Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? – Med en meritlista i Mona Sahlinklass

VALET 2018.  I morgon börjar den nye talmannen Andreas Norlén (M) sina samtal med partiledarna för att inleda försöken att bilda en ny regering.

Stefan Löfven (S) är en av statsministerkandidaterna och vad han sysslat med de senaste fyra åren känner vi till. 

Den andre store kandidaten är moderatledaren Ulf Kristersson, mannen som vill ha vuxna seriösa samtal med alla, utom givetvis med SD men med kommunister går det bra.

Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? 

-Pettersson tvivlar, Kristersson har en meritlista i klass med Mona Sahlin, men i och för sig blev Mona partiledare i Sveriges största parti. Så allt kan hända.

Kristersson var socialborgarråd i Stockholm mellan 2006 och 2010. Han genomdrev då omfattande utförsäljningar av offentliga verksamheter och kommunala bolag för priser långt under marknadsvärdet. Bara under ett år (2008) slumpade han bort verksamheter värda minst 81,7 miljoner kronor – för 3,4 miljoner kronor. Enligt både Statskontoret och Regeringsrätten var utförsäljningarna olagliga. Ändå har Kristersson sluppit ansvar.

Under 1 (ett) år förlorade medborgarna 78,3 miljoner kronor vilket motsvarar kostnaden för 6.5 miljoner små Toblerone.

Under perioden som socialborgarråd 2006-2010 bodde Kristersson i en stor våning på Folkungagatan i centrala Stockholm. Lägenheten ägdes av Ersta diakonisällskap och var egentligen avsedd för sjuka och hemlösa samt personal.  Men genom Ersta diakonisällskap, som under samma period hade mångmiljonkontrakt med Stockholms stad inom Kristerssons ansvarsområde, fick Kristersson våningen utan att behöva ställa sig i bostadskön. Kristersson har inte ställts till svars för jäv.

Från 2010 till 2014 var Kristersson socialförsäkringsminister i Fredrik Reinfeldts regering. Kristersson bosatte sig då i en attraktiv lägenhet på Kungsholms torg i centrala Stockholm. Även denna bostad fick Kristersson utan att stå i bostadskön. Denna gång tack vare direkta kontakter med Stefan Ränk, VD för bostadsbolaget Einar Mattsson och barndomsvän till Kristerssons fru.

Bara två år tidigare, när Kristersson fortfarande var socialborgarråd i Stockholm, hade han varit drivande i utförsäljningen av 1.200 kommunala hyreslägenhetertill just Einar Mattsson.

Lägenheterna slumpades bort långt under marknadsvärdet, för sammanlagt 630 miljoner kronor, motsvarande 6.600 kronor kvadratmetern. Det genomsnittliga kvadratmeterpriset i Stockholm var samma år (2008) 39.000 kronor. Om lägenheterna hade sålts enligt marknadsvärdet hade alltså prislappen landat på 3,7 miljarder kronor, inte 630 miljoner. Det blir rätt många Toblerone.

När Kristensson 2015–2016 var Moderaternas ekonomiska talesperson åkte han taxi för 113.000 skattekronor. Resorna gick från och till arbetet, men också till restauranger och privata adresser. Detta trots att riksdagsledamöter enligt lag ska åka kollektivt om de har möjlighet. Enligt TV4:s granskning var det bara i 3 av 668 fall som Kristersson inte kunde ha åkt kollektivt. Utgifterna för resorna motsvarar runt 9.500 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för sina resor.

Under 2007 flög Kristersson tre gånger till Kina – på skattebetalarnas bekostnad. Notan landade på 128.000 kronor. Kritiker menade att resorna inte hade något med hans arbete som lokalpolitiker i Stockholm att göra, och att han egentligen reste med sin fru som under samma period arbetade för Sweden China Trade Council. Kristersson svarade kritikerna med att han “passade på” att “diskutera social utveckling” när han var i Kina. Medborgarnas utgifter för Kristerssons Kina-resor – 128 000 kronor – motsvarar kostnaden för 10.700 Toblerone. Kristersson har inte ställts till svars för att han låtit skattebetalarna stå för hans privata utgifter.

Konkret skriver lite mer utförligt…

-Pettersson säger att det var lite om statsministerkandidatens Ulf Kristerssons bakgrund, men personligen tycker jag det allra värsta var att han inte protesterade mot Fredrik Reinfeldts “Öppna era hjärtan” och Alliansens samarbete med Miljöpartiet om invandringspolitiken trots att han redan 2009 lade fram en utredning med många bra förslag. Han visste med andra ord. 

Nedanstående är preskriberat men visar ändå lite om Ulf Kristerssons tankar, personligen skulle jag tänka två gånger innan jag köpte en begagnat bil av denne man och absolut inte föreslå honom som statsminister…

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

39 thoughts on “Är Ulf Kristersson lämplig som statsminister? – Med en meritlista i Mona Sahlinklass

 1. Jag känner doften av myrra och tjyv- stryker UK må vara vackert blå, men någon Plupp, dvs osynlig, är han inte – tvärtom, hans byråkratiska anlete framträder som en målad rysk ikon. Köp den eller spela bort pengarna på något “jävla” nätcasino…

 2. Kristersson är en rufflare, styrd av Reinfeldt.
  Tänk att Sverige drabbats av så usla politiker.
  Korruptionen har kommit till Sverige, för att stanna.
  Men får dom fuska, skall vi också.
  Varför skall vi betala högre skatter än vi måste?

 3. Det som sker i Sverige skulle inte vara möjligt i civiliserade europeiska länder. Det här är resultat av socialism.Alla roffar åt sig och vet att det sovande folket håller käften.

 4. Det verkar nästan bara finnas myglare hycklare och lurendrejare i riksdagshuset, Med ett folk som fortfarande röstar på myglande, hycklande med en falsk värdegrunden falsifierande politiker, får landet den statsminister och regering den förtjänar. Vi som försökt få till en ändring sitter i samma båt som dom som inte vill och är flertalet, då är det är bara att bita i det sura äpplet och övervintra till nästa val. Det verkar omöjligt att få en med sunt förnuft, hederlig och normal människa till statsminister i detta land.

 5. Inga partiledare inom den mångkulturella 7 klövern är lämliga kandidater till statsministerposten !
  Som ordförande för MUF skrek Ulf Kristersson om vidöppen svensk gräns och fri invandring och dessa ränder har inte och går aldrig ur, U.F är Reinfeldts lärjunge vilket talar sitt tydliga språk.

 6. När det finns korrupta personer i en regering så smittar det av sig på andra personer i denna regering och man ser mellan fingrarna på allt USELT som förekommer men tänker att det är ju bara skattebetalarna vi lurar, de som röstar på oss och vi behöver bara vara solidariska med väljarna och säga vad de vill höra fram tills de har röstat på oss, sedan har väljarna gjort sitt och vi kan fortsätta som vi alltid har gjort…..

  Svensken är prostituerad, gör vad som ska göras, men BETALNINGEN UTEBLIR….

 7. Mona Sahlins “meritlista” handlade faktiskt om lite mer än några små Toblerone.

  1990 – Sahlin betalar sin dagmamma svart.
  1993 – Sahlin åker dit för obetald TV-licens.
  1993 – Sahlin får körförbud på den obesiktade bilen. Trots det registreras det två felparkeringar på bilen under tiden för körförbudet.
  1995 – Sahlin köper varor, hyr bilar och tar ut tusentals kronor i kontanter med statens kontokort. Ursäkten var ”oklara rutiner vid statsrådsberedningen”. Mona påstod sig ”ta ut ett förskott på lönen, vilket alla kan göra”.

  https://cdn03.nyheter24.se/35eea5c701d8020000/2016/05/04/1251698/mona-sahlin-kronofogden-01.jpg

  Mona Sahlin hävdar att hon ”baske mig inte var någon fifflare” och tog “timeout” på paradisön Mauritius. Alla kostnaderna inkl Monas livvakterna fick skattebetalarna stå för.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=obFl1vIlEQc&w=560&h=315%5D

  1999 – Av Sahlins 98 obetalda parkeringsböter gick 32 till kronofogden.
  Mona Sahlins två år gamla firma gick i konkurs. Sahlin utnämndes därefter till den socialdemokratiska regeringens ”Småföretagarexpert”.
  2000 – Sahlin missar att betala restskatt på 30 000 kr och ärendet hinner gå till kronofogden innan pengarna betalas in. ”Häftigt att betala skatt”?
  2001 – Två nya obetalda räkningar går till kronofogden.
  2006 – Sahlins dotter får en praktikplats på Sveriges ambassad i Washington D.C. Anställningen skedde ”informellt” i strid med UD:s regler.
  2007 – Blev hon vald till partiledare för (S).
  2011 – Hon utnämndes till styrelseledamot i stiftelsen Expos
  2012 – Mona Sahlin var under några år fram till maj 2016 ledamot i Systembolagets styrelse. Sahlin kvitterade ut arvode på 100.000 kr men hon kom mycket sällan till styrelse-mötena. Uteblev sex av nio gånger.
  2014 – Mona Sahlin förordnades av regeringen till Nationell samordnare mot våldsbejakande extremism. Arbetsplats regeringskansliet Rosenbad.
  2016 – Mona Sahlin lämnade uppdraget som samordnare, efter avslöjandet att hon utfärdat falska intyg åt sin livvakt.
  2017 – Det rapporterades att Sahlin erkänner brott. Brottet utgjorde osant intygande och hon fick 80 dagsböter i strafföreläggandet.
  2017 – Mona Sahlin fälldes den 24 november 2017 för skattebrott, som hon erkänt.

  Men Kristerssons “meritlista” är mycket imponerande så han ser ut att vinna stort över fifflar-konkurrenten Sahlin.

 8. “Lika för alla”, gäller det också anvisningslagen som han var med och röstade fram 2016?
  Lagen som innebär att de s k nyanlända går före alla andra i den kommunala bostadskön.

  • Definitivt !
   Som det verkar så kommer förmodligen 7 klövern nu att försöka knäcka SD genom ett ett tajt sammarbete över blockgränserna även om det mynnar ut i en svekdebatt, SD fick denna gång ingen talmanspost och heller ingen ordförandepost i något av de 15 utskotten detta säger väl något om hur SD kommer att behandlas framöver, dessutom har ju som vanligt 7 klövern alltid massmedia fackförbunden och det övriga mångkulturälskande etablissemanget med sig mot SD och tydligen även av vissa från näringslivet.
   Är helt övertygad om föraktet mot SD:s väljare kommer att fortsätta som vanligt och att gullandet med kommunister fortsätter !!!!!
   Ps:
   Ser ut som etablissemanget i USA börjar få Donald Trump att vackla lite om valet av domaren till USA HD, sexanklagelserna börjar nu helt plötsligt hagla från kvinnor, är som att trycka på strömbrytare och naturligtvis är detta en het nyhet i dagens svenska PK-media SVT osv.

 9. Jaså, han har varit med och slumpat bort en massa lägenheter till kompisar? Som när alliansregeringen slumpade ut flera statliga företag. Var det också till kompisar? Det låter inte stabilt… hur skall valäventyret kunna landa tryggt undrar jag? Jag börjar tänka mörka tankar, S-regeringen vill bjuda in hela världens 65 miljoner flyktingar ill Sverige och låta svenskar försörja dem, M-regeringen rear ut alla statliga företag till kompisar och delar på vinsterna? Det lutar mot omval…

 10. Det var en bra beskrivning av Kristerssons. Jag har aldrig tyckt om honom sedan jag fick reda på att han var en av de drivande bakom “öppna era hjärtan”.
  Men, vi har nu egentligen bara två kandidater till statsministerposten – en träskalle och en myglare. Det känns som att välja mellan pest och kolera. Jag hoppas dock att myglaren (Kristersson) har växt upp kan ta statsministerposten, för träskallen han förblir den han är, för vad är alternativet?

  • Alternativet är att 7-klövern inser att det parti som absolut inte har någonting med helvetet som 7-klövern har ställt till med i Sveriges riksdag att göra får ta över regeringen nämligen SD.
   7-klövern skyller allt på SD, men det är ju 7-klövern som genom sitt bebisuppförande är till 100% skyldiga till detta helvete.
   SD basar för politiken i Sverige och 7-klövern basar för sandlådan..

 11. Det är enkelt att skära breda remmar av andras läder. 7 klöverns företrädare tycks sakna allt vad hederlighet stå för. Det är inte konstigt att stora delar av det pursvenska folket hatar politikerkräk.

 12. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
  gamgubben skriver:

  U. K. diskvalificerade sig själv när han så snart valet var klart deklarerade att inget samarbete med SD skulle eller kunde ske.
  Att ignorera över en miljon svenska väljares val säger allt om hans värdegrund och demokratikänsla.
  Det är inte ett lätt jobb talmannen har framför sig med idel svajande typer, så när som Ebba och Jimmie.
  Personligen hoppas jag på extraval och ännu bättre röstetal på SD.

  • Fast Ebba har ju faktiskt under valrörelsen och även tidigare framhållit att man inte kommer att samarbeta med SD.
   Fast hon verkar ha vaknat till och kanske håller på att kliva ur sandlådan. Vi får se.

  • Jag är för ett extraval och denna gång skall SD:s röster få vara med i rösträkningen och inte kastas bort som dom gjorde i räkningen efter 2018 års val.

 13. Ja det är sådana typer som spelar ut och lotsas vara bättre människor än Sverigedemokrater, det där med att gå före när det handlar om fina lägenheter och attraktiva skärgårdsområden är visst vanligt bland politiker, att ta från dem som behöver det bättre, så gjorde Wanja Lundby Wedin, så gjorde även utrikesblondinen, har väldigt svårt för typer som
  spelar bättre människor än vad dom är!

 14. Jag gillar verkligen inte “tuffe uffe” men det är otroligt det finns ljushuvuden här som föredrar 4 år till med Löfvén före UK. Lycka till

 15. Jämförelsen med “hur många Toblerone..” , är inte så lyckad. Köp av Toblerone var inte Monas värsta. Hon had väl uppåt hundra obetalda p- böter, skulder för dagis m.m., m.m.

 16. Kristersson som statsminister är om möjligt en ännu större katastrof för det kvaravarande sverige. Han drev på massinvandringen under Reifeltregimen. Han har därmed visat sig vara helt Sverigefientlig.

  • Det kan väl inte vara så svårt att utse en statsminister i Sverige när det bara finns en enda politiker i Sverige Jimmy Åkesson. dom andra vet ju inte vad politik är förnågot för det lär dom sig inte förrens dom fyllt 10 år

 17. Vem vet blir han statsminister kanske tom Svetsaren kan ställas i bättre dager. Han är ju hittills den i särklass sämste statsminister detta land haft. Då har vi ändå haft både Ullsten och Fälldin.

 18. Fy fasen, det var en hel det, det värsta enligt min åsikt är nog försäljningen av en massa lägenheter till Matsson till kraftigt underpris, därefter får han tillgång till en central stor attraktiv lägenhet av samma Matsson. Detta bör väl vara åtalbart som bestickning och mutbrott?

 19. Ingen, absolut ingen av dessa sju är lämpliga att leda vårt land längre! Dom har otaliga gånger visat sitt förakt och fanatiska hat mot Sverige, Svensk kultur och värderingar och inte minst mot oss svenskar!
  Alla sju är därför att betrakta som folkförrädare och bör istället dömas i en opartisk internationell domstol.
  Deras brott saknar motstycke i världen och historien!

 20. Vem minns inte Monas försvarstal “Och jag är baske mig ingen ohederlig person och jag är ingen fifflare”.

  När är det dags för Ulfs försvarstal.

  Sossarnas nye Mona. Är det månne Ygeman?

Kommentera Avbryt svar