Margot Wallström: Sveriges anseende skadas med Björn Söder som talman

INRIKES. Margot Wallström (S) kanske inte vet att Björn Söder (SD) har redan suttit i fyra år som 2:e vice talman, alltså lika länge som Margot Wallström varit Sveriges utrikesminister. 

Steget efter

I en intervju med Dagens Nyheter berättar utrikesminister Margot Wallström att hon inte är direkt delaktig i talmansförhandlingarna, men att hon anser att Sveriges anseende skulle skadas om Björn Söder väljs till andre vice talman.

”Vilken signal skulle det skicka om Sverige till resten av världen?”, säger Wallström och nämner Björn Söders uttalanden där svenskheten hos judar och samer har ifrågasatts.

Sverige och Margot röstade för detta gäng…

-Pettersson tycker det är ynkligt av en svensk politiker att blåljuger. För det första har han inte sagt vad som påstås, för det andra är det fyra år sedan han gjorde uttalandet om minoritetsfolken och har ingen brytt sig under de gångna fyra år kommer don inte att bry sig under de kommande åren.

Margot Wallström (S) kanske ska vara lite ödmjuk om vilka signaler man skickar till världen. Damens diplomatiska färdigheter har gjort henne och Sverige till ovän med alla möjliga under sin tid som utrikesminister.

  • Margot Wallström försökte dölja att S använde 18 miljoner skattekronor ur biståndsbudgeten till att betala restaurangbesök, hotell och dyra flygbiljetter till 27 FN-ambassadörer som ska rösta för Sverige om en plats i FN:s säkerhetsråd.
  • Wallström tjänade 23,5 kr miljoner (efter skatt) och betalde 0 i svensk skatt som EU-kommissionär i 10 år tjänade Wallström enorma pengar. Damen valde att inte betala skatt i Sverige, vilket är frivilligt och lagligt men var snabb att kritisera affärsmän som utnuttjade lagarna på samma sätt.
  • När Wallström slutade i EU fick hon dessutom 4,5 miljoner kronor i avgångsersättning. För det betalade hon lika mycket skatt i Sverige som på de andra ersättningarna – noll kronor.
  • När hon slutade i EU så fick hon ett toppjobb i FN. Men lönen på 80 000 kronor per månad skattefritt fick svenska skattebetalare betala för att man “glömt” att budgetera. Återigen, 0 kr i skatt i Sverige.
  • När Wallström blev utrikesminister behövde hon någonstans att bo och Anneli Nordström på facket Kommunal ville gärna ha bra kontakt med den nya utrikesminister. Och halade fram en 3:a i innerstan. Hyran för lägenheten var 12.432 kronor – som hon kvitterar 12 400 kronor från Regeringskansliet i ersättning för dubbelt boende. Boendekostnad 32:-/månad.
  • Margot Wallström kritiserade Saudiarabien för brist på mänskliga rättigheter och Saudierna blev skitförbannade.
  • Utrikesminister Wallström var inbjuden för att tala på Arabförbunden men fick inte tala på grund av sina odiplomatiska uttalanden.
  • Wallström är den enda av EU:s utrikesministrar som inte är välkommen i Israel, men palestinierna gillar henne för all miljoner de fått som går till terror.
  • Wallström retade upp Rysslands president Vladimir Putin, för att sedan backa för Putins krav, vilket gjorde esterna griniga…

Så kan man hålla på och tänk på att Wallström bara varit utrikesminister i fyra år, så när det gäller de signaler Sverige skickar till omvärlden är jag övertygat om att det vore bättre att Björn Söder blev utrikesminister…

En stolt utrikesminister tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem” av Palestinas president Mahoud Abbas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 

 

. Den som under denna tid har lyckats skada Sveriges anseende i många avseenden är faktiskt utrikesministern själv

21 thoughts on “Margot Wallström: Sveriges anseende skadas med Björn Söder som talman

  1. Vad är ”samefrågan” mot terrordåden och allt annat allvarligt som sker här ? Underliga prioriteringar. Vi bör kräva att få ta del av diskussion, sk öppen debatt med 7 klövern ,där medborgare får ställa frågor på Sergels Torg t.ex.Vi kan inte bara tiga och betala skatt utan att få svar /diskussion om det nuvarande läget i Sverige.

  2. Det mest idiotiska hon gjort var att erkänna Palestina som stat, när andra länder drar in sitt ekonomiska bistånd för att de utbildar terrorister.
    Är det förresten inte kriminellt att stödja terrorism? Sätt henne i fängelse tillsammans med Löfven.

  3. Roland Salomonsson – Pensionär F d officer (Marinen), Landstings-sekreterare, Säkerhetschef, IT-tekniker Intressen: Klimatrbedrägeriet, De Globala bedrägerierna, Historia, Teknikutveckling, De svenska samhällsbedrägerierna resp diktaturen (politik), Längdskidor och utövande orienterare.
    Roland Salomonsson skriver:

    Om således någon av Wallström eller Söder är en skam för Sverige, så är det INTE Söder!
    Varför menar samerna själva att de är ”Samer”, även om de bor i Sverige.

  4. Skulle vara intressant att vara en fluga på väggen, höra farmor/ mormor Margot berätta för barnbarnen vad hon gjort för deras framtid! förutom pengar!

  5. Man saknar ord. Hon är det värsta i modern tid som någonsin haft en position i en svensk regering. Man tror nästan inte att det är sant att denna varelse tillåts att hållas. Hon passerade just Mona Sahlin, den värsta av alla värsta med råge. Det finns ingen i denna regering som kan uppvisa lika mycket inkompetents och psykiskt sjukt beteende.
    Hon är absolut inte riktigt frisk.

  6. Hon är desperat och får hoppas på att återgå till någon form av ”arbete” hos Postkodlotteriet när hon inom några dagar avskedas som
    landets genom tiderna sämsta utrikesminister

  7. Finns inte bandet att spela upp så att dom socialistiska
    storljugarna kan bli satta på plats, när en utrikesminister
    är så extremkorkad att hon inte vet om att Björn Söder
    sedan fyra år tillbaks varit andre vice talman, beror det
    på att antingen blåljuger hon medvetet eller så är hon
    korkad, lika illa vilket!

  8. Hur det än blir med nästa regering så är de viktigaste delarna att bli av med MP, Wallström, Johansson, Strandhäll i nämnd ordning. Jag skulle till och med kunna tänka mig att ha kvar Löfven bara dessa försvinner.

    • Både Annika Standhäll och Stefan Löfven har upprepade gånger envist hävdat att Sverige har en vård i världsklass …

      113 SVT Text Söndag 23 sep 2018
      INRIKES PUBLICERAD 23 SEPTEMBER

      Personalbrist lamslår ortopedi i Skåne

      På Skånes universitetssjukhus saknas
      27 sängplatser, då en vårdavdelning
      hålls stängd p.g.a. personalbrist.

      I Ystad har samtidigt alla ortoped-
      sjuksköterskor sagt upp sig i protest
      mot underbemanning, och i Helsingborg
      ställs planerade operationer in.

      Enligt Magnus Eneroth, verksamhetschef
      för ortopedi på Skånes universitets-
      sjukhus, kan bara en fjärdedel av de
      planerade operationerna genomföras.

      De stora akutsjukhusen samarbetar nu
      med mindre sjukhus och privata aktörer
      för att lösa den akuta krisen.

  9. Tack vare Löfven Malmström och de rödgröna patraskets agerande driver man med sverige i många länder så tanten skall hålla tyst Björn Söder kommer inte att förstöra sveriges anseende de e nog redan förstört Förresten vad gör kommunisterna i riksdagen vad skickar dr för signaler

  10. Man skäms å landets vägnar på en sån intellekt befriad utrikes minister. Vad har det sänt för signaler om landet, är det landets begåvningsreserv vi visar upp åt omvärlden, eller kan inte landet uppvisa en mer begåvad och intellektuell minister. Det är nog många ledare utomlands, som förvånat betraktat hennes krumbukter.

  11. Knappast troligt, Sveriges anseende kan inte bli mer skadat efter ett antal år med M.W som patetisk utrikesminister tillhörande en röd/grön clownregering !
    Man kan nästan återigen skönja en viss desperation hos S och även hos de andra två MP och V i den röd/gröna sörjan precis som före valet när de vräkte ur sig både det ena och det andra inte minst mot SD.
    Fullt hålligång med hink och spade i den politiska sandlådan !

KommenteraAvbryt svar