Sveriges första ”gated community”

På Strandudden utanför Gnosjö byggs nu Sveriges första grindsamhälle, ”gated community”.

Platsen ligger onekligen i en mycket vacker miljö, omgiven av vatten, skogar och berg. Planeringen har skett i många år och nästa år väntas de första boende flytta in.

Nedan en liten film från projektet…

…och vem skulle inte vilja bo där?

18 stycken bostadsrätter byggs i en första etapp och området beskrivs så här på webbsidan.

”Mitt i Smålands djupa skogar med utsikt över Vikaresjön mot Isaberg, bygger Strandudden Sveriges första grindsamhälle med 18 unika enplanslägenheter där innovation och elegans möter bekvämlighet och trygghet”

Tveklöst kommer Stranduddens inhägnade bostadsområde vara en upplevelse utan dess like, fritt från de bekymmer som allt fler bostadsområden bär med sig. Lyckas Gnosjö med detta, kommer vi att få se efterföljare runt om i landet. Områden som markeras med staket, stängsel, grindar och där vaktbolag håller koll på vilka som rör sig in och ut. En i.o.f.s. tråkig utveckling, men säkerligen efterlängtad av många.

Strandudden

Ni minns vad Annie Lööf sa innan valrörelsen?

Ganska komiskt, nästan i Monthy Python-klass, att Sverigedemokraterna blev största parti i Gnosjö. Det är alltså det som är Gnosjöandan? Kanske också ett tecken på att just Gnosjö får Sveriges första ”gated community”?

13 thoughts on “Sveriges första ”gated community”

 1. Hörde precis att på Östermlam i Stockholm stjäls/rånas en person minst per vecka på smycken ,klockor mm.En kvinna gick hem från krogen Elverket häromkvällen.I porten följde en man efter henne med en pistol och rånade hennes märkesklocka. Tidningar vägrar att skriva om det!

 2. Nästa område är redan under planering utmed kusten vid Skagerack,söder om Göteborg !! Fler lär följa för dem som röstar för mångkultur,men önskar bo i skyddade områden och slippa se packet !

 3. Jag antar att det är samma människor som röstat för invandringen, som bosätter sig här. Märkligt att man kan välja att leva i 2 olika världar. Det ena ger godhetspoäng och det andra minuspoäng eftersom man inte lever som man lär.

  Nu är gated communitys inget nytt, i stora delar av världen så finns det gott om dem. Men där har man valt ett annat sätt att leva.
  Skatterna är låga och lönerna är låga för många, vilket bäddar för ett samhälle där de rika vill slippa problemen genom att bygga inhängnader.

  Att Sverige måste drabbas, beror på dessa människor, de kan rösta för vad som helst eftersom de kan leva var de vill. Att de själva är grundorsaken till invandringsproblemet verkar inte bekymra dem.
  I det här landet är de rika socialdemokrater, det finns tydligen ingen motsägelse i detta!

 4. Det märkliga i denna historia är ju att man skall bli tvungen att stänga in sig innanför höga staket och med beväpnade vakter utanför för att få vara ifred för mördarna som 7-klövern släpar hit.

 5. Tryggt, ombonat och fritt från yttre störningar. Helt underbart och detta är bara början om man vill bevara husfriden.
  länge leve Gnosjöandan!

  • Priset lär ju destillera bort de flesta vanliga människor, antar att det bara blir politiker och liknande högbetalda som har råd att flytta dit..

   • Var inte för säker, Gnosjö kommun kanske placerar 50 ensamkommande barn där.
    De behöver lära sig spela golf.

Kommentera