är litet för mycket ”mångfald” vid Baronen….Det är inte P.K. för barn att vistas där!

   Gilla

 • X

  Problemet är bara att rektorn inte har befogenhet att flytta dåliga element från ett köpcentrum. Varna föräldrar är allt han kan göra, både för att skydda laglydiga ungdomar och för att uppmärksamma problemen.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja, den där härliga tryggheten i dagens mångkulturella Sverige !
  Vad bra det blivit efter 40 år av totalt okontrollerad massinvandring.

  Gilla

 • Mike E

  Det är väl så det kommer att bli mer och mer. Större och större delar av svenska städer blir laglösa områden där bara de ”nyanlända” driver runt.

  Gilla

 • Torleif

  Det blir konstigt när en rektor säger att barn inte bör vara på ett köpcenter. Barn ska kunna röra sig fritt. Rektorer ska hålla ordning i skolor.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  De verkar ju bara få det som beställts i valen. Så varför klagar folk? Det är ju kultur. Fråga Mona Sahlin vetja.
  Var ligger Kalmar? I Småland? Missade tydligen någon geografitimme i plugget. Om det är Småland får de väl ta ett snack med sin landskapsmoder Annie Lööf så kan hon säkert förklara nyordningen.

  Gilla

 • Kent

  Din enfald Pettersson kan man undra om det är enfald utan att det är andra som är drabbade av en alldeles förgörande enfald.
  Självklart ska drogförsäljning och knivslagsmål inte accepteras utan de inblandade lagföras och placeras på ett lämpligt ställe samt om möjligt utvisas.

  Gilla

 • Vakna Upp

  Hur röstade rektorn och föräldrarna?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: