Ensamkommande och hemlösa


De senaste veckorna har media vevat artiklar och reportage om ensamkommande som är eller snart blir hemlösa.

Det handlar förstås om de afghanska unga män som borde nekas uppehållstillstånd, som borde utvisas, men som getts chansen att få stanna i Sverige om de snällt lovar att plugga.

Trots regeringens gymnasielag har de unga männen från Afghanistan/Iran inte rätt till bostad på skattebetalarnas bekostnad. En del intresseorganisationer hjälper till med tillfälliga bostäder, men flertalet av dessa unga män från Afghanistan/Iran sover på helt andra platser. Åtminstone om man får tro de unga männen och de medier som rapporterar om dem.

Att de ens befinner sig i Sverige beror på en asylpolitik som förmodligen var världens slappaste och mest generösa fram till hösten 2015 och som fortfarande är mer generös än den på EU:s lägstanivå. Lockrop om gratis skola, egna bostäder, högavlönade arbeten och möjligheten att få hit hela sin familj på bekostnad av andra, var nog större än många anar.

Att de aktuella unga männen från Afghanistan/Iran fortfarande befinner sig i Sverige beror på fyra partier. Socialdemokraterna, Vänsterpartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet. Fyra partier som väljer att prioritera generösa asylregler framför sin egen befolkning.

Det är klart att de unga männen från Afghanistan/Iran hade förhoppningar om egna bostäder för sig själva och sina familjer. Kanske något liknande denna flyktingby med nybyggda fritidshus som politikerna i Gislaved sett till att uppföra. Moderaten och socialdemokraten verkar åtminstone nöjda i artikeln.

Annars förstår jag inte upprördheten över de hemlösa unga männen från Afghanistan/Iran. Att sakna någonstans att bo är självklart förödande, något om de hemlösa pensionärerna i Stockholm kan vittna om. Sedan är det förstås som Hanif Bali (M) skriver i sociala medier. Om en av tre svenskar vill ta emot nyanlända i sina hem skulle det innebära 3,5 miljoner personer eller 1,5 miljoner hem, många av dessa säkerligen tillhörandes de välbeställda politiker, artister och kändisprofiler som ständigt gapar om generositet med människor från hela världen. 1,5 miljoner hem…Borde inte problemet med hemlösa unga män från Afghanistan/Iran vara ett icke-problem om dessa öppnade sina hem?


8 responses to “Ensamkommande och hemlösa

 • gamgubben

  De svenska hemlösa då, varför bryr sig inte nomenklaturan om dem?

  Gilla

 • Torleif

  Hjälp hemlösa svenskar först.

  Gilla

 • bc

  Men det är just den formuleringen som gäller.
  En tredjedel av befolkningen kan TÄNKA SIG att ta emot någon flykting i sitt hem.

  Och medan de tänker den tanken så får de en liten godhetsorgasm av hur fantastiskt goda de skulle vara. Jesus är överflödig, man är sin egen Jesus.

  Att sen gå från tanke till handling… Det är det bara batikhäxor som gör. Men då är det förstås andra mera traditionella orgasmer det handlar om.

  Gilla

 • Jack

  Precis så tycker jag. Invandringen kan bekostas av dessa generösa människor. Inte av pengarna som skulle bli min pension. Pensionen är nu nere i 12 000kr/mån pga av dessa generösa människor.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Politiker, journalister och kändisar brukar ju tillhöra den GIRIGA DELEN AV BEFOLKNINGEN, tala om för dem att de självklart får FETT BETALT!

  Gilla

 • Billy Boy

  Nu står snyftreportagen om de ”ensamkommande” som spön i backen från SVT m fl

  Unga riskerar att hamna på gatan. Reportaget börjar c:a 40 sekunder in i videon på länken nedan. (Publicerat 19 september 2018)

  https://www.svtplay.se/video/19370203/lokala-nyheter-jamtland/svt-nyheter-jamtland-19-sep-21-46-2?start=auto&tab=2018

  Gilla

  • Realist

   Vad som INTE SÄGS är att dessa ”stackars unggomar” har en MYCKET TRYGGARE TILLVARO där deras föräldrar befinner sig !!!
   ALLTSÅ DÄR DE KOM IFRÅN, troligen eftersom ingen vet ……
   Jag skulle hellre vilja att min son kommer hem istället för att känna sig otrygg UTOMLANDS …….

   Gilla

 • Nicklas

  4 år till av vansinne. 82:an känns ofattbart korkade.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: