S anmäls till Konsumentverket efter mass-sms


VALET 2018. Socialdemokraterna har JO-anmälts efter massutskicken på valdagen. Men nu anmäler flera personer som fått ta emot något av partiets 700.000 sms också Socialdemokraterna till Konsumentverket.

”Idag är det val. Rösta på Socialdemokraterna för ett tryggare Sverige – med högre pensioner och mer tid för familjen. Allas röst är lika mycket värd”, stod det i det sms som skickades ut till drygt 700.000 telefoner på valdagen i söndags.

Avsändaren var just Socialdemokraterna som köpt tillgång till telefonnummer i områden med lågt valdeltagande, alltså invandrartäta områden, enligt partiets pressavdelning.

Nu har Socialdemokraterna också anmälts till Konsumentverket enligt Dagens Industri.

-Pettersson undrar om dessa utskick är lagliga? Den nya Dataskyddsförordningen (GDPR) – är lika strikt mot politiska partier som mot företag. I det här fallet med massutskick av SMS så skulle S och V behövt att de över 700.000 mottagarna först hade bett om informationen.

Enligt reglerna riskerar S och V nu böter på upp till 100 miljoner kronor.

-Pettersson tycker att böter som ändå drabbar skattebetalarna är mindre bra. Varför inte avdrag på rösterna, två röster bort för varje skickat sms…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

 


24 responses to “S anmäls till Konsumentverket efter mass-sms

 • Björn

  Jag fick inget sossesms tack och lov. Ska vi slå vad om att Konsumentverket inte kommer att ha någon åsikt (i alla fall ingen negativ) om sossarna tilltag.

  Gilla

 • gamgubben

  Och varför blir det så snett jämt och ständigt? Våra Riksdagsledamöter gör ju vad ledarna säger, nyttiga idioter.
  Bort med nuvarande system och anamma mindre kretsar där vi får välja på kandidater. Då blir möjligt att veta vem vi röstar på och denne vet vad vi väljare förväntar oss. Bort med partisystemet fram med verklig demokrati samtidigt som det ändras till endast 149 ledamöter i vår Riksdag.
  Naturligtvis kommer alla politiker att skrika sig hesa eftersom 200 platser vid köttgrytorna försvinner. Men varför skall de inte få hjälpa sig och oss alla genom att bidra till allas vårt bästa genom hederligt arbete från 7 till 17. Jag ser inget skäl till att vissa skall jobba 9 till 16 för om det skulle vara skillnader så ska naturligtvis det tyngsta arbetet ha den kortaste arbetstiden. Eller är det i strid med någons värdegrund?

  Gilla

 • Grune

  Det är väl bra att någon eller några anmäler det ofantliga valfusk som förekommit i 2018 års riksdagsval i Sverige. Synd bara att inte de skyldiga blir straffade för detta. Det rättmätiga straffet torde vara livstids utvisning för samtliga inblandade från väljare till politisk ledare.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Jag fick ett sådant hånfullt SMS. Men där stod det inget om detta.

  Socialdemokraten och socialminister Annika Strandhäll, har lett pensionsgruppen som har kommit fram till detta.

  Lägsta åldern när det gäller allmän pension höjs:

  – År 2020 höjs åldern från 61 till 62 år
  – År 2023 höjs åldern från 62 till 63 år
  – År 2026 höjs åldern från 63 till 64 år

  Åldern när det gäller garantipension höjs:

  – År 2023 från 65 till 66 år
  – År 2026 från 66 till riktåldern (knuten till medellivslängdsökningen)

  Gilla

  • S Eriksson

   Men men, kan man inte ta in några immigranter så kanske dom kan rädda pensionssystemet? Jag tror att Stefan Löfven har varit inne på samma linje, om jag minns rätt.

   Gilla

 • Stenbock

  Åter en hög med papper på åklagarnas bord,förorsakat av de ”Demokratiska” Socialisterna ! Från början helt klart,att dessa blir ”nedlagda/avskrivna”,enär dessa utsatta anklagar fel parti (S) !!

  Gillad av 1 person

 • gamgubben

  He sku si nå ut dä om döm skul börj på å bötfälle ett parti som har gjort så mye för lande söm S. He ju alldeles bort i väggane om högerpartierne skul få sån makt, tvi vale. Döm ha ju int nå värdegrund å tale om heller.
  ja harnt nån dator ja så ja feck låna åv gambubben åsså vill jag bare tal om att fast an ä Sd are grannen min gamgubben så tale vi me varann vi för se he ä bruklit i våre kretser de se. Ni få ha dä.

  Gilla

 • Thor

  Enligt https://valresultat.svt.se/2018/10000.html
  går sosseriet back 2,7% och förlorar 13 mandat. Sverigedemokraterna ökar med 4,7%, alltså nästan dubbelt så mycket som sosseriet går back, men vinner inte mer än 13 mandat. Samma som sosseriets förlust.
  Vad i h-e är detta för valsystem?

  Gilla

  • S Eriksson

   Thor.
   S minus 2.7% på deras ”uppmätta” 28%
   SD plus 4.7% på deras ”uppmätta” 17%
   Matematiken stämmer.
   Rösträkningen är ev en annan sak.

   Gilla

 • Vakna Upp

  Må de brinna i helvetet!!!!!!!!!!

  Gillad av 1 person

 • Joy

  Läste att PostNord inte levererat valsedlarna i tid till Länsstyrelsen, de rösterna räknas inte.

  Nu får det vara nog! Det stinker valfusk lång väg och det är demokrati det!

  Gilla

  • Tanten

   Postnord är odugliga!! Varför måste vi ha dom kvar?? Post kommer bort hela tiden! Och högre porton hela tiden. Var tog vår svenska pålitliga post vägen!?

   Gilla

  • Billy Boy

   Sanslöst schabbel – Och de ansvariga gör som politikerna – Skyller på varandra.

   Delcitat

   Hundratals faluröster räknades inte – rösterna kom in för sent

   Förtidsröster från 145 falubor räknades aldrig in i valresultatet eftersom de kom fram för sent. I värsta fall kan det handla om totalt 435 röstsedlar till både riksdagsvalet, landstingsvalet och kommunvalet.

   Det är naturligtvis väldigt allvarligt det som har hänt.

   Postnord och Falu kommun är oense om vems fel det är att rösterna inte kom fram i tid. Postnord menar att Falu kommun skulle hämtat rösterna med en avi som ska ha skickats ut, medan kommunen menar att rösterna ska ha levererats till kommunen innan klockan nio på onsdagen

   Slut delcitat

   Läs mer på:

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/dalarna/145-faluroster-raknades-inte-postnord-for-sena-med-posten

   Gilla

 • AmaTona

  Hade samma tanke här..BÖTER!!!???
  Det blir billigt sätt att få väljare och det är ändå
  vi som betalar ..

  Gilla

 • Ståfräs

  Sedan när gäller lagar och förordningar Feminister o kommunister? skulle inte tro det.

  Gilla

 • assad

  Jag håller med, böter betalas av de som jobbar, t.ex. SDs väljare.
  Ett bättre förslag, avseende påföljd, är att klistra fast två mobiltelefoner per skickat SMS med superlim på Löfvens huvud.

  Gilla

  • S Eriksson

   assad. Ah, modell snigel på ögat.

   Gilla

   • assad

    Exakt!
    Låt oss välja en äldre modell 😉

    Mobiltelefonsystemet MTA introducerades 1956 och vägde 40 kg.

    Pettersson sa drygt 700 000 st SMS. Vi är snälla mot den potatislikande statsministern och approximerar siffran till exakt 700 000, dvs. avrundar nedåt.

    Mitt förslag var två mobiler per SMS, detta ger:

    2 * 700 000 st * 40 kg/st = 56 000 000 kg som fånen får bära omkring.

    Gilla

 • S Eriksson

  Det intressanta är väl om det kan och kommer att klassas som valfusk, annars blir det förmodligen som när tidningar anmäls till pressetiskarådet eller vad det nu heter, i bästa fall en gäspning.

  Gilla

  • Grune

   Det är självklart rent valfusk och skall bestraffas med att hälften av mandaten tas bort och fördelas lika på de övriga partierna.

   Gilla

   • Joy

    Bra förslag!

    Gilla

   • S Eriksson

    Grune. Nu menar jag klassas och straffas rent rättsligt, inom eller utomlands. Människor tycker förmodligen att det är fel gjort så klart, men rättegångar handlar inte om vem som har rätt utan vem som får rätt.
    Och regeringen i detta land utser en nämnd som utser domarna , ett förfarande som egentligen är fel. Och som med rätta har kritiserats.

    Gilla

 • The proud swede

  …eller livstids landsförvisning för varje sms

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: