Valpåverkan

Dagen innan valet fick 800 medlemmar i Kommunal Lidingö, ett mejl i vilket man uppmanade dem att rösta på SD.

Mejlet kom enligt utsago från en kapad identitet och personen ifråga svär sig fri från anklagelserna.

Valrörelsen 2018 kommer att gå till historien som det smutsigaste i modern tid och jag är tveksam till att någon vill uppleva något liknande igen.

Händelsen är polisanmäld som ofredande och olovlig identitetsanvändning, vilket kan leda till fängelse i upp till två år. Självklart är detta helt oacceptabelt. Bättre att debattera sig till röster, påverka genom verklighetsbeskrivningar eller helt enkelt bli politiker.

Det finns dock något annat med detta som är värt att ta upp.

Den förtroendevalda personen som fått sin identitet kapad försvarar sig med orden ”Det har jag ju inte gjort, jag har själv invandrarbakgrund”. Personen har uppenbart missat att SD har en rad förtroendevalda med invandrarbakgrund, för att inte tala om väljare. Ett uselt argument alltså.

De olika fackförbunden åtog sig att locka röster till Socialdemokraterna genom att ringa hem till sina medlemmar. LO ringde upp över 400 000 medlemmar och Karl-Petter Thorwaldsson säger till DN att denna kampanj gav Socialdemokraterna de röster de behövde. Även Kommunal ringde upp hundratusentals av sina medlemmar för att förmå dem att rösta på S. Om det är ofredande att mejla sina ståndpunkter borde det väl kallas ofredande att ringa medlemmar på deras fritid och propagera?

Jessica Klemetsson, som är avdelningsordförande för Kommunal i Stockholm säger; ”Men vi vill understryka att Kommunal inte skulle skicka ut en uppmaning om att rösta på något parti till våra medlemmar”. Läser ni stycket ovanför inser ni snart att hon ljuger. Detta accentueras i Kommunals egen tidning där fackförbundets ansvarige i region Väst säger att 20-talet förtroendevalda sitter på kvällstid och ringer upp medlemmar för att påverka. En ren lögn från Kommunal m.a.o.

DN

3 thoughts on “Valpåverkan

  1. Sossarna beter sig bara värre och värre. Står de över lagar, moral och etik?
    Men det är klart. Allt för många har ju sin försörjning tryggad tack vara parti och fackligt arbete.

  2. Uppmanas att rösta på SD !
    Fy vad hemskt, vad skulle en uppmaning att rösta på Vänsterpartiet (kommunisterna) få för konsekvenser ?

    • En plats bredvid Sjöstedt i SVT godmorgon soffa. Plus en massa pk poäng och kanske ett bra jobb på V partikansli betalt med andras pengar.

Kommentera