Det här blir dyrt – tillväxten skrivs ned


EKONOMI. Som av en tillfällighet kommer nu, precis efter valet, siffror som visar att Sveriges tillväxt inte alls är så hög som regeringen och finansministern påstod i valrörelsen.

Sverige som redan hade Europas sämsta tillväxt per capita får nu ännu sämre när siffrorna för i år, för 2017 och 2016 skrivs ned av SCB med ungefär 1 procent.
Det innebär att välfärden under en mandatperiod tappa ca 250 miljarder kr, pensionerna bli lägre och kommunerna tvingas skära.
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


23 responses to “Det här blir dyrt – tillväxten skrivs ned

 • Onkel Björn

  Blir man förvånad!!

  Gilla

 • Fongal

  Enklast är väl att förbjuda internet för privatpersoner

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Det gör inget i Sverige ett av världens alltid rikaste länder !

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Valet är över och allt mytomaniskt valfläsk är nu stekt och glömt för denna gång, nu åter till den bistra verkligheten med bland annat en fortsatt massinvandring, våldtäkter, bilbränder, stenkastning, anhöriginvandring och ett systematiskt avkristnande av Folkhemmet !

  Gilla

 • Kent

  Kostnaderna för Stefan Löfven att hålla sig vid makten har ingen betydelse för han betalar inte själv.
  Bankräntan borde ligga på 2-3% till banksparare men det skulle sätta Sverige hos konkursförvaltare omedelbart.

  Gilla

 • ruben

  Kunde man väl ana. Det är väl bara att lägga om utlandsbistånden, så de hamnar i svensk vård skola och pensioner tills ekonomin hämtat sig.

  Gilla

 • Jack

  Jag bryr mig inte om vilka partier partier som kommer att regera. Alla har lovat högre pension. Nu återstår det bara att se om det blir 5000kr eller 7000kr/ månaden.
  Nåväl, infriar de inte sitt vallöfte köper jag mig en Kalasjnikovs och åker till regeringskansliet och knackar på.
  (som ni vet är Kalasjnikovs numera en elbil)

  Gilla

 • Björn

  Som sagt EFTER valet. Lågkonjunkturen kommer det är ett som är säkert och då får vi se vad intelligensreserven som importerats är god för.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Det håller på att dra ihop sig till den perfekta stormen, kommande lågkonjuktur/finanskris tillsammans med ständigt stigande privata skulder och extrem minusränta och ej fungerande bostadsmarknad, många kommuners budget i obalans tillsammans med stigande ackumulerade pensionsskulder. Dessa negativa ekonomiska fakta tillsammans med tidigare och pågående massinvandring där mig.verkets senaste prognos talar om 300 000 asyl/anhöriginvandring 2018-2021 gör att Sverige är väldigt illa ute.

  Gilla

  • Grune

   En sak är ju säker. Den pensionär som väntar sig en högre pension måste nog tänka om. Några höjda pensioner blir det inte tal om. Däremot höjda skatter, höjda priser och höjda hyror. Så lycka till alla fattigpensionärer.

   Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  BNP per capita ett begrepp som ingen Sju-parti politiker vill ta i sin mun. Sverige går definitivt inte som tåget som regeringen vill hävda,

  Gilla

 • Greger

  Fy vad fult! Även för att vara Socialdemokraterna. Är sådant här fulspel verkligen ok i en demokrati?
  Omval skulle passa bra nu.

  Gilla

  • Grune

   Nu är det ju så att Sverige har ingen demokrati. Den tog 7-klövern bort i och med DÖ ( Demokrati- Ödeläggelsen ).

   Gilla

 • Ingmar Silfvast

  Åtta svenska socialdemokrater jagar en råtta i ett mörkt rum Alla skriker Jag har den Jag har den fast alla vet att det inte finns nån råtta i rummet

  Gilla

 • Billy Boy

  Detta publicerades redan den 23 maj 2018, d v s drygt 3 månader före valet den 9:e sept 2018.

  Delcitat

  Chefekonom:
  Tillväxttoppen passerad – trots allmän optimism
  KONJUNKTUR Det går inte så bra som prognosmakare vill göra gällande. Det menade chefekonom Mats Kinnwall då han presenterade Teknikföretagens konjunkturprognos vid en pressträff. Den globala konjunkturtoppen har passerats och vi kommer att få se en mjuklandning i tillväxttakten.

  Slut delcitat

  Läs mer här:

  https://www.svensktnaringsliv.se/fragor/konjunkturprognos/chefekonom-tillvaxttoppen-passerad-trots-allman-optimism_710894.html

  Under valrörelsen bjöd sossarna + de andra 7-klöverpartierna över varandra med hysteriskt generösa vallöften, vilka inte kommer att kunna infrias eftersom pengarna kommer att saknas. Det kommer att bli nödvändigt med både drastiska nedskärningar ffa i välfärden + ökad belåning så att statsskulden stiger.

  Gilla

  • Billy Boy

   Tillägg:

   Publicerat 2018-09-06

   Riksbanken lämnar sin viktigaste styrränta oförändrad på minus 0,5 procent. En räntehöjning med 0,25 procentenheter väntas i december 2018 eller februari 2019.

   Och den misslyckade rödgröna s k regeringen har ju redan tidigare förhandsaviserat kommande skattehöjningar på flera olika områden.

   Gilla

 • Ahmed Efendi

  Det fattar vilken idiot som helst.Enorm statskuld som växer sekund för sekund.Svenska valutans försvagning mot euron.Hög bostads belåning.Det bäddar för ekonomisk kris framöver.Då har jag inte tagit med den okontrolerade invandringen som dras med enorma kostnader från polismyndighet till kommuner.Då fortsätter vi rösta på politiker som har visat att dom har absolut inte fattat vad landet är på väg.Skyll er själva.

  Gilla

  • Greger

   Skyll er själva säger du och många andra men vi som inte röstade för det här, vad ska vi göra då?
   Ett stort fel är att politiker och media är så oärliga att de som inte söker information på alternativa platser invaggas i en falsk trygghet.

   Gilla

   • Grune

    Det handlar nog mest om att folk i gemen inte bryr sig om politik utan röstar på det parti som släkten röstat på i flera generationer oavsett vilken politik dom för.

    Gilla

   • Greger

    Grune, det har du nog rätt i. Sen är det så att politiker och media framför sitt budskap på ett medvetet luddigt sätt i syfte att vilseleda. Är man då inte så intresserad och insatt greppar man inte situationens allvar.

    Som det svenska ordspråket säger: ”Man saknar inte kon förrän båset är tomt”.
    Att kon kommer dö om du inte matar den förstår man inte eftersom kon står där livs levande.

    Gilla

 • Vakna Upp

  Detta har vi vetat eftersom vi har haft en ständigt försämrad tillväxt per capita.
  Det kommer att bli mycket värre, de som bildar regering nu kommer att få ett veritabelt helvete.
  Låt Löfvén sitta kvar och lida, bara en tidsfråga innan det blir nyval.
  Risken är bara att han tar upp stora utlandslån så att folk inte märker något på ett tag.

  Gilla

 • gamgubben

  Ja varför skulle vi bli förvånade, knappt något fungerar som det är tänkt i vårt land längre.
  Det är sorgligt att våra politiker inte tog tillvara möjligheterna bättre. Var tog ideologierna vägen? Hur kan Fjollträsk eliten påstå att våra kommuner har självstyre när det ideligen kommer nya pålagor utan att först få frågan, kan ni klara detta.
  Demokrati ett ord som är lika missbrukat som rasism och allt för få som förstår innebörden av de två.
  Hafs och tjafs i en strid ström från våra TV leverantörer och en skola som lider brist på det mesta tvingas nu att lära ut två främmande språk till sjätteklassare. ”Nu barn ska vi glömma svenskan, vi ska lära oss arabiska och turkiska” Dagen efter kommer nyheten ”barn, ni ska lära er programmera” till vilken nytta? De tre borde vara frivilliga, efter skolans slut, och inte obligatoriskt.

  Gilla

 • tikamax

  Oh MY G-D…….

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: