Expressen skyddar grova brottslingar


MEDIA. Åklagarmyndigheten vill göra husrannsakan på Expressen. Det är en kammaråklagare i Göteborg, Mats Ihlbom, som vill få tillgång material, om bilbränderna i Frölunda. Expressen är förstås avvisande och vill inte lämna ut något material, skriver Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.

 

Thomas Mattsson avvisar åklagaren trots att han ännu inte hört hans argument och menar att här står en stor intressekonflikt. Juridik mot journalistik.

-Pettersson har lite svårt att förstå herr Mattssons argument. Här har vi misstänkta brottslingar, som jag kallar terrorister, Expressen gör allt för att skydda dem men har inget emot att hänga ut personer som skrivit något olämpligt om bilbrännarna på nätet…

Misstänkta för bilbränderna 13-14 augusti är bland andra:

 • Mohannad Ali Easar, född 1999 och av PK-media kallad 18-åringen
 • Alan Hussen, född 1999, kallad 19-åringen
 • Dahud Kavak, född 1998 och kallad 20-åringen

-Pettersson menar att de återkommande bränderna borde klassas som grov mordbrand och terrorbrott.

Det finns ingen helt entydig definition av terrorism, men den svenska lagen om terrorbrott baseras på ett rambeslut från EU. Enligt beslutet är terrorism ”en gärning som allvarligt kan skada en stat eller mellanstatlig organisation om denna syftade till att:

 1. injaga allvarlig fruktan hos en befolkning eller befolkningsgrupp,
 2. tvinga offentliga organ eller en mellanstatlig organisation att vidta eller avstå från att vidta en åtgärd, eller
 3. destabilisera eller förstöra grundläggande politiska, konstitutionella, ekonomiska eller sociala strukturer.”

Alltså terrorbrott och inte skadegörelse!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 


14 responses to “Expressen skyddar grova brottslingar

 • Stenbock

  Båda Absurdistans stora slask- o. lögnblaskor,kan taga varandra i hand.
  I Aftonslasken publiceras idag en av e r a TV-profiler med dagens Bild.
  (Själv är jag vaccinerad mot alla absurdska ”profiler,lustigkurrar o. kändisar”)
  Orkar inte läsa skiten men av rubriken,är det en mycket gammal ”nyhet”:
  https://imgs.aftonbladet-cdn.se/v2/images/30015534-2009-4133-9f7f-12a2b855ecd5?fit=crop&h=1202&w=800&s=a43361b79ecf126970ce5985b4d5046c7f885d51

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Prisad vare de kriminellas paradis Sverige !!!

  Gilla

 • Gunnar Edlund

  Då går vi hoppas på att åklagaren får godkänt sin begäran och polisen kan gå in på Expressens redaktion och vända upp och ner på den.

  Gilla

 • Kent

  Kort sagt Expressen skyddar terrorister. För handlingarna syftar till att injaga fruktan hos polisen så att de kriminella kan agera utan inblandning.
  Läste att Jan Björklund auktionerade ut sin blå skjorta som han använt under valrörelsen. Någon med mindre förstånd än pengar köpte den för 42000 kr.
  Björklund ska sedan skänka pengarna till Expo. Liberaler skänker pengar till extremvänstern, undrar om den rubriken kommer att sättas av någon tidning?

  Gilla

 • S Eriksson

  Väldigt fritt tolkat har väl regeringarnas migrationspolitik gjort att alla tre villkoren har uppfyllts för terrorbrott, men rättslig åtgärd är väl inte att vänta eller?

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Man har hört talas om batikhäxor och vad dom vurmar efter, undrar om inte denne chefredaktör tillhör kategorin batikgubbe och då kan man fundera på vad han vurmar efter

  Gilla

 • ossie

  Inte första gången denna avskyvärda skitblaska samarbetar med grovt kriminella. Köper man detta skit så medverkar man och stöder grov kriminalitet.

  Gilla

 • thundernest500hotmailcom

  Verkar som Expressen vill skydda kriminella islamister i socialdemokratiska no go zoner?

  Gilla

 • S Eriksson

  Jo en fråga, räcker det med att ett av de tre villkoren är ”uppfyllda ” för att det ska kunna klassas som terror?
  För på sätt och vis har ju regeringens migrationspolitik skapat allvarlig fruktan hos befolkningen i Sverige och särskilt befolkningsgrupper i vissa utsatta områden, då de knappt inte vågar gå ut och dessutom riskerar att få sin bil uppbränd.

  Gilla

 • S Eriksson

  Det här var en extra bra och viktig artikel av Pettersson. Jag tänker på bla Julia Caesar och Fabian Fjälling, som blev uthängda utan skydd och hänsynstagande. Så här borde det inte få gå till, och i normala länder och mindre extrema länder gör det inte det heller.

  Sedan tror jag att SD lätt skulle få 10% extra om det blev en utredning som är öppen och ärlig om vad som är en rasist. Folk håller med SD men är livrädda att få en stämpel på sig, och media hjälper väl inte riktigt till att ärligt reda ut begreppen.
  Det är bara mina tankar, som förstås kan vara helt fel.

  Gilla

  • Grune

   Om man ser på hur 7-klövern behandlar det SVENSKA folket, då finns det ingenting som heter rasism.
   Rasism är bara ett ord som hittats på av 7-klövern för att skrämma människor.

   Gilla

   • S Eriksson

    Enligt ett klipp på Swebbtv så sade om jag minns rätt Jan Tullberg att hets mot folkgrupp som bör ligga inom rasismens ramar inte kan gälla ”svenskar” utan bara minoritetsgrupper.
    Men som jag förstår så är det väl en definitionsfråga, Svenskar är definitivt en minoritet globalt sett, men jag misstänker att politikerna vill och kan tolka och låta tillämpa lagen enligt deras egen agenda för tillfället.
    Men återigen om det nu reds ut vad rasism nasism osv verkligen är och varför det är så och vad som är illa med det ena och det andra så lättar förhoppningsvis den stora blöta filten (bördan) som finns.
    Tack för responsen.

    Gilla

   • Kenth Andersson

    Och inte minst tysta bötfälla och fängsla oliktänkande infödda hederliga och arbetande svenskar !

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: