SVT erkänner att de sysslat med politiska markeringar


VÄNSTERMEDIA. Sveriges Television ska sluta med markeringar likt den som gjordes mot SD-ledaren Jimmie Åkesson efter partiledardebatten. Det skriver SVT:s programdirektör Jan Helin på DN Kultur.

Det var efter den livesända slutdebatten som SVT tog avstånd från ett uttalande av Jimmie Åkesson om att invandrare inte ”passar in i Sverige”. Åkesson kritiserade SVT:s agerande hårt – men SVT försvarade markeringen med hänvisning till demokratiparagrafen i Radio- och tv-lagen. Enligt paragrafen måste public service markera mot uttalanden som står i strid med alla människors lika värde, påpekar Helin som samtidigt medger att det inte blev så bra.

Mer på SVT…

”Vi var inte begripliga när vi agerade efter den lag som reglerar vår verksamhet och som markerar avståndstagande mot generaliserande och nedsättande omdömen av en grupp människor”, skriver han och tillägger att SVT nu ska arbeta för att ”avskaffa den typ av markeringar”.

-Pettersson säger att det är ett litet steg på vägen. SVT borde även sluta med agendasättande nyheter, sluta bjuda in aktiva vänsteraktivister och låtsas som de är vanligt folk från gatan, börja ställa kritiska frågor till migranter, sluta ha debatter om SD utan SD närvarande, se över programutbudet, byta ut cheferna och se till att 68-vänstern som marscherade in på SVT för 50 år sedan och deras arvingar hittar utgången för gott…

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


12 responses to “SVT erkänner att de sysslat med politiska markeringar

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: