Bufelbakar för mycket för iranska tv-censorer

BBC har en intressant artikel om censuren i Iran. Man kan väl förvänta sig att Irans stat-tv tar bort bilder av kvinnor som äter gurkor, eller andra ”korvliknande” saker, tas bort av censorerna.

”Ett av problemen med att visa kvinnor på tv, förutom att de måste ha på sig en huvudduk … är uppfattningen om eller illusionen av storleken på deras kroppsdelar under kläderna”,  Censorerna har också synpunkter på storleken och formen på kvinnornas öron. ”Vi insåg aldrig att ett öra som täcks av en huvudduk kunde vara provocerande”, säger en filmare.

En naturfilmare fick klippa bort ett avsnitt med en buffel som gick upp ur vattnet. När han frågade efter anledningen svarade de” bufflar som går ut ur vattnet filmade bakifrån är provocerande ”.

LÄNK

14 thoughts on “Bufelbakar för mycket för iranska tv-censorer

 1. Det är ju tillåtet i islam (för män) att våldta djur. Klart att det kan vara vådligt att ge sig på buffel el liknande storlek, förståss. Men denna del av sharia är uppenbart vidrig!

 2. Men håll med om,att ett klipp av en muslim,som sökte krypa upp på buffelns bak vore ett spännande inslag ! Allan Achbar…..

 3. Att plötsligt kunna vagga sig fram på två ben är inte detsamma som att vara en fullt utvecklad människa, med mänskliga känslor och mänskligt förstånd.
  Då uppstår det naturligtvis problem när dessa stenåldersvarelser möter fullt utvecklade och moderna människor.
  Därför bör dessa två kategorier hållas åtskilda från varandra!

 4. Ha Ha ! Dessa animal fuckers . Verkar vara vanligt i arabvärden . Man har ju sett det även i Sverige hur tidelag har ökat med invandringen och man blev tvungen att stifta om ett förbud enligt lag om detta.

  • Förr var det dödsstraff i Sverige på tidelag.
   Vissa begick förvisso självmord genom att fixa ett vittne och erkänna tidelag även om det inte var sant. Detta bara för att få bli tagen av daga och kunna bli begravd på kyrkogården medan de som tog livet av sig räknades som självspillra och inte fick begravas på kyrkogården.

Kommentera