Låt Anne Ramberg, Maria Ferm och andra betala för afghanerna innan det är dags för dem att åka hem


INVANDRING. Igår debatterade Maria Ferm (MP) och Fredrik Malm (L) den så kallade gymnasielagen eller afghanlagen i SVT Agenda. Snart kommer Migrationsöverdomstolens beslut om lagen som skulle ge unga de unga afghanska männen från Afghanistan och Iran en ”andra chans” att få stanna i Sverige. Om domstolen underkänner lagen säger Miljöpartiets Maria Ferm att hon vill ha en annan lag, så att de ändå ska få stanna.

Maria Ferm och Miljöpartiet var de som drev på för att gymnasielagen skulle bli verklighet. Med stöd av Vänsterpartiet och Centerpartiet fick regeringen (S+MP) igenom lagen i riksdagen, men två migrationsdomstolar har underkänt lagen och nu på fredag väntas Migrationsöverdomstolen komma med sitt beslut.

Fredrik Malm är kritisk till gymnasielagen och menar att den till att börja med aldrig skulle ha genomförts. – Det är fel att välja ut en grupp och ge en särbehandling när dessutom samtliga har fått avslag på sina asylansökningar.

Mer på SVT…

-Pettersson blir mörkrädd över Miljöpartiets resonemang. Duger inte lagen ändrar vi den så vi får som vi vill. Det påminner om lumpens, skiljer sig kartan och verkligheten åt så gäller kartan.

Ännu värre än mupparna i Miljöpartiet är Anne Ramberg, generalsekreterare i Sveriges Advokatsamfund som uttrycker att tanken var god. En hög jurist som inte verkar bry sig om att de ljugande männen har fått avslag tre gånger för att de saknar asylskäl.

Anne, tanken var inte god! Männen ska åka hem, de har ingen rätt att vara i vårt land, det borde du som jurist begripa.

Annars är det inget som hindrar att du låter några av männen flytta in i din 212 kvadratmeter stora våning på Östermalm och betalar deras studier. Ni är så pass många så jag undrar varför ni ska låta skattebetalarna stå för fiolerna.

Låt de afghanska männen studera på er bekostnad så kan de sedan åka hem och bygga upp sitt land…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


12 responses to “Låt Anne Ramberg, Maria Ferm och andra betala för afghanerna innan det är dags för dem att åka hem

 • ruben

  Vissa politiker tycks ha en skadeglädje i att öka bördorna för skattebetalare. Ett dolt hat eller maktlystnad, som aldrig blir helt synligt eftersom det vävs in i förnumstiga argument av att endast Sverige kan rädda världen. Inga fler utbrott av verklighetsfrämmande psykoser tack. Sverige klarar inte mer nu.

  Gilla

 • OPet

  Hur i helvete ska ett demokratiskt land funka när man inte följer lagar och regler ??? Detta land har precis börjar funka som länderna alla flyr ifrån !!! Vänta 10-20år till så kommer många vakna brutalt ur hjärntvättningen med upptäckten att det är försent !!!

  Gilla

 • El gringo

  Visst ska de ha en chans, dvs möjligheten att åka hem, och den SKA utnyttjas!

  Gilla

 • Hans K

  Ja dessa kvinnor.

  Gilla

 • bodil.

  Maria Ferm jobbade svart och knarkade på Ljunghusens livs (ICA).

  Gilla

 • anne b rat

  Anne Ramberg och hennes advokatkompisar lever gott på invällarna !
  Under 2017 var skattebetalarnas nota för advokatkostnader åt invällarna cirka 1 miljard SEK. Tror f-n att hon vurmar för dessa parasiter.

  Gilla

 • Monica

  Maria Ferm är en av dessa som har blod på händerna beträffande attentatet på Drottninggatan utfört av Akilov som kostade 5 personers liv bland annat 11 åriga Ebba. Hon var en av de argaste motståndarna till REVA-projektet som skulle leta upp personer som hade fått avslag på uppehållstillstånd och papperslösa för att förpassa dessa. Därför kunde Akilov stanna kvar. Resten vet ni.

  Gilla

 • Thomas

  Jag hatar Ferm men ännu mer Ramberg.
  Vilken skitkärring.Som frotteras med överklassen ,bor flott och garanterat utan araber och negrer som grannar och åtnjuter alla bekvämligheter vi vanliga stackars knegare inte ens kan drömma om.
  Denna kärring borde vi———-!!

  Gilla

 • Go

  De som inte börjat gymnasiet eller skolkar vad gör vi med dom?

  Gilla

 • Billy Boy

  Juristen Annie Lööf (C) …

  … har tillsammans med sina centerpartistiska riksdagsledamöter och de rödgröna (S, MP & V) röstat igenom den s k ”gymnasielagen” i riksdagen att tillämpas på de c:a 9000 ensamkommande fullvuxna ”barnen”, vilka fått avslag på sina asylansökningar men uppehåller sig fortfarande i Sverige.

  Det visade sig att den bristfälliga lagen inte gick att tillämpa av Migrationsverket och Migrationsdomstolarna. Nu inväntar man ett avgörande från Migrationsöverdomstolen men också besked från EU-domstolen som kan dröja med svar ända upp till ett år, d v s någon gång i slutet på år 2019.

  Göteborg begär EU-tolkning av gymnasielagen
  (Publicerad 31 juli 2018)

  Läs mer på:

  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/goteborg-begar-eu-tolkning-av-gymnasielagen

  Under väntetiden har det uppstått tvist om boendet + kostnader för övrigt uppehälle mm mellan Migrationsverket och kommunerna där de overksamma ensamkommande fullvuxna männen befinner sig. Varken Migrationsverket eller kommunerna anser sig ha någon skyldighet att betala.

  De ensamkommande männen borde omgående skickas åter till länderna dom kom ifrån och alla kostnaderna borde faktureras på alla partiledare och ledamöter från S, MP, V, L & KD i riksdagen som röstade igenom vansinnesbeslutet om ”gymnasielagen”.

  Regeringsministrarna Stefan Löfven (S), Heléne Fritzon (S), Gustav Fridolin (MP), Isabella Lövin (MP) och Peter Eriksson (MP) som varit pådrivande till katastrofbeslutet borde alla ta på sig ansvaret och personligen betala sina andelar.

  Anne Ramberg, generalsekreterare i Sveriges Advokatsamfund är också väl kvalificerad för att betala sin andel av notan.

  Gilla

  • Joy

   Vilken patetisk bild på Lööf! Hon är utbildad jurist, men verkar inte kunna läsa eller följa lagstiftningen i Sverige.

   Gilla

 • Selma fattig

  Ja vissa skitar som Ferm kan bo fint emedan fattig pensionär blir fattigare o fattigare som helt har tagit avstånd för .de med svenskt ursprung.vågar du gå i debbat med mig Ferm i tv4 eller ljugkanalerna ? Upp till bevis Ferm.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: