Medias faktagranskning


Pettersson skrev tidigare idag om lokaltidningen och dess brist på faktakoll.

Jag vet inte om det är usel journalistik eller medvetet i förhoppning att kunderna köper det rätt av. En annan ”miss” man har gjort är att kolla upp Ibn Rushd innan man gjorde reklam för dem.

Den 29:e augusti skriver man en artikel om att öka valdeltagandet bland nyanlända. En av arrangörerna var det muslimska studieförbundet Ibn Rushd.

Den 9:e augusti har man en artikel som behandlar en integrationsdebatt i det mångkulturella Brandkärr. Arrangörer var en förbund som bildats av Ibn Rushd.

Den 7:e augusti får en lokal medborgare uttala sig om de svenska partiernas integrationsmisslyckande. Medborgaren är lokal representant för Ibn Rushd.

Den 15:e juni belyser man ett seminarium där lokala riksdagsledamöter frågas ut om integrationsfrågor. En av arrangörerna är Ibn Rushd.

Den 23:e april publiceras en insändare av Nyköping folkhögskolas rektor som ett svar på ledarskribentens kritik mot just Ibn Rushd.

Den 8:e mars publiceras ledartexten där Ibn Rushd belyses i negativa termer.

Den 27:e maj 2016 gör lokaltidningen reklam för en muslimsk familjedag där 400 muslimer deltog i en fredagsbön. En av arrangörena var Ibn Rushd.

Den 3:e maj 2009 skriver en rad socialdemokrater och socialdemokratiska organisationer under ett upprop mot främlingsfientlighet. En av dessa är Ibn Rushd.

Vad är då så intressant med Ibn Rushd?

Läs Johan Westerholm som på dagens Ledarsidorna tar upp just Ibn Rushd och terrorforskaren Magnus Norells granskning.

”Ibn Rushd har utöver detta tidigare inom ramen för de Muslimska Familjedagarna genom åren återkommande bjudit in föreläsare som förordar såväl jihad som kvinnoförtryck”

Ledarsidornas Johan Westerholm är socialdemokrat, bara så att ni som undrar vet. Ta gärna del av fler av hans artiklar om Ibn Rushd. Det borde lokaltidningen göra och inte minst den rektor på Nyköpings folkhögskola som var starkt kritisk mot de försök till granskning lokaltidningens ledarskribent gjorde den 8:e mars.

Inte minst intressant är artikeln ”Ibn Rushd – sfären under press…” där bl.a. följande rader kan läsas.

”Ibn Rushd vill till varje pris undvika att Folkbildningsrådet eller Utbildnigsdepartementet tillsätter en extern oberoende granskning. Skulle Ibn Rushd bli av med statsbidragen skulle det innebära ett kraftigt finansiellt avbräck för den islamistiska miljön i Sverige men även i Europa”

 


5 responses to “Medias faktagranskning

 • Jack

  Det är väl för helvete inte Sverige som misslyckats med integrationen. Det är flyktingarna som har misslyckats att integreras.

  Gilla

 • Stenbock

  https://imgl.krone.at/scaled/1773933/v7ffcc4/630×356
  Glad i hågen kunde troligen Maassen igår kväll somna,med förvissning om en lönehöjning,om 3.000 Euro/månatligen….livet ut !
  Regel nummer ett i samtliga PK-organ,oavsett vilket land man lever i,är att gå Socialismen till mötes.Att sedan den ena lögnen överträffar den andra, kan i fall som nu skett i Tyskland,innebära extra problem inkl. bekymmer.
  Har ju skrivit lite kring Spionchefen Maassen i Merkels land,och hur denne råkade i onåd när han råkade uttala sanningen.
  Dessa sanningens ord orsakade ju stort rabalder bland lögnhalsarna,inom S/Gröna/FP/VPK samt hela PK-pressen.
  Merkels koalition hotades rasa samman,och ett offer måste till.
  Detta blev igår Maassen som entledigades från sin post. Samtidigt erbjöds han ett nytt arbete intill dödens dagar i Inrikesdepartementet. En tjänst som innebar 3.000 Euro (33.000:- SEK) i lönehöjning per månad !!
  Av detta kan vi lära,att sanningen har sitt pris,för de folkvalda och skatteslavarna…..

  Gilla

 • Björn

  Media faktagranskar bara när det passar dess syften. Södermanlands Nyheter har många journalister (om inte alla) som bevisar denna tes.
  Jag anser att denna tidning saknar varje form av trovärdighet.

  Gilla

 • Kent

  Att våra skattepengar går till islamistiska organisationer är inte bara skandal det är också kriminellt.
  Framtiden får utvisa vad kostnaderna är för rösterna som S har lyckats köpa in i de särskilt socialdemokratiska områdena blir.
  Nu ligger kostnaderna inte bara i pengar utan också eftergifter för särskilda islamistiska krav typ moskébyggen och minareter med böneutrop.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: