Schengenrapport undanhölls

En Schengenrapport som beskriver de svenska gränskontrollerna hemlighölls för att inte påverka valutgången.

Rapporten pekar på att Sverige har en av de sämsta gränskontrollerna i hela Schengen.

Rapporten är ett totalt underkännande av våra gränskontroller. Det saknas kompetens, det saknas personal och många anställda gränspoliser saknar kunskap om vitala delar av deras egentliga uppgifter.

En gränspolis vid Arlanda säger till Expressen att de bedrivit en “Kalle Anka-verksamhet” i många år. Bl.a. har personalen dålig utbildning på de riskindikationer som tagit fram för att upptäcka jihadister som försöker ta sig in i Sverige. Den inre gränskontrollen som regeringen infört beskrivs som en låtsaskontroll och egentligen finns det ingen gränskontroll värd namnet.

I Skåne vädjar man till Frontex (EU:s gränskontrollmyndighet) om hjälp, man inte klarar uppgiften på ett tillfredsställande sätt. Gränspoliser vittnar om att rapporten är politiskt sprängstoff och att den skulle undanhållas till efter valet. Rapporten skulle ha nått Justitiedepartementet redan i februari, men att den förhalades för att inte nå ut till media och allmänheten innan valet.

“Kalle Anka-verksamhet” var det ja. Passar väl in i den sandlåda där sju av åtta riksdagspartier sitter kvar och jollrar.

Expressen

8 thoughts on “Schengenrapport undanhölls

  1. Rapporten beskriver inte bara gränskontrollen, den beskriver hur hela Sverige fungerar. Eller inte fungerar.

  2. Tydligen kan nomenklaturan göra vad de vill samtidigt som den applåderas och harangeras i vår objektiva barnkrubba SVT.
    Men skulle du vara ouppmärksam och köra 5 km för fort, då ska du bestraffas. Logiken är 100% enligt nomenklaturan. Fy, för den lede!

  3. Det är inte mycket som fungerar i bananrepubliken Sverige längre. Fenomet -68, där inga krav ställts på kunskap, ansvar och förmåga till analys av ett tillstånd som är till skada för människor. Gruppvåldtäkter, bränder, mördande på våra gator OCH en samling gaphalsar som inte kan något, vill något utom att robba skattebetalande människor på deras surt förvärvade pengar. Vi kan inte ens bestämma vad de skall vara för att bäst komma till nytta. Sverige ledd av rödgrön röra som 82% valt att få fortsätta med sitt destruktiva nedmonterande av Sverige. Fortsätt sova gott..

  4. Det är så man kan misstänka att MSB står bakom ett generande Ankeborgssyndrom. Men var kommer ansvariga myndigheter in i sammanhanget? Vad är det, som händer i Sverige? Vi har stort behov av en pragmatiskt inställd regering genast, som tar itu med de akuta problemen, som riskerar Sveriges säkerhet vind för våg. Hur är det ens möjligt att man enligt grundlagarna får vägra samarbeta med SD, som representerar nästan en femtedel av Sveriges väljare?

Kommentera