”Fokus ska ligga på skärpt gränskontroll”

INVANDRING. Vi har i flera år hört Sveriges statsminister Stefan Löfven (S) koncentrera sig på att EU:s länder måste fördela ”flyktingarna” som kommer till Europa jämt. ”Mitt Europa bygger inga murar”.

Österrikes förbundskanslern Sebastian Kurz, har en annan målsättning. Kurz har de senaste dagarna rest runt bland EU:s medlemsländer, och säger att det finns en bred enighet om att nu fokusera på skärpta gränskontroller.

– Vi ska inte förlora oss i diskussioner om ett solidariskt flyktingmottagande inom EU, nu ska istället fokus ligga på skärpt gränskontroll, och samarbete med transitländer i Nordafrika för att förhindra att båtar med migranter tar sig ut på Medelhavet, säger Sebastian Kurz på Twitter, inför EU:s toppmöte som börjar idag.

Mer på Sveriges Radio…

-Pettersson säger att herr Kurz verkar, trots sin unga ålder, betydligt klokare än de äldre politikerna.

Stäng EU:s gräns, och låt sedan de länder som vill ta emot de migranter de vill, men låt inte svenska 7-klöver politiker bestämma över migrationspolitiken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “”Fokus ska ligga på skärpt gränskontroll”

 1. Löfven behöver inte bygga några murar heller för de kommer kalifatet att sköta den dagen som sverige e de första muslimska landet i nordeuropa Dit är tyvärr inte så långt de närmar sej varje dag

 2. Men Svenska folket 82% ha röstat för att ha det så, vi kan väl sända ut några Finlandsfärjor till medelhavet så fort de är fullastad upp till Sverige och lossa i Malmö eller Göteborg

 3. Idag reser statsminister Stefan Löfven (S) till Salzburg för informellt möte mellan EU:s stats- och regeringschefer i Salzburg 19 – 20 september, då migration, inre säkerhet och brexit står på agendan.

  Vilka åtaganden kommer Löfven att ta med sig hem till Sverige? Import av flera 10-tusentals migranter till den humanitära stormakten Sverige, som övriga EU-länder inte vill förbarma sig över? Många har kanske mycket dålig hälsa?

  Då passar det ju perfekt att Sverige har en sjukvård i världsklass som både Stefan Löfven och Annika Strandhäll hävdat.

  Den här nyheten dök alldeles nyss upp på SVT Text:

  Citat

  111 SVT Text Onsdag 19 sep 2018
  INRIKES PUBLICERAD 19 SEPTEMBER

  Sjuksköteskor hoppar av i protest

  Underbemanning och en känsla av att
  vården inte längre är patientsäker
  gör att de sista fem sjuksköterskorna
  av 13 har sagt upp sig i protest från
  ortopedavdelningen på Ystads lasarett.

  -Det har hänt att jag stått ensam med
  14 patienter. Det är inte patientsäk-
  ert, säger sjuksköterskan Alexandra
  Hansson till Ystads Allehanda.

  Sjukhusledningen har beslutat att ta
  in sjuksköterskor från ett bemannings-
  företag för att lösa situationen – en
  dyrare lösning än att försöka förmå
  ordinarie personal att stanna genom
  att höja lönen, enligt Hansson.

  Slut citat

 4. Sverige ställde för 40 år sedan upp dörren på vid gavel mot och välkomnade hela världen och den är fortfarande helt öppen och kommer de närmaste 4 åren att så förbli !
  Ett svenskt medlemskap i EU med öppna gränser och järnridåns fall har ju inte gjort saken bättre precis.

 5. Och i Nysvenskan ser man en upp-och-ner-vänd artikel. ”Hur djupt kan sossarna sjunka…” – ja det undrar man.

  För info, det finns inga vändkryss eller spärrar utan man löser biljett och åker – ärligt.

  Det haglar klagomål över Metron (för stockholmare = tunnelbanan) i Köpenhamn. Kontrollanterna är obehagliga och arroganta och tycks sakna allt vad etiska regelverk heter. Men det tycks de inte ensamma om. Nu har nämligen Socialdemokraternas talesman Trine Bramsen kommit med förslaget om att asylsökande i Danmark ska mista rätten till asyl tredje gången de får böter.

  Tydligen har det inte räckt med engelska damer som gråter då de skälls ut för att ha köpt fel biljett, eller småbarnsföräldrar som nästan får stryk för att de har glömt sina pendlarkort. Det är plågsamt uppenbart att dansk kollektivtrafik är tänkt som en arena för mänskligt drama.
  Socialdemokraternas förslag går i sin enkla brutalitet ut på att vi ska ta mest från dem som ingenting har, och samtidigt utöva strukturellt förtryck.

  En enkelbiljett från Avnstrup asylcenter in till centrala Köpenhamn kostar över 100 danska kronor och en dansk asylansökare får ca 1500 kr i månaden att leva för. Gud förbjude att någon flykting åker gratis i metron.

  Nej, det kostar 60 kronor, inte ”över 100”. — faktakoll

  Det finns uppenbart inga gränser för hur djupt Danmarks största arbetareparti är berett att sjunka. – SÄGER SYDSVENSKAN.

  Andra hårt arbetande människor får lära sig att leva med att de inte har råd att åka varje dag. Eller att betala för ett pendlarkort….

  https://www.hd.se/2018-09-19/danska-socialdemokrater-vill-utvisa-tjuvakare

 6. 2018-09-19:
  Sveriges gullegris och förmodligen roligaste person Özz Nujjen är inbjuden och sitter just nu i SVT morgonstudio skrattar gestikulerar och gör reklam för någonting väldigt viktigt, bytte kanal direkt tål inte se denna extremt vänstervridna PK-komiker !

 7. Jag tror att det inte är många som lyssnar när Stefan Löfven och Helen Fritzon åker ner till Bryssel med sitt storhetsvansinne och predikar den humanitära stormaktens förträfflighet.
  Samt under hot försöker tvinga andra länder att ta efter Sveriges invandringspolitik.

 8. 2015 började flyktingströmmen exkalera till enorma nivåer.EU i Brussel gjorde ingenting bara käbbel men ingen handlingskraft.Äntligen finns någon som börjar lösa problemet och pratar med raka rör.Inte massa skitsnack.Stäng gränserna och kolla noga vilka som kommer in.

Kommentera