Terrorpengar kommer från Sverige


Stiftelsen Doku har bevis för att internationell terrorverksamhet finansieras från Sverige.

Över 8 000 kronor skickades förra året från en muslimsk hawalabank i Göteborg och mottagaren sägs var konvertiten Michael Skråmo.

Mottagaren av dessa 8 600 var en i islamistiska kretsar välkände Waleed Ahmed Zein, en IS-finansiär som terrorstämplades av USA bara några månader efter att pengarna förts över från Göteborg.

Källor till Doku uppger att mottagaren av just dessa 8 600 var konvertiten Michael Skråmo som 2014 flyttade till IS-territorium med sin familj. Ett territorium från vilket han sänt ut både hot och hat mot bl.a. Sverige.

Mannen som skickade pengarna finns i kretsen kring Sveriges Förenade Muslimer, men på Dokus frågor svarar 24-åringen att han inte känner till Skråmo eller Ahmed Zein. Bevis i form av ett kvitto finns dock.

Läs mer på Doku, där vi dock inte får frågan eller svaret på om pengarna som skickats är 24-åringens egna, om de kommer från brottslig verksamhet, svenska bidrag eller rent av någon muslimsk förening i Sverige?

Doku


5 responses to “Terrorpengar kommer från Sverige

 • Ruth Magnusson

  Återinför kontrollen av skickandet av pengar utomlands!!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Ja, detta eviga solidariska generösa och stenrika Sverige !

  Gilla

 • ruben

  Det finns alltför många tveksamma mottagare av ”svenska” bidrags- och biståndspengar. Svenska regeringen borde vara bekymrade. Men det är helt andra bekymmer, för nu sitter hela 7-klövern upptagna med hur de skall hålla SD och 17,5 % av väljarna utanför regeringsarbetet. Jag förstår inte ens att det är tillåtet utan att bryta mot grundlagen.

  Gilla

 • Billy Boy

  Delcitat

  Sakine Madon: Sluta ge bidrag till extremister

  I dag höll tankesmedjan Timbro ett seminarium i centrala Stockholm med rubriken ”Hur får vi stopp på bidrag till extremister och blufforganisationer?”

  Att Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har strösslat bidrag över tvivelaktiga föreningar visade den granskning frilansskribenten Sofie Löwenmark och Timbros nättidskrift ”Smedjan” nyligen presenterade.

  På det fullsatta seminariet tog Löwenmark upp fem exempel ur sin granskning. Bland annat har en stor summa gått till Sveriges Förenade muslimer vars inbjudna talare och representanter till och med hyllat Islamiska staten, och hävt ur sig påståenden som att 12-åriga flickor som inte täcker sig hamnar i helvetet. Ett annat exempel är Megafonen, kritiserade för att ha bidragit till upploppen i förorten Husby för några år sedan, som bytte namn till Rådet av enade kreoler och fick bidrag bland annat för att ”chilla organiserat”. (Publicerat 16 maj 2017)

  Slut delcitat

  Läs mer på:

  https://unvis.it/vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-sluta-ge-bidrag-till-extremister

  Generaldirektör för MUCF som nämns ovan är socialdemokraten Lena Nyberg.

  Hon är ju kvinna och sosse, så hon kommer att få behålla jobbet + alla förmåner och bli förlåten av Löfven-regeringen för sin misskötsel av utbetalning av skattemedel för 10-tals miljoner kr till islamister samt fake- och bluff-föreningar.

  Sannolikt upptäcks det att svindlerierna handlar om mycket högre summor när Timbro (och nu Doku) djupgranskar och avslöjar ännu fler utbetalda statliga bidrag, som gått rakt in på bankkontona till många fler islamistiska bedragare.

  Gilla

  • Kent

   Kan det ha något att göra med det socialdemokratiska ”succévalet”. Röster kostar det vet alla ledande socialdemokrater.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: