Om Pippi bodde i Rinkeby

Vår barnboksfavorit Pippi Långstrump flyttar från Gotland till Rinkeby. På köpet får hon också en ny etnisk bakgrund när hon blir rom.

Det mångkulturella Sverige irrar sig in på allt underligare vägar och inget verkar heligt.

Förvisso har Astrid Lindgrens släktingar godkänt flytten och byte av etnicitet. Varför kanske inte är svårt att förstå när media och vissa intresseorganisationer annars skulle hugga som hungriga vargar.

Tänk ändå om Pippi bodde i Rinkeby. Skulle hon som kvinna underkasta sig den snedfördelade maktbalansen mellan förorternas män och kvinnor, eller skulle hon ryta ifrån och bjuda in slöjbärande kvinnor på vin och kex? Skulle Pippi rida runt på Lilla Gubben och upprätthålla ordningen bland rånare, knarklangare och diverse skumma typer på Rinkeby torg? Jag tror inte att Pippi sålt Villa Villekulla med förlust, utan mäklarna hade nog gjort sitt för att både de och Pippi skulle få så mycket som möjligt i utbyte av försäljningen. Hur hade pengarna från försäljningen investerats om inte i projekt för tiggande romer och rumänska medborgare som rör sig till Sverige i tusentals. Att Pippi Långstrump hade varit miljöpartist råder det nog ingen tvekan om och så lätt som det verkar vara att personkryssa sig in i Riksdagen hade hon nog suttit i samma kammare som partikamraten Leila Ali Elmi. De lekfulla spratten med Kling & Klang roade säkert många, men i dagens Rinkeby hade hon mött kravallutrustad polis, stenkastande ungdomar och småligister som på förortssvenska ropar ”hora” och ”grisjävlar” åt de män och kvinnor i uniform som försöker göra Rinkeby till en plats där hederliga människor kan känna sig trygga.

Om en av våra barnboksfavoriter kan byta bostadsort och etnicitet, finns det som ni förstår inga hinder att Astrid Lindgrens övriga barnbokshjältar går samma öde till mötes. Det är nog bara fantasin som hindrar att Emil, Madicken och Tjorven är så där helyllesvenskar som är så förhatliga i dagens Sverige.

Så här tyckte en märkbart berusad Erik Hörstadius i torsdagens Opinion Live.

Lek nu med tanken att Katarina Taikons barnboksälskling, Katitzi, plötsligt byter etnicitet till en blond och blåögd flicka som flyttar in i Djursholms finaste villakvarter. Har det varit tyst om Pippi bland den vänsterdominerade kultureliten, skulle plötsligt en orkan av vrede mullra ut bland de halvfulla rödvinsglasen. ”Så gör man bara inte”!

17 thoughts on “Om Pippi bodde i Rinkeby

 1. Den som kom på idén var en romsk 12-årig flicka som beundrat Pippi och som tillsammans med andra barn var med i någon skrivarverkstad.

  Att de anhöriga först sa nej men ångrade sig till ett ja berodde till en del på att vinsten ska gå till romska barn i Bukarest. Det hade nog Astrid Lindgren också velat.

  Den svenska Pippi blir ju kvar och är som hon alltid varit, den här boken ska översättas till svenska minoritetsspråk.

  Det behövs en stark och framåt tjej i Rinkeby.

 2. Hur kan det vara möjligt att bli så obotligt dum i huvudet så att man ger sig på Sveriges nationalhelgon PIPPI LÅNGSTRUMP, den personen borde hudflängas och hängas upp till allmänt beskådande utanför slottet i Stockholm.

 3. Varför kan inte dårarna skriva en ny bok med annan figur som kommer från Rinkeby och varför kladda på en redan etablerad karaktär?
  Det är antagligen för att man vill håna och kampanja för sin älskade ”mångkultur”

  • För det första saknar de fantasi. För det andra skulle det ändå inte räcka att de skapar någon egen figur.

   De måste även beröva svenskarnas älskade kulturgestalter.

   De tycker säkert att de nu lyckats slå ihjäl två flugor i en smäll.

 4. Ja Astrid Lindgrens släktingar vill väl finnas på den politiskt
  korrekta sidan, Undrar vad Astrid själv tyckt om detta ryggrads lösa
  fjäskande för det utländska ??

 5. MAN SKRIVER inte om böcker som är perfekta! MAN RÖR INTE PIPPI!
  PIPPI har en plats i våra hjärtan, jag förstår inte hur Astrid Lindgrens släktingar kan tillåta detta!
  Tänk om man kom på i England att man skulle skriva om något av Charles DIckens? Tänk om man i USA kom på att man skulle göra det med Mark Twain? ÄLSKADE FÖRFATTARE RÖR MAN INTE!

  Vi får nog ta och SANSA OSS och FÖRSVARA DET VI HÅLLER KÄRT!

  • Du förstår inte hur Astrid Lindgrens släktingar kan tillåta detta!
   Jo men precis som Stefan K gissar, vad hade hänt om inte…?

   Det inte jag förstår är hur svenska folket kan återigen ge grönt till en vänsterliberal politik som bevisligen – och bokstavligen – avvecklar landet Sverige.

   • Man kan mycket väl förstå detta om man tänker på de politiker vi har.
    Ingen av dem har läst Pippi Långstrump ty ingen av dom är läskunnig.

 6. Nu förväntar vi oss bara att Koranen också skrivs om. Muhammed byts ut mot Nisse Hult. Växer upp i Grönköping. Byter ut kamelen mot Griseknoen.
  Gifter sig med Jonas Gardell. Och blir HBTQ-certifierad…

 7. Det enda som är sig likt är Kling och Klang. För hade polisen gjort sitt jobb från början, och inte lidit av rasistofobi, så hade brottsligheten och övergreppen stävjats i tid, och inte brett ut sig som idag. Men istället har man ägnat sig åt att jaga och sätta dit oss som engagerar och bryr oss, och försökt göra något för att förhindra skiten, där polisen bara klingklangat. Så Kling och Klang är det enda som är sig likt från Pippi. TYVÄRR!!!

Kommentera