Vänsterpartiets talmanskandidat har dåligt minne eller ljuger

INRIKES. Vänsterpartiet har som talmanskandidat lanserat Lotta Johnsson Fornarve och lyfter fram hennes internationella engagemang.

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt skriver att Vänsterpartiets historia har präglats av en kamp för bättre skolmat och andra sociala förbättringar.

Sanningen är att han gick med i ett parti som öppet stod för att man ansåg att kommunistiska diktaturer befriade samhällen i folkets tjänst.

Lotta Johnsson Fornarve (V)

Talmanskandidaten Lotta Johnsson Fornarve (V) säger att: Det finns en del i vår historia som inte är så bra, men jag har helhjärtat stöttat arbetet med att bli ett modernt demokratiskt socialistiskt parti. Så länge jag har varit med har vi tagit avstånd från östblocket och Sovjetunionen, till exempel deras inmarsch i Afghanistan.

Lotta Johnsson Fornarve blev medlem i Vänsterpartiet Kommunisterna, som de hette till 1990, redan i slutet på 1970-talet. Lotta blev alltså kommunist.

 • 1982 fanns partiet på plats när Sovjetunionen firade 60 år av förtryck och död.
 • 1987 skickade partiets dåvarande ordförande Lars Werner ett gratulationsbrev till Nordkoreas diktator Kim Il-Sung för att gratulera honom för “de stora insatser Du under decennier gjort för Koreas arbetarklass”.
 • I en omröstning på partikongressen 1981 vägrade en förkrossande majoritet av delegaterna att bryta kontakterna med diktaturerna i Öst.
 • När Berlinmuren föll, 1989, närvarade Vänsterpartiets partisekreterare vid firandet av DDR:s 40-årsjubileum.
 • Åtskilliga är de vänsterpartister som hyllat den kommunistiska diktaturen i Kuba. Ali Esbati som sitter i partistyrelsen har skrivit långa hyllningsartiklar till Castro.
 • När Castro dog Twittrade vänsterpartister om en stor sorg efter en stor man.
 • Vänsterpartiet har nyligen hyllat de socialistiska reformerna i Venezuela och glömmer att folket flyr och svälter.
 • Det finns åtskilliga fler exempel…

Så antingen har Lotta Johnsson Fornarve ett väldigt dåligt minne eller också ljuger hon. 

Innan Lottas tid i Vänsterpartiet kommunisterna så ska vi minnas att Vänstern stödde Hitler…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

24 thoughts on “Vänsterpartiets talmanskandidat har dåligt minne eller ljuger

 1. När kommer Jonas Sjöstedt med Vänsterpartiet att ta avstånd.
  Tala om ett hejdundrande ramaskri som hette duga ifrån 7 Klövern och media ifall detta hade varit J Å.

  ”Jonas Sjöstedt hade möte med terrorkopplad grupp”

 2. Nu väntar vi bara på att S visar hur mycket kommunist man egentligen är och stöder V kandidat till 2 vice talman, vilket jag är säker på att man kommer att göra. Jag hade personligen föredragit att SD lagt ner sina röster i talmansvalet och därmed låtit S kandidat blir talman, detta eftersom alliansen förnedrade SD med sina beslut.

 3. Jag hade en gång en jobbarkompis som var kommunist Under en ganska våt bastukväll försökte vi tvätta de röda av honom med en hård borste men han blev bara rödare Ett bevis på att en gång kommunist alltid kommunist Kommunismen går ofta också i arv och arvingarna är attan värre

  • Kommunismens arvsmassa borde vara ett viktigt forskningsmedel. Även om det finns fel i kromosomer eller DNA-massan, eller om man kan få fram var i uppväxten som hjärncellerna slutar utvecklas till sunda och logiskt fungerande hjärnceller. Hellre död än röd, nu kör vi i veckan, tar tillbaks vårt land. Sverige är Svenskarnas land, ingen annans.

 4. Vänstervridna har dåligt minne därtill ljuger dom så att de osar Kan man lita på en kommunist då Aldrig i livet gör inte de misstaget

 5. Att det fortfarande finns partier som hyllar och stödjer den röda judiska bolsjevikMarxismen är egendomligt. I Sovjet lyckades de med att ta livet av 20+ miljoner etniska ryssar

  • När de ryska trupperna gick in i Polen på sin väg mot Berlin,
   fick den Polska motståndsrörelsen order om att sätta igång i fullskala mot tyskarna.
   Istället för att de ryska trupperna gick in och hjälpte till så gjorde de halt utanför städerna.
   Efter att tyskarna hade slagit och bekämpat polackerna, då först gick de ryska trupperna in för att bekämpade ner tyskarna.

 6. Det är märkligt att kommunisterna kommer undan all kritik som härrör från deras historia.
  Borde finnas en djup sjö att ösa ur för varje professionell journalist.

  • Kritisera V (kommunisterna) ?
   Den extremt vänstervridna journalistkåren sågar naturligvis inte av den gren de själva sitter på.

 7. Är man 7 klöverpolitiker är dåligt minne, lögner och ett samvete stort som rymden tillgångar som är ovärderliga.

 8. För 6 partier inom 7 klövern räckte det med att dagens Vänsterparti gjorde en patetisk avbön från kommunismen och ett namnbyte från VPK till V och för bli erkänt och upptagna i PK-familjen !
  Tyvärr finns inget bot, en gång kommunist alltid kommunist.

  • Håller med dig, kommunismen är en livslång psykos. Men det är även feminismen. Ett tal-hen är ovärdigt Sveriges riksdag. Gode Gud låt Söder bli andre vice.

  • Namnbytet ifrån VPK till V kom ifrån storpappa Ryssland.
   När Sovjetunionens upplösning var då bytte de ut sin röda flagga med hammaren och skäran samt nationalhymnen.
   Då blev även Vänster Partiet Kommunisterna tvungna att ta bort kommunisterna ifrån partinamnet.

Kommentera