Jobbade på Säpo i 30 år – varnar för utvecklingen

ISLAM. Utanförskapet i särskilt utsatta områden har blivit ett växthus för terrorism. Det säger PO Hellqvist, som har arbetat 30 år på Säpo i Göteborg, till SVT:s Agenda. Han känner stor oro för utvecklingen som han menar går mot parallella rättssamhällen och fattigdom.

Nu har PO Hellqvist lämnat Säpo och börjat jobba för polisen. För SVT:s Agenda berättar han om sina erfarenheter av extremistmiljöer i Göteborg under åren på Säpo.

Den politisk korrekta politiska ledningen av Sverige har skapat no-go-zoner runt om i hela Sverige där antidemokratin frodas:

– Jag vill påstå att det är utanförskapet i de här särskilt utsatta områdena som har blivit en drivbänk för både kriminalitet och våldsbejakande extremism.

– Jag ser parallella rättssamhällen, jag ser skolor med dåliga resurser, jag ser fattigdom, jag ser stor arbetslöshet, jag ser frånvaro av unga kvinnor i offentliga miljöer, jag hör talas om moralpoliser. Jag hör och ser saker som inte riktigt hör hemma i en demokrati så som vi känner den.

PO Hellqvist är mer oroad över personer som radikaliserats i Sverige än för så kallade IS-återvändare.

– Dels är de många fler och de finns inte på polisens och säkerhetspolisens radar på samma sätt. I särskilt utsatta områden har de också tillgång till vapen så därför är jag egentligen mer bekymrad för dem som finns här hemma.

-Pettersson noterar att PO Hellqvist och SVT påpekar att det är en liten minoritet som är problemet. Jag tvivlar, vore de några få så skulle de snart vara gripna om den hederliga allmänheten hjälpte till…

Enligt Säpo är IS-återvändarna 150 stycken. Hur många är då många fler? Svaret är tillräckligt många för att finnas över hela landet även i småstäder och byar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

11 thoughts on “Jobbade på Säpo i 30 år – varnar för utvecklingen

 1. 82% har valt det här vålds samhället och de vill ha det. Skaver stenen i Säpo skon? Polisen bjuder på bullar och saft. Domstolarna friar hellre än fäller eftersom islamistiska nämndemän styr och ställer med juridisk okunnighet i domslut. Brand-män / kvinnor skall tala arabiska hellre än att kunna släcka bränder. Inte behöver de orka dra slangar till brandhärden. Behövs ingen utbildning inom i stort sett något område i Sverige. Det räcker med erfarenhet, fött barn, ställt till med djävulskap i skolan o på fritid. Samt det viktigaste av allt -kunna ljuga sig till förmåner.

 2. Att gemene man inte ser risken med mångkultur och för många invandrare är lika märkligt som att samma personer ser problem med klimatet. Skillnaden är att de är ett försiktigt och medkännande släkte, läs fegt, .klimatdebatten kan de deltaga i eftersom det inte riktar sig mot personer vilket det gör när invandringen kommer på tal

 3. Behöver man tyvärr inte vara Einstein eller en f.d Säpoagent för att begripa, räcker med vanligt hederligt sunt förnuft !

 4. 82% ha lagt sin röst för Islamisering och ett vålds samhället , typ USA, mellan Östern. Det kallas för demokrati, om det är bra eller dålig kommer framtiden att utvisa. Jag ha mina tvivlar, Sverige kommer att utvecklas till Nordens Libanon där olika falanger kommer att kämpa om makten.

  • Instämmer helt med dig Kurt… Det som kallas ”demokrati” i våra två länder,är inget annat än totalitärt styre av en liten klick,med stora grupper ”hurra-ropare” i bakgrunden !

 5. Det finns ingen politiker som sitter på avgörande makt som har ryggrad för att åtgärda problemet.
  Utan det blir bara intetsägande pladder.

  • Ut med alla politiker som bara snackar.Otroligt att det bara blir värre och värre i Sverige trots att folk blir varnade för våldet mm och ändå röstar på det gamla vanliga! En politiker som har bidragit till att förstöra för landet bör avsättas utan ersättning. De är många och farliga. När vi ser att allting går åt helvete varför inte demonstrera tillsammans och ställa krav?

  • Från sin välgödda verklighetsfrämmande och totalt mångkulturellt fria zon går det bra för politiker och det övriga etablissemanget att pladdra och blåljuga !

Kommentera