47 procent av alla barn i familjefall är från invandrarfamiljer


INVANDRING. NRK har gått igenom alla domar från norska rättssalar i mars, april och maj i år där barn har varit involverade i tvister mot de närmaste.

Totalt var 135 barn involverade i fallen. Av dessa är 63 födda i invandrarfamiljer. Det gör 47 procent.

”Det här är oroande, men tyvärr inte förvånande. Vi har länge varit medvetna om familjevåld i invandrarmiljö”, säger Jon Engen-Helgheim, invandringspolitisk talesman i Fremskrittspartiet.

Exempel på fall från invandrarfamiljer är en mamma som slog två barn med en slev, en mor som misshandlade sina barn och hotade dem med en kniv, våldtäkt av dotter, en bror som våldtog lillasyster och fäder som misshandlar sina fruar när barnen tittar på.

De dömda kommer från många olika länder, de flesta är från Afrika och Asien. Människor från Pakistan och Afghanistan dömdes oftast.

Läs mer på NRK…

-Pettersson minns en artikel från 2011, svenska tidningar brukar varna för överdriven alkoholkonsumtion kring storhelger och att det leder till en massa elände.

I norsk media stod det ungefär samma men också att 70% av familjevåldet sker i familjer där man inte använder alkohol och inte firar jul…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


4 responses to “47 procent av alla barn i familjefall är från invandrarfamiljer

 • Joy

  I Sverige förklarar Rädda Barnen att misshandeln beror på att föräldrarna upplever rasism i Sverige. Jo, tjena! Tänk att allt går att förklara med rasism.

  Gilla

 • ruben

  Jag kunde ana något åt det hållet. Undrar hur stor del i Norge, som är invandrarfamiljer? 10 procent eller fler? I Sverige är det väl ca: 20 procent. Men det här är ju tabu att få kontroll på i Sverige vad jag förstår, så det kommer bara att eskalera här. Skjutningar med diverse vapen i bostadsområden, bilbränder och upplopp och kriminalitet pga leda och uppdämd ilska hos dessa ungdomar blir vardag i Sverige och har ändå riksdagens och vänsterpolitikers fulla beskydd.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Föga förvånande uppgift i dagens mångkulturella och snart helt avkristnade Västeuropa !

  Gilla

 • ossie

  Blattar bara problem och svindlande kostnader.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: