Sju uppenbart skyldiga invandrare friade efter miljonhärva

BROTTSLIGHET. DNA-sprej avslöjade stöldhärva över hela landet. Samtliga frias och miljoner i rättskostnader läggs på staten. Efter ett omfattande arbete med DNA-märkta varor och en märklig slump lyckades Ica-handlaren Mikael Ovrell i Kortedala norr om Göteborg avslöja stöldgods motsvarande nio miljoner kronor.

Nu frias samtliga misstänkta. ”Man blir misshandlad och får hammare svingade emot sig. Man lever med en hotbild mot både sig själv och familjen. Men inte ens när någon blir tagen på bar gärning så händer något”, säger han.

Nio personer har frigivits och advokatarvodena uppgår till miljontals kronor. Alla rättskostnader läggs på staten. Det visar branschtidningen Fri Köpenskaps granskning.

– Det krävdes tre till fyra heltidstjänster en hel månads arbete att räkna ihop allt stöldgods, men nu har tjuvarna fått tillbaka alla varor och det är fritt fram att sälja dem vita och fina. Vi har helt enkelt tvättat produkterna åt dem. Det är klart att man blir uppgiven, säger lokalpolisen Christian Nylén.

Fanns det någon tvekan om att de var skyldiga?
– Ingen som helst, det var helt uppenbart.

En återkommande tjuv kom in i butiken och länsade kaffehyllan på omkring 100 paket. Men eftersom personen var känd för att vara allmänt aggressiv ville butikschefen inte ingripa. Han skuggade istället tjuven på avstånd.

– Han smet in i en mindre nogräknad närbutik och kom ut tomhänt, så vi tillkallade polis, berättar Mikael Ovrell.

Trots att samma kaffepaket låg ute till försäljning gick det inte att sätta dit varken försäljaren eller tjuven. Det gick nämligen inte att tekniskt bevisa att varorna tillhörde Mikael Ovrell.

Men Ovrell vägrade ge sig. Med hjälp av en leverantör lyckades han specialtillverka ett munstycke till den syntetiska DNA-sprej som butiken använt som försvarsmekanism för butiksrån. Genom ett samarbete med Göteborgspolisen och flera andra butiker har han sedan början av året sprejat särskilt stöldutsatta varor.

– Det dröjde inte länge innan vi fick träff. Vi var ute och lös bland stånden på ett av Göteborgs kända försäljningstorg, berättar lokalpolisen Christian Nylén.

– Två stycken 200 grams chokladkakor för 25 kronor bara skrek stöldgods och det visade sig vid närmare granskning till och med vara betydligt billigare än både Icas och Coops inköpspris, berättar Christian Nylén.

Spåren ledde efter husrannsakan så småningom till ett förråd där varor för ett totalt värde av nio miljoner kronor förvarades. Bilderna från Polisen. 

Detta bildspel kräver JavaScript.

Varorna låg i drivor – och för Christian Nylén fanns det inget som helst tvivel om att det rörde sig om stöldgods.

– Det var små varor som rakblad, smink, deodoranter, choklad, kaffe och tandborstar. Precis den typ av produkter som handeln ständigt larmar om. Dessutom kunde de inte visa kvitton eller på annat sätt redogöra vart varorna kom ifrån.

Genom ett omfattande arbete lyckades polisen koppla vissa varor till stölder i butiker från norr till söder. Utgångsdatum och annan information på produkterna stämde överens med det kriminella svinnet i butikernas försäljningssystem.

Sju personer häktades för häleri och medhjälp till häleri men samtliga har nu försatts på fri fot. Enligt försvaret har de misstänkta sysslat med hederlig grossistverksamhet och med hänvisning till erfarenheter från deras hemländer inte vetat om att bokföring krävts.

Läs mer på Skydd & Säkerhet…

– Pettersson läser ”med hänvisning till erfarenheter från deras hemländer inte vetat om att bokföring krävts” och undrar vad deras erfarenhet från deras hemländer har med saken att göra, de bor i Sverige och ska följa svenska lagar, annars ut och begår man brott ska man ut ändå. Fallet är överklagat och jag hoppas hovrätten är klokare.

De hånskrattar åt oss – Om du kommer från Mellanöstern ser du med förundran på skandinavisk samhällssyn. Du kommer från ett ställe som kännetecknas av blodiga strider mellan en lång rad grupper. Så din utgångspunkt är självbevarelsedriften. Den utgångspunkten tar du med till Skandinavien. Landet som du kommer till ser ut att ligga öppet med en massa fördelar som väntar på att bli utnyttjade. Så uppstår bidragsutnyttjandet, föraktet för det nya landet och synsättet ”det ju bara är svenskarna man lurar”.

Ovanstående rader har skrivits av Thomas Gür, invandrare från Turkiet och journalist.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

18 thoughts on “Sju uppenbart skyldiga invandrare friade efter miljonhärva

 1. Det svenska rättssystemet raseras nu raskt. Ett Absurdistan växer fram inför våra ögon, där politiker, myndigheter och jurister skapar ett multikulturellt samhälle, där varje separat kulturs regler och lagar skall få gälla samtidigt.

  Alltså blir din härkomst och kulturtillhörighet avgörande för vilka lagar som gäller för dig. Det här slår undan fötterna för ett rättssystems mest grundläggande fundament: Likhet inför lagen.

  Det har gått 800 år sedan Jarl Birger Magnusson började att samordna de svenska landskapslagarna, till ett enhetligt rättssystem giltigt över hela landet. Först när detta var ordnat har ett avancerat samhälle kunnat byggas här.

  Sedan 50 år har detta rättssystem stadigt undergrävts. En grundbult för att kunna rasera det är att avskaffa de grundlagsskyddade yttrande- och tryckfriheterna. Genom lagen om ’hets mot folkgrupp’, som Olof Palmes Socialdemokratiska Arbetarparti genomdrev på 70-talet, har man fått den gummiparagraf man behövde. De första årtiondena därefter låg man lågt, men numera används den allt oftare, för att tysta kritiker mot massimmigrationen.

  De senaste åren har en icke-lag införts, som alltmer får karaktären av en lag: Värdegrunden. Med hänvisning till ’värdegrunden’ kan hederliga och laglydiga samhällsmedborgare karaktärsmördas offentligt, sparkas från sitt arbete, uteslutas från sitt parti och från sin fackförening m.m. Det senaste exemplet är när det socialdemokratiska kommunalrådet i Stockholm sade upp partiet Alternativ-för-Sveriges kontrakt, på att hyra scenen i Kungsträdgården, just med hänvisning till ’värdegrunden’.

  80% av svenskarna anser att detta är helt i sin ordning. En majoritet säger sig, i olika gallupundersökningar, inte vilja det. I praktiken röstar de dock för det och naturligtvis är det detta som de verkligen tycker. De vill ha ett multikulturellt samhälle, där det svenska rättssystemet endast skall gälla etniska svenskar och där andra kulturer tillåts följa sin egna regler.

  Det må vara svenskarna tillåtet, men om de inbillar sig att det går att driva ett avancerat samhälle på så lösan rättslig grund, misstar de sig. Sverige är inte längre ett samhälle på glid: Det befinner sig i fritt fall – ned i kaos, anarki och gangstervälde.

 2. Fy fan.
  Jag undrar hur länge det dröjer innan olika grupperingar av svenskar tar till det enda kvarvarande sättet nu när staten inte beskyddar och tar hand om oss längre.

  Detta kommer tränga alla halvt integrerade muslimer att välja sida, och voilá: Öppet inbördeskrig som accelererar och drar in mer och mer folk tills det är strider på varenda gata över hela landet.

  Grattis Rövén, där har du ditt sverige som du kämpat så hårt för att få till.

 3. Nyadeln kommer undan med vad som helst. De ses som småbarn, utan förstånd. Och dessa ska rädda våra pensioner och anses vara Sveriges framtid.

 4. Detta har stora delar av svenskarna ( bidragstagare och dumma ,naiva ) röstat på.

  Varsågoda…snart är de i ditt hus eller lägenhet…där de tjuvar och gruppvåldtar samt misshandlar dig.

  Röstar du för idioti, då får du idioti.

 5. Löfven tycker att det är det här som blir lönsamt lite länger fram. Och framförallt ska det rädda våra pensioner. Den gubben kan inte ha långt kvar att leva.

 6. Ja, så fungerar det i trygga mångkulturella och de kriminellas paradis Sverige !
  Bara gilla läget i fyra år till.

 7. Samma visa om och om igen.

  Poliserna släpar gängen inför skranket och domstolsväsendet
  släpper ut dom om och om igen.

  Kraven på teknisk bevisning har nått rent absurda
  nivåer i det här landet, och det logiska resonemanget
  lyser helt med sin frånvaro inom domstolsväsendet.

 8. Vi får väl hoppas Mikael. Orvell röstade SD annars var det bara rätt åt honom och han ska obsolut inte gnälla.

 9. Det blir så här när polisen som straff bjuder på saft o bullar. Nu blir det ännu värre. De är läraktiga, invällarna.

  • Vi kan väl tjuvarna armband med texten: Handlaren blir ledsen om du stjäl från honom. Så upphör nog stölderna direkt.

  • Handla en sak och så bli bombarderad en gång i månaden med samma pryl och ny faktura och hot om inkasso? Nej tack.

 10. Häpnadsväckande att likheten inför lagen frångås så öppet. Enbart bokföringsbrottet hade skickat in en svensk i fängelse så att det bara sjunger om det.

  • Jo, men reglerna gäller ju bara riktiga svenskar. Nu pratar vi om vissa invandrare, och de är det ju synd om samt att de inte förstår något när det passar dem. Tänk på det när du röstar nästa gång, och det tillfället kan komma fortare än du anar….

   • Nyadeln, det säger allt. Svensken verkar inte ha utvecklats sedan statartiden då man stod med mössan i hand och bockade och bugade för överheten.

Kommentera